Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D300 problem z AF prośba o pomoc !!!

nephilim1977
27-02-2009, 00:31
Witam.
Właśnie odebrałem swojego D300 z serwisu, po 25 dniach. Niestety oddałem go za pośrednictwem RTV EURO AGD, a im dostarczenie i odbiór z serwisu zajmuje do siedmiu dni roboczych ( Jak ktoś jest ciekawy to swoje odczucia co do tej firmy opisuje tu http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=88467 ). Co gorsza wydaje mi się ze w serwisie nic nie zrobiono poza oklejeniem aparatu naklejkami. W każdym bądź razie
chciałbym prosić kogoś z Warszawy, dysponującego jasnymi szkłami (najlepiej Nikona) sprawdzonymi pod kątem współpracy z D300, o pomoc w przetestowaniu mojej puszki pod kątem działania AF, bo osobiście jasne posiadam tylko n50 f/1.8 i z nim mam ff jak i z pozostałymi szkłami . Najchętniej w ten weekend ale oczywiście dostosuje się do czasu chętnej do pomocy osoby.

tel: 793 794 007 /022 234 49 92
gg: 3802021
e-mail: [email protected]

dopisał prz3mo: W przyszłości staraj się pisać bez błędów ortograficznych i interpunkcyjnych. Poprawiłem to i owo.

achpiotr
02-03-2009, 17:25
Czy Twój problem z FF jest niemożliwy do zniwelowania przez korktę aparatu? - dużo ludzi koryguje z wieloma obiektywami.
Jeśli chodzi o sam serwis to mógł Ci przeprowadzić korektę ale na swoim obiektywie i ktoś pisał że odbywa sie to standardowo na f2.8 także mniej dokładnie niźli byśmy tego chcieli.
25 dni to chyba i tak w miarę szybko - jak byś wysłał sam do serwisu mogło by być znacznei dłużej.
Było kilka wątków odnośnie korekty w których ludzie, a między innym ja pisali o swoich doświadczeniach jeśli chodzi o wielkości korekty, różnicy dla korekty ogólnej i dla danego obiektywu, wysyłkach do serwisu, prośbami o celowe cofnięcie focusa o więcej niźli z ich testów wynika itp.

maki
02-03-2009, 22:33
No to moja rada jest taka żeby korygować w body i nie myśleć o tym. ALBO: jest szansa że wybiorę się w niedzielę do Stodoły z kumplem, możemy wziąć szkieł z 10 kilo i obadać, odezwij się na priva, ale nie obiecuję:-)

nephilim1977
03-03-2009, 14:46
Czy Twój problem z FF jest niemożliwy do zniwelowania przez korktę aparatu? - dużo ludzi koryguje z wieloma obiektywami.

Niestety się nie da, wygląda to tak jak by korekta nie odnosiła żadnego skutku .

nephilim1977
07-03-2009, 20:39
Po osobistym odwiezieniu do serwisu trwało to 5 dni a nie 25. W poniedziałek jadę odebrać aparat. Ciekawe czy coś zrobili czy tylko poleżał sobie na półce.

T&T
07-03-2009, 21:07
Gdybyś chciał potestować na 17-55/2,8 lub na 105/2,8 to daj znać na priv.