PDA

Zobacz pełną wersję : bluetooth do aparatu?

maciek.evo
25-02-2009, 22:57
Kiedyś będąc na sesji fashion, kiedy byłem jeszcze dość zielony w fotografii widziałem że u fotografa po zrobieniu zdjęcia pojawiało się na monitorze notebooka, a aparat nie był połączony kablem. Wyświetlacz w d70s jest dość mały i uciążliwy w niektórych warunkach. Często robię kilka klatek ze statywu bez możliwości ruszenia aparatu, a bardzo przydatne jest obejrzenie powiększenia... Nie spotkałem się jeszcze z czymś takim, ale może ktoś coś wie? Tzn, jest jakiś nadajnik bluetooth który wpinało by się w któreś ze złącz i transmitował by foty? d90 czy d300 musi poczekać :P

wacki4
25-02-2009, 23:01
Nikon WT-4 Wireless Transmitter

spongo
26-02-2009, 02:01
Soft: Camera Control Pro 2 i mozna kablem usb, lub specjalna karta pamieci

maciek.evo
26-02-2009, 21:02
ten wt-4 to niemal w cenie d90 :D dzięki za pomoc :)

KKorzeniowski
03-03-2009, 02:20
Wiem, że istnieją takie cuda jak karta WiFi w karcie Compact Flash, używa się tego najczęściej w urządzeniach palmtopopodobnych...

Może ktoś z Was próbował takim czymś przesyłać z puszki zdjęcia bezpośrednio do PCta ?

Skibek
06-03-2009, 12:13
Wiem, że istnieją takie cuda jak karta WiFi w karcie Compact Flash, używa się tego najczęściej w urządzeniach palmtopopodobnych...

Może ktoś z Was próbował takim czymś przesyłać z puszki zdjęcia bezpośrednio do PCta ?
No właśnie... I czy na tej karcie jest zapis zdjęć, czy jest ona tylko przekaźnikiem plików do PC? Chyba, że ktoś ma dwa sloty na CF-ki i ustawi zapis równoległy :)