PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Pierwsza sesja w zyciu

paulczkow
24-02-2009, 15:30
Dzisiaj odbyłem swoją pierwsza sesje w życiu no i wiele sie nauczylem, wrzucam narazie tylko jedno zdjecie.
Wszystkie uwagi mile widziane.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/02/im5l60-1.jpg
źródło (http://i44.tinypic.com/im5l60.jpg)

nonnatus
24-02-2009, 15:33
witam.
hm...
zdjęcie dziwnie skomponowane. kolor skóry buzi nijak ma się do koloru włosów, w których jest niezły bałagan, nawiasem mówiąc :) nie rozumiem tej naciągnięcej w taki sposób kurtki... dziwnie to wyszło...
nie podoba mi się ulożenie dłoni.
wolałbym odsłonięte oczęta.
a tak na marginesie marginesu, to po cholerę Ci w tle ta buda? można było przecież inaczej skomponować fotkę.
tło to bardzo ważny element zdjecia.
aberacje.
zobacz na ile rzeczy trzeba zwracać uwage przed nacisnieciem spustu migawki...

modelkę masz bardzo ładną. aparat jest, więc próbuj dalej.
:)

paulczkow
24-02-2009, 15:40
witam.
hm...
zdjęcie dziwnie skomponowane. kolor skóry buzi nijak ma się do koloru włosów, w których jest niezły bałagan, nawiasem mówiąc :) nie rozumiem tej naciągnięcej w taki sposób kurtki... dziwnie to wyszło...
nie podoba mi się ulożenie dłoni.
wolałbym odsłonięte oczęta.
a tak na marginesie marginesu, to po cholerę Ci w tle ta buda? można było przecież inaczej skomponować fotkę.
tło to bardzo ważny element zdjecia.
aberacje.
zobacz na ile rzeczy trzeba zwracać uwage przed nacisnieciem spustu migawki...

modelkę masz bardzo ładną. aparat jest, więc próbuj dalej.
:)
No niestety dziewczyna lubi solarium i dlatego skora taka ;) No i po tym jak wrocilem do domu to juz wiem co moglbym zrobic inaczej, no ale w koncu to moj pierwszy raz jest ;) Masz racje ten domek w tle troszke przeszkadza, no i dzieki za uwagi

stock
24-02-2009, 15:42
kurde - gdzieś Ty sie aberacji dopatrzył ? :) Jak dla mnie to takie - wezme panne do parku i pstrykne bez ładu i składu. Zobaczymy co powiedza :D
Ogołnie razie mnie chaos w tle, niefortunna poza i ta naciagnięta kurtka - jakis cel był? uświadom nas :)

nonnatus
24-02-2009, 15:43
No niestety dziewczyna lubi solarium i dlatego skora taka ;) No i po tym jak wrocilem do domu to juz wiem co moglbym zrobic inaczej, no ale w koncu to moj pierwszy raz jest ;) Masz racje ten domek w tle troszke przeszkadza, no i dzieki za uwagi

zwórc uwage jaka jest różnica w kolorze buzi i dłoni. skoro tak jest, że lubi solarkę, to ustaw buzię do światła.
oświetlona będzie bardziej jasna. mozna ściagnąć nieco saturację.
skoro widzisz błedy na fotce, to znaczy, że jesteś na dobrej drodze.
znaczy się na poczatku tej drogi :)
czekam na nastepne fotki.

kurde - gdzieś Ty sie aberacji dopatrzył ? :)

spójrz na drzewa i budynek. ja widze, haaa

kielbach
25-02-2009, 01:55
Eee tam zaraz aberracje to pewnie specyficzny gatunek mchu :)

pinokio
25-02-2009, 02:19
To chyba samoopalacz, a nie solarium ;)
Co do zdjecia j.w.

nonnatus
25-02-2009, 02:24
To chyba samoopalacz, a nie solarium ;)

pewnie tak. bo miałaby też opalone dłonie.
no ładnie, jak Modelka to przeczyta, to się pewnie się lekko podłamie, że Ją tak tu "rozbieramy"... :D

mOSAd
25-02-2009, 13:19
To nie jest forum dla modelek i generalnie powinien im być tu wstęp wzbroniony ;)

LWO
25-02-2009, 16:18
a dlaczego ma byc zakaz wstepu dla modelek ? :)
wchodzac chyba licza sie z konsekwencjami i tym ze nie zawsze sa oh i ah :)

paulczkow
25-02-2009, 17:05
Nie, nie modelka raczej tutaj nie zagladnie, ale fakt, faktem ze na kazdym kolejnym zdjeciu musialem jej albo twarz rozjasniac albo robic inne rzeczy bo nie pasowalo

nonnatus
25-02-2009, 19:34
... musialem jej ...robic inne rzeczy bo nie pasowalo

:D :D :D

tak, tak, dobrze, że tu nie zagladaja, choć trzeba nadmienic, że rzadko tutaj spotykamy się z oceną urody modelek inną niż zachwytna, bo jesli jest ładna to ah, oh, eh..., a jesli ... ładna nie jest :), to zazwyczaj zmilczym.
powstaje swoisty forumowy kod: jak nie ma komentarzy na temat urody modelek, znaczy nie jest dobrze :) haaa
a tu jest dobrze. bo ładna Kobieta. ino niezbyt ładnie pokazana, ale o tym juz było...
next będzie "lepszejsze"... :)
pozdr.

Piotrek Charchuła
25-02-2009, 19:54
Moim zdaniem jak by modelka nie wyszła na tym zdjęciu jeżeli chodzi o kolor skóry to 2 plan kompletnie psuję to zdjęcie.

Urban1994
25-02-2009, 21:59
Zdjecie super, sama modelka też. ;)