PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Z cyklu: różne pomieszczenia. Dziś - Garaż

bombel
24-02-2009, 14:37
A w nim tramwaj, jak z Fifth Element - wisi w powietrzu. :)

Ale krzywo, co? :)

http://i44.tinypic.com/dcuano.jpg

.

elix
24-02-2009, 14:42
Sprytne - same łuki to ciężej te cholerne kąty pomierzyć :)

Fota pierwsza klasa - perspektywa świetna :) - tylko czy to jeszcze architektura :D

morzon
24-02-2009, 14:42
Dla mnie świetne! Extra kompozycja.
Czym tak ładnie krzywisz? :>

malasana
24-02-2009, 14:43
Swietne! Mam nadzieje, ze sie dla tego zdjecia zbytnio nie poswiecales :D To fisheyem zrobione? Tak czy inaczej, robi wrazenie.

Bonthyc
24-02-2009, 14:48
Mam nadzieje że masz tego więcej:)?

bombel
24-02-2009, 14:48
Czym tak ładnie krzywisz? :>

Siłom, i godnościom osobistom.

:)

Swietne! Mam nadzieje, ze sie dla tego zdjecia zbytnio nie poswiecales :D

Nie, spoko... Wczołgałem się tylko pod niego wciągając brzuch. :)

Mam nadzieje że masz tego więcej:)?

Jak się poskrobie i poszuka, to może jeszcze cuś się znajdzie. Choć nie wiem, czy dokładnie tego egzemplarza.

morzon
24-02-2009, 15:20
:mrgreen:

galu44
24-02-2009, 17:25
tylko czy to jeszcze architektura :D

nie, foto-żart :D

lechupe
24-02-2009, 17:31
O, jakie ładne zdjątko. Daję duzy PLUS :mrgreen:

autograf
24-02-2009, 17:58
Opowiem Wam pewną historię, która miała miejsce całkiem niedawno temu.
Mam nadzieję, że Autorowi to nie przeszkadza.

10 lutego b.r. pojechałem do Krakowa, do MPK w swoich służbowych sprawach.
Miałem umówione spotkanie z dyrektorem, który niestety musiał pilnie wyjechać. Miał wrócić do biura za godzinę. W tym czasie, inny Pan „zaopiekował się mną” i zaprosił na wycieczkę (to był kierownik sekcji tramwajowej).
Pewnie zrobił to z grzeczności, bym się nie nudził podczas oczekiwania na tego pierwszego.

I ku mojej uciesze i z taaakim bananem na gębie mogę oznajmić - stałem w tym samym miejscu! Wlazłem do tego samego kanału i pewnie stałem na tym samym stopniu! Tylko nie pamiętam czy model ten sam. Jak na złość, nie miałem przy sobie aparatu. Nawet nie wiecie jak plułem sobie w brodę. Ten miły Pan przez niespełna godzinę czasu oprowadzał mnie i pokazywał, opowiadał. Czułem się jak prawdziwy zwiedzający :D Niesamowita przygoda, a przypominam, że pojechałem tam w innych celach.

Z dwojga złego, to dobrze się stało.
Po pierwsze: nie usłyszałem – „mam podobny kadr” – normalnie zszedł bym na zawał ;)
Po drugie: i tak tam pojadę, może jeszcze w tym miesiącu, najpóźniej w przyszłym i zrobię TO zdjęcie, bo w głowie już je miałem zanim Autor pokazał swoje :D Co mnie dodatkowo ucieszyło.

Nie chcecie, nie wierzcie. Ale tak właśnie było.
Koniec pewnej historii.

Bombel – dziękuję Ci za to zdjęcie. Niesamowite uczucie mnie ogarnęło. Naprawdę!

Na drugiej hali – tam gdzie głównie przetaczają koła i naprawiają obręcze - stoi odrestaurowany wagon z 1912 roku ;) Też fajowy :D

P.S. Założyłem, że to MPK w Krakowie. W końcu barwy tych maszyn są krakowskie ;)

clusca
24-02-2009, 18:23
OK. Wyciągam przymiary liniowe, przymiary kątowe, kątomierze, cyrkle, komplet krzywików (tutaj się przydadzą), odpalam CAD-a i do roboty ;)

PS. Świetna fota. Extra kadr i super powyciągane kolory.

bombel
24-02-2009, 19:27
Historia ciekawa, czekam na Twój obrazek. I miło, że komuś można sprawić radość zdjęciem! :)

Tak, oczywiście to krakowskie MPK, zajezdnia tramwajowa, w której odbywał się Photo Day... Wpadła tam mała trzódka ze 150 osób i jak to towarzystwo rozpełzło się po katach, skończyło się fotografowanie... Nie szło znaleźć kadru bez człowieka na pierwszym, drugim lub wszystkich planach.

Tak swoją drogą zazdroszczę, że sobie możesz ta chodzić tam luzem w pojedynkę, bo pewnie sporo więcej okazji będziesz miał do zrobienia dobrego obrazka. Mnie ciągle ktoś właził w kadr. :|

Więcej o tym zajściu fotograficznym tutaj (http://www.mmkrakow.pl/4047/2009/2/23/photo-day--serwis-konkursowy?category=interwencje).

Dziękuję wszystkim za wizytę i komentarz, nie krępujcie się, można jeszcze... :)

PS
Gdybym wiedział, że powiedzenie, że mam podobny kadr może wpływać tak szokująco na Twoje zdrowie, pewnie bym się powstrzymał...

Nemeth
24-02-2009, 19:29
Świetne zdjęcie.
Tylko nieba mało ;)

autograf
24-02-2009, 19:43
Gdybym wiedział, że powiedzenie, że mam podobny kadr może wpływać tak szokująco na Twoje zdrowie, pewnie bym się powstrzymał...

Z przymrużeniem oka to napisałem. Nawiązując do Rolexa. Bo jak byś pod moim takim napisał to... ;)

Jak to mówią, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Widocznie dyrektor MIAŁ wyjechać i już.

Piotr_ek
24-02-2009, 20:24
Winieta jest ? - JEST
Kontrasty są ? - SĄ
Kolory jak u bombla są ? JASNE ŻE SĄ
Jakiś silny, dominujący element w centrum kadru jest ? - JEST TRAMWAJ

No to zdjęcie spełnia kryteria zajebistej fotki :)

jarek76
25-02-2009, 20:21
Ale krzywo, co? :)

Strasznie aż się nie da tego oglądać :mrgreen:

swider
26-02-2009, 01:00
Ja juz Ci napisalem, ze leci na leb na szyje... :D

5*.

bombel
26-02-2009, 01:26
Co Wy k... wiecie o leceniu?

:mrgreen:

Jak się pod niego wczołgiwałem, to mi dopiero leciał na pysk (i na szyję)!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dziękuję za Wasze komentarze i wizytę! Miło, że znaleźliście czas, żeby zerknąć i coś popisać.

Polsar74
26-02-2009, 07:22
świetne ! fish'ek w akcji ? (choć faktycznie bardziej pasuje do Motoryzacja-technika)

ps.
od tych sugestii o "leceniu" to jedyne rozwinięcie fragmentu txt z tramwaju po lewej jakie mi przyszło do głowy to
"krzywe mieszkania" :mrgreen:

baku127
26-02-2009, 10:34
Etxra pokazane.ładne krzywizny.

harb
26-02-2009, 21:50
Nie, spoko... Wczołgałem się tylko pod wciągając brzuch. :)

Bombel chłopie w Twoim wieku !!!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen: co Ty wyprawiasz - żeby to jeszcze dla sławy i splendoru :-D ale Ty juz to wszystko masz ---- naprawdę nie musisz sie aż tak narażać - proszę Cię
i zebym nastepnym razem nie dowiedział się, ze wisiałes jak Batman nad jakimś obiektem :-D

FOTA SUPER :-D

to
27-02-2009, 16:35
no i znowu powaliłeś :)

Witusch
27-02-2009, 16:41
Swietne 5*

bombel
28-02-2009, 02:40
żeby to jeszcze dla sławy i splendoru :-D ale Ty juz to wszystko masz

Dziękuję za ciepłe słowa, ale czy Ty przypadkiem nie robisz sobie ze mnie rzewnych jaj? :)

Acha, i skąd można wziąć sobie taką bajerancką plakietkę pod awatarka, jak u Pana, proszę Pana?

autograf
28-02-2009, 13:36
Bombel - musisz zostać członkiem ;)

bombel
28-02-2009, 13:43
RAny boskie, członkiem czego?

TO znaczy że nie można sobie skądś ściągnąć, i tak po prostu wstawić bo się ma taką fantazję?

autograf
28-02-2009, 13:43
NKP :)

http://nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=112

bombel
28-02-2009, 13:47
To dla mnie za duży wysiłek; pewnie trzeba się gdzieś zalogować i podawać strasznie dużo rzeczy, mejle-szmejle, i jeszcze wpisywać literki, takie z obrazka... Kto to wytrzyma?

borregaard
28-02-2009, 13:57
To dla mnie za duży wysiłek; pewnie trzeba się gdzieś zalogować i podawać strasznie dużo rzeczy, mejle-szmejle, i jeszcze wpisywać literki, takie z obrazka... Kto to wytrzyma?
I ponownie mam chwilę radochy....nie tylko ja tak mam....:mrgreen:
Dzięki Bombel....

bombel
28-02-2009, 14:00

Wiesz, człowiek na stare lata musi się oszczędzać z wysiłkiem.

autograf
28-02-2009, 14:04

Nie wiem. Pytaj Harba - on jest członkiem :D

borregaard
28-02-2009, 14:45
Nie wiem. Pytaj Harba - on jest członkiem :D
Już nie żyjesz........:mrgreen:

autograf
28-02-2009, 14:47
Już nie żyjesz........:mrgreen:

Dajcie chociaż pożyć do godziny 18, bym chociaż mógł wystawić bitwę wraz ankietą :D

mikkay
28-02-2009, 16:21
Bardzo dobre zdjęcie Panie Bombel!

Mam słabość do tramwajów :) Ech i do tego tak podane.... miodzio!