Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] ... baśniowa droga
w kierunku bajek
http://fotografia.interklasa.pl/zdjecia/5659-20070115175537.jpg
basniowa droga, to w kierunku baśni, a nie bajek ;-)
Ale ładne w ogólnosci - tylko po co te panoramiczne pasy ?
Przepraszam, że wyładuję trochę negatywnej energii przy Twoim zdjęciu, ale już nie mogę oglądać zdjęć ścieżek, dróżek w takich kadrach. Dodatkowo nie mogę oglądać paru badyli, kłód drzew czy kamyków na pierwszym planie z morzem lub jeziorem w tle. Może już czas przestać powielać schematy i zamiast fotografować zakręt jakiejś drogi, podejść do fotografii bardziej twórczo, albo po prostu robić takie zdjęcia dla siebie albo rodziny, a nie zamęczać ludzi powielaniem tego samego kadru 150 tysięcy razy.
iya, co racja to racja ;-)
No, ale powiedz, przynajmniej ta droga jest chociaż przyjemna...:-)
Przepraszam, że wyładuję trochę negatywnej energii przy Twoim zdjęciu, ale już nie mogę oglądać zdjęć ścieżek, dróżek w takich kadrach. Dodatkowo nie mogę oglądać paru badyli, kłód drzew czy kamyków na pierwszym planie z morzem lub jeziorem w tle. Może już czas przestać powielać schematy i zamiast fotografować zakręt jakiejś drogi, podejść do fotografii bardziej twórczo, albo po prostu robić takie zdjęcia dla siebie albo rodziny, a nie zamęczać ludzi powielaniem tego samego kadru 150 tysięcy razy.
Nie ma co, bardzo merytoryczny komentarz. W końcu chyba nie ma obowiązku oglądania czegokolwiek.
A mnie się podoba i mogę takie zdjęcia oglądac. Bardzo dobrze uchwycona chwila.
Mnie się podoba. I klimat i swiatło.
[...]już nie mogę oglądać zdjęć ścieżek, dróżek w takich kadrach. Dodatkowo nie mogę oglądać paru badyli, kłód drzew czy kamyków na pierwszym planie z morzem lub jeziorem w tle.
Jestes na forum od miesiaca i juz masz dosc? Nie ma obowiazku ogladania zdjec, wiec o co chodzi?
Co do fotki. Dla mnie jest troche za ciemno i szaro, brakuje tez kontrastu. Jakby pomeczyc to zdjecie PSem moglo by byc naprawde niezle.
Wyluzuj trochę, przecież nikt Cię tutaj do niczego nie zmusza, nie chcesz to nie oglądaj...
Co do zdjęcia swider ma rację, trochę zabawy suwaczkami i będzie dobrze ;-)
borregaard
24-02-2009, 23:29
Piękna fota,klimacik...to tamto,mgiełka...cacy...
Troszku ciemno....:mrgreen:
Dałbym lekkie światełko na porannych liściach...
Pershing
24-02-2009, 23:49
Troszkę więcej kontrastu i będzie miodzio, choć tak jak jest , jest baśniowo.
Marian K
24-02-2009, 23:53
Zdjęcie, coś pięknego.
A frustratom ,mówimy zdecydowane i stanowcze nie!
Motyw, że tak powiem klasyczny, ale podany w bardzo ładny sposób i co ważne - z klimatem - jak dla mnie to na plus.
... już nie mogę oglądać zdjęć ścieżek, dróżek w takich kadrach...
Jest na to prosta recepta - jak nie możesz to nie oglądaj.
Jest coś magicznego w tej fotce.
Mi się podoba, a o gustach się podobno nie dyskutuje.
Więc tak ....
wiem że temat oklepany ...
każdy ma takie foto w swoim pf jak; droga,kwiatek,słoneczko,jeziorko .... itp
tyle że w tym wszystkim chodzi chyba o to jak to jest pokazane a nie co na min jest.
przecież fotografując kobietę .... ba,setki kobiet to, zawsze to bedzie kobieta .... tyle że za każdym razem inaczej pokazana.
A mi sie to chyba nigdy nie znudzi drogi krzaczory drzewa patyki kamyki :) natura jest piekna i mozna ja ogladac 151tys. razy
eldritch
28-03-2009, 19:40
przeszkadza mi to że prawa strona przeważa
Marek-frotka
28-03-2009, 22:59
Piękny poranek.
Dałbym może trochę więcej góry , zachowując standardowe wymiary kadru.
Pozdrawiam
Marek
Piękna fota,klimacik...to tamto,mgiełka...cacy...
Troszku ciemno....:mrgreen:
Dałbym lekkie światełko na porannych liściach...
zgadzam się w całości :-)
klimat piękny :-)
Powtórzę za mądrzejszymi od siebie,..zresztą jak i za autorem foty,..Nie ważne co, ważne jak...Tak naprawdę,to kadr jest materiałem wyjściowym do bardzo dobrej fotografii,..jest świetne światło,powietrze,..kolor.Rozumiem,że można nie lubić zielonej herbaty,..ale jest tyle innych cieczy,można coś sobie wybrać.
drakenus77
29-03-2009, 21:45
mnie się fotka podoba za klimacik..chociaż bym ją w PSie nieco wykontrastował.