PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] dylemat

andrzej_laskowski
22-02-2009, 21:11
Myslicie że warto odbić toto?
Wiało, zimno, i śnieg padał więc wiele dzis nie nawojowałem. Zresztą modelka wolała sanki niż pozowanie.:/
Ale to pierwszy weekend od kilku tygodni kiedy miałem czas aby wyjść z aparatem.

Wyszło tak:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

lechupe
22-02-2009, 21:18
Pewnie, ze warto.
Uważam, ze bardzo udany portrecik. Wiatr pomógł ;-) Bo rozwichrzone włosy ładnie współgrają z kłakami tej czapki.

ostrygad
22-02-2009, 21:18
Proste! Przecie foto ma dla Ciebie wartość sentymentalną jak mniemam.

andrzej_laskowski
22-02-2009, 21:42
Proste! Przecie foto ma dla Ciebie wartość sentymentalną jak mniemam.

No tak średnio mówiąc szczerze. Ot fotka z krótkiego, zimowego, spaceru.
Ciekawym tylko czy warte zachowania, bo sam mieszane mam odczucia.

Vodafone
22-02-2009, 21:48
No tak średnio mówiąc szczerze. Ot fotka z krótkiego, zimowego, spaceru.
Ciekawym tylko czy warte zachowania, bo sam mieszane mam odczucia.

Myślę,że do albumu tak... w końcu to Twoja córeczka W albumie tym nie muszą być same piękne,powalające foty... dla takiej tez sie pewnie znajdzie miejsce. Poza tym to może zapytaj modelkę czy jej sie podoba... jesli tak to zostaw a jesli nie to... sam wiesz co :-)

RomanZWrocławia
23-02-2009, 02:18
To jest sprawne technicznie zdjęcie. Przepiękne dziecko i gra kolorów sprawiają, że oglądam je z zachwytem. Takie są moje wrażenia.

Zdjęcie stoi na poziomie nieosiągalnym dla wielu.
Zestaw podstawowych zasad wykonania portretu, sprzęt, światło modelka i jest. Ja wiem i Ty wiesz że to łatwe. Niczego to nie ujmuje tej fotografii, mam na myśli to, że dochodzi się do biegłości i automatyzmu w robieniu zdjęć, że takie zdjęcia powstają łatwo. Dla jednych to nieosiągalna wysokość, dla Ciebie moment od którego zaczyna się Fotografia.
I wtedy chcesz, ja chcę - również od własnych zdjęć - od zdjęcia czegoś, na co nie ma przepisu ....

dalszy ciąg pisałem i kasowałem ze 3 razy. To wymyka się "twardym" wydrukowanym na ekranie literom, ze swoją tendencją do cięcia zbędnych słów nie umiem tego wyrazić

Czy potrafiłeś sfotografować to, co kazało Tobie nacisnąć spust migawki? To musisz ocenić sam
Trzymam kciuki i życzę wielu Fotografii. Zawsze z zainteresowaniem otwieram Twoje wątki. A tego zdjęcia proszę nie kasować.
POZDRAWIAM

pinokio
23-02-2009, 02:23
Mnie się podoba. Mimo zimowej aury, fota jest ciepła i przyjemna dla oczu :)
Czy ją zachować czy nie, sam zdecydujesz. Jeżeli masz wiele podobnych...

Siupes
23-02-2009, 04:56
swietne, troche wiecej kontarstu/ewentualnie czerni tylko

andrzej_laskowski
23-02-2009, 11:57
To jest sprawne technicznie zdjęcie. Przepiękne dziecko i gra kolorów sprawiają, że oglądam je z zachwytem. Takie są moje wrażenia.

Zdjęcie stoi na poziomie nieosiągalnym dla wielu.
Zestaw podstawowych zasad wykonania portretu, sprzęt, światło modelka i jest. Ja wiem i Ty wiesz że to łatwe. Niczego to nie ujmuje tej fotografii, mam na myśli to, że dochodzi się do biegłości i automatyzmu w robieniu zdjęć, że takie zdjęcia powstają łatwo. Dla jednych to nieosiągalna wysokość, dla Ciebie moment od którego zaczyna się Fotografia.
I wtedy chcesz, ja chcę - również od własnych zdjęć - od zdjęcia czegoś, na co nie ma przepisu ....

dalszy ciąg pisałem i kasowałem ze 3 razy. To wymyka się "twardym" wydrukowanym na ekranie literom, ze swoją tendencją do cięcia zbędnych słów nie umiem tego wyrazić

Czy potrafiłeś sfotografować to, co kazało Tobie nacisnąć spust migawki? To musisz ocenić sam
Trzymam kciuki i życzę wielu Fotografii. Zawsze z zainteresowaniem otwieram Twoje wątki. A tego zdjęcia proszę nie kasować.
POZDRAWIAM

Dzieki za opinię.
Nieustannie mnie zadziwia że inni widzą w moich fotkach znacznie wiecej niz ja sam.

Motorniczy
23-02-2009, 13:49
Bardzo ładne zdjęcie :) Pozdro

cloned
23-02-2009, 13:51
Mnie ono też zatrzymało na dłużej.

pebees
23-02-2009, 13:56
Myslicie że warto odbić toto?

Jeśli zadajesz takie pytanie, to oczywista sprawa, że nie warto. Ale nie mów, że szkoda Ci tej złotówki czy dwóch... :D

slawekw
23-02-2009, 15:21
Odbijaj Andrzeju, odbijaj. Świetna ta burza włosów wystających z pod kaptura.
pozdrawiam