PDA

Zobacz pełną wersję : Sigma 70-200/2.8 Macro+ pierścienie pośrednie

emet_b
22-02-2009, 12:02
Po niezłych doświadczeniach z duetem Tamron 55-200+ dcr-250, zastanawiam się czy aby zamiast inwestować kupę kasy w szkło macro nie dokupić po prostu pierścieni do sigmy. Ma ktoś z Was taki zestaw?? Jak się to sprawuje??

geryon
22-02-2009, 15:58
niedawno zastanawiałem się nad podobnym rozwiązaniem z tym samym słoikiem. brałem tez pod uwagę soczewkę +4. myślałem tez nad mieszkiem ale ten ze względu na rozmiar tego szkła pomysl szybko upadł. osobiście nie zdecydowałem się jeszcze na żadne rozwiązanie ale najbardziej mnie przekonuje soczewka macro, dlatego że nie ma problemu z przenoszeniem automatyki ze szkła do body. jest to po prostu wygodniejsze choć takie rozwiązanie ma mniejsze możliwości bo pierścieni zwykle masz trzy różne rozmiary więc i zarkes regulacji większy ale dobre pierścienie to znowu około 650zł. mozna na probę zainwestować ok.50zl w najprostsze pierścienie i zobaczyc jak się z tym pracuje żeby potem nie żałować jak coś będzie nie halo.

pioter m
22-02-2009, 16:53
Testowalem kenko z nikkorem 70-300vr i sigma 70-300apo. Bylo dobrze. Warto sciagnac z Chin, bo tanio i takich drobiazgow sie nie cli.