Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Addiction
Każdy ma jakieś uzależnienia ja tez je mam :) Moje uzależnienia pochłaniają mi czas więc mój Narzeczony bywa zły :P Ale nie o tym tutaj.... Pokazuje nowy secik, wykonany u mnie w domku przy świetle zastanym. Obróbka również jest moja i celowo własnie w takiej tonacji. Czekam na komentarze i rady jak zawsze. Co myślicie o tych pracach?
1
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img12.imageshack.us/my.php?image=beznazwy1q.jpg)
2. Pozycja ciała celowa, głowa zacieniona w obróbce również. Mojej buzi już wystarczy na forum... :P
źródło (http://img150.imageshack.us/my.php?image=27761901.jpg)
1 super....
no poprostu rewelacja...
nie daje tu gwiazdek ale zasluzylas na 5 tym zdjeciem
gdyby ono poszlo na wyzwanie zgniotla bys mnie bez mydla...
gratuluje pomyslu i wykonania
1 jest mocna, nie wiem za bardzo o co chodzi ale boje sie tego zdjęcia, jeśli o takie emocje chodziło to Ci wyszlo...
no i wreszcie się doczekałem :)
coś nowego. cieszę się, że wychodzisz poza schemat.
mz może pokazałbym cię bliżej i bez laptopa.
ale nie będę marudził i wybieram zdecydowanie 1.
zdecydowanie 1-ka - za niesamowity niepokój rodem z japońskiego horroru.
Teraz będe żałować że na wyzwanie nie wstawiłam 1 :) hi hi Ale ja już swoje wygrałam, patrze na portrety inaczej. A poza tym mam mase pomysłów więc jeszcze was nie raz zaskocze :)
tylko nr 1 - ale te achy, ochy i gwiazdki średnio uzasadnione.
kolko adoracyjne...
dostala 5 gwaizdek z pomysl...
wiesz moja mama mawia
jak sie nie obrocisz i tak dupa z tyłu...
....
reszte dopowiedz sobie sam
:)
Jak dla mnie tylko jedynka, coś innego w twoim wykonaniu i inna droga. Po marudzę jednak troszkę, oczywiście to tylko mój punkt widzenia. Trochę krzywo, mnie to razi i ciut za ciemno, kolorki całkiem.
Bartek Witek
22-02-2009, 02:20
Oba fajne. Bo inne.
Super ułożenie ciała na 2-ce.
Wioletta
22-02-2009, 02:22
Nie poznaje kolezanki :)
1 Jest swietna! Brawo!
Wioletta staram się teraz by było trudno mnie poznać :)
Pokaże jeszcze jedno foto które zrobiłam w trakcie sesji do pojedynku z Hanibalem. Wkładam je tutaj bo nie chce tworzyć nowego wątku.
3.
źródło (http://img167.imageshack.us/my.php?image=dsc4206kopia.jpg)
super....
super super super
narzyzm i kolko wzajemnej adoracji :P
no dobra tak naprawde GNIOT
super....
super super super
narzyzm i kolko wzajemnej adoracji :P
no dobra tak naprawde GNIOT
Hani Bani ja wiem że to tak z zadrości i sympatii :P Mały Gniocie ty... :P
Świeży powiew, nie ma co :)
jedynka bardzo klimatyczna....w sumie jak tak sie wgapiam to nawet mi zaczyna nieprzeszkadzac to ze troche leci w prawo...zdecydowanie ok
Trójka dużo bardziej mi się podoba niż Twoja fota pojedynkowa. To chyba przez to, że pozbawiona jest tego teatralnego złożenia rąk jak do modlitwy.
Trójka dużo bardziej mi się podoba niż Twoja fota pojedynkowa. To chyba przez to, że pozbawiona jest tego teatralnego złożenia rąk jak do modlitwy.
Ale na tej pracy jest trochę mniej emocji. Widać zawsze podejmuje złe decyzje co do swoich prac... Mogłam wstawić tą... :P
bardzo mi sie podobaja Twoje foty, dosc odwazne w porownaniu z poprzednimi pracami :D
bardzo mi sie podobaja Twoje foty, dosc odwazne w porownaniu z poprzednimi pracami :D
Czas już był na pewne zmiany. Więc ich dokonałam, na razie dość nieśmiało. Ale widze że się rozkręcam.
Moim zdaniem niekorzystnie wyglądasz na tych zdjęciach. Jak dla mnie za mała jest tam światła.
1. nie potrafie sensownie wytłumaczyć (w zasadzie to nie musze :)) ale nie podoba sie
2. ciemna dłoń, pięta
Masz racje nie musisz nic tlumaczyć, odbiór jest najwazniejszy i pierwsze wrażenie. Mnie się taki klimat na zdjeciach podoba... ale nie każdemu musi.
Myśle że robisz sobie fotki bo nie masz zastępów modelek\modeli czekających na Twoje skinienie i pewnie nie jest to łatwe technicznie. Sądze że facet zrobiłby Ci zdjęcia bardziej kobiece.
dziwnie to napisałem :???:
Upiorny klimat.
PS Jesteś ekshibicjonistką? :D
Myśle że robisz sobie fotki bo nie masz zastępów modelek\modeli czekających na Twoje skinienie i pewnie nie jest to łatwe technicznie. Sądze że facet zrobiłby Ci zdjęcia bardziej kobiece.
dziwnie to napisałem :???:
Żeby nie zabrzmiało jakoś dziwnie. Robie autoportrety bo lubie to robić... lubie siebie na zdjeciach znacznie bardziej niż w rzeczywistości. Moze to śmieszne ale tak jest. A co do modelek i modeli to mam kilka propozycji sesji ale nie czuje się jeszcze dość kompetentna by zrobić sesje komuś. Zawsze wydaje mi sie że zawiode czyjeś oczekiwania a ktos w końcu poświęca mi swój czas.
Ale wiesz przełamuje to, zaczynam robić komuś innemu zdjęcia. W koncu trzeba rozbić skorupkę, A co do mojej kobiecości to uważam ze mam jej dużo.. dużo więcej niż pokazuje.Ale wole i chce by część rzeczy zostawała dla wybranych (i nie mówie tu o aktach bo takie też już tu były). Ale jak na razie nie pozowałam nikomu poza sobą... Może to tez z czasem zmienie, zobaczymy....
Upiorny klimat.
PS Jesteś ekshibicjonistką? :D
Co do Twojego pytania.... Nie wiem czy jestem ekshibicjonistką ale akceptuje swoją nagość mimo ze jest daleka od doskonałości.
zdjęcia mi się podobają, idź własną drogą - trzymam kciuki
andrzej_laskowski
23-02-2009, 13:01
tylko nr 1 - ale te achy, ochy i gwiazdki średnio uzasadnione.
Nom, pomysl fajny, ale wykonanie, a szczegónie obróbka sobie takie.
No ale to tylko moje zdanie, inni jak widac zachyceni.
Nie spodziewałam sie ochów i achów... przywykłam do krytyki i na niej się uczę... Więc spokojnie. A co do zdjęć to taki własnie efekt chciałam uzyskać i tak mi się podba... Portretowana osoba zadowolona z efektu.. więc jest sukces :)
Nie spodziewałam sie ochów i achów... przywykłam do krytyki i na niej się uczę... Więc spokojnie. A co do zdjęć to taki własnie efekt chciałam uzyskać i tak mi się podba... Portretowana osoba zadowolona z efektu.. więc jest sukces :)
z takim założeniem należałoby trzymać fotę w szufladzie. A jak się wystawia na forum to trza się liczyć z krytyka.
Ja się z nią licze zawsze :)
andrzej_laskowski
23-02-2009, 23:37
Nawiasem mówiąc, jesli na avatarku to Ty to bardzo ładnie wyszło.
A jesli to autoportret to już pełny szacunek.
nonnatus
23-02-2009, 23:43
novika urocza z Ciebie Kobieta, ale tu nie podobasz mi się.
na jedynce dlonie wyszły trochę jak u...
a dwójka IMO to kosz.
masz nierówne te prace. rzekłbym sinusoidalne :)
ale wiedz, że zawsze uważnie je oglądam, bo a nuż widelec... będzie wreszcie to cudne na które tyle tu czekam/y... :)
moonrage
24-02-2009, 00:32
wow! Jedynka jest masterna, na dwójce przeszkadza mi co coś na stopie. Super zdjęcia generalnie, pozdrawiam.
novika urocza z Ciebie Kobieta, ale tu nie podobasz mi się.
na jedynce dlonie wyszły trochę jak u...
a dwójka IMO to kosz.
masz nierówne te prace. rzekłbym sinusoidalne :)
ale wiedz, że zawsze uważnie je oglądam, bo a nuż widelec... będzie wreszcie to cudne na które tyle tu czekam/y... :)
Mam nadzieje że któraś praca przypadnie Ci do gustu. Jak na razie nie mam sesji w planie bo niestety trochę ze mną nie fajnie. Ale postaram sie zaplanować coś kobiecego i subtelnego :)
Naithsabes
24-02-2009, 11:59
Amatorka...
rotfl
Kobieto, nazwij się jeszcze raz amatorką, to Cię znajdę i natłukę ;)
1 - świetna, klimatyczna.
2 - podoba mi się, ale nie wiem jak to uzasadnić, poprostu podoba się i już.
3 - bardzo ładna, oświetlenie, kadr, miodzio.
Amatorka...
rotfl
Wiesz ja się nie mam za fotografa :) Jestem łowczynią chwil we własnym zyciu...
Bawie się tym co kocham najbardziej.... Ciesze się że Ci się podobają.
Naithsabes
24-02-2009, 12:13
Jestem łowczynią chwil we własnym zyciu...
I to właśnie zadaniem fotografa :)
Amatorka...
rotfl
a jak nazwiesz - profesjonalistką ? To kim w takiej sytuacji beda Sailor, YOZ i wielu wielu innych świetnych profesjonalistów na forum ? :)
Stock ja już nie raz pisałam ... ja jestem pionkiem na planszy tego forum. A co do Sailora, YOZ i wielu innych to uważam ich za czarodziejów aparatu i sztuki fotografowania. Za ludzi ktorzy potrafią czynić cuda z aparatem.
A kolega chciał być miły... wiec spokojnie...
Naithsabes
24-02-2009, 12:37
a jak nazwiesz - profesjonalistką ? To kim w takiej sytuacji beda Sailor, YOZ i wielu wielu innych świetnych profesjonalistów na forum ? :)
Profesjonalistką noviki nie nazwę, bo z tego co wiem fotografia nie jest jej zawodem.
Novika nazywa siebie amatorką w sensie laik, a przynajmniej mam takie odczucie i to miałem w poprzednim poście.
Czy amator jest gorszy od profesjonalisty?
novika, nie chciałem być miły, jestem miły :)
profesjonalista to ten co zarabia na fotografii pieniadze....
sa lepsi i gorsi profesjonalisci
Laik... i amator uzywane sa w Polsce zamiennie
no ale nie wszyscy to wiedza :) nie STOCK ??
ja zarabiam a nie jestem profesjonalistą. Znam profesjonalistę który nie zarabia.
Naithsabes
24-02-2009, 17:38
Zajmijmy się ocenianiem zdjęć, to nie forum lingwistyczne.
iiiiiiziiiiii, jak powiedział ktoś.
Przywykłam do wymiany zdań na moich wątkach....
ja zarabiam a nie jestem profesjonalistą. Znam profesjonalistę który nie zarabia.
acha.... :)
1 rewelacja. Mroczne, intrygujace... Super!
1 rewelacja. Mroczne, intrygujace... Super!
Teraz wydobywam z siebie morczną nature :) Anielska jakoś się nie spodobała....
Jedyneczka jest - uwaga - REWELACYJNA. I to nie jak na Twoje prace ale ogólnie. Gratuluję.
A reszta.... jak reszta.... :)
Choć trójeczka ma potencjał z inną obróbką - jest pomysł, wykonanie poprawne. Brak lepszej mimiki - emocji, rozpaczy! Troszkę innej obróbki i będzie dobrze.
Wieczorkiem dodam jeszcze jedną prace z serii Addiction, tylko musze zgrać ją z dysku i obrobić.
Tutuł : NIE ZABIERAJ...
Ostatnie z serii..
źródło (http://img232.imageshack.us/my.php?image=beznazwy1.jpg)
Naithsabes
25-02-2009, 16:42
Szacun :)
Za dużo dołu:)
Nie chciałam by było kwadratem... chciałam wstawić tak jak wyszło. Więc nie ciełam...
Dziękuje :)
Też bardzo fajna. Wreszcie nieostrości i czarne czernie mają jakiś sens :p Też bym chlasnął od dołu,a czemu kwadrat zły? Właśnie tu by mi pasował, do spotęgowania wrażenia pudełka - klatki. Poza tym nie do końca kwadrat. takie 6x5 :)
Wioletta
26-02-2009, 02:50
Nie ucinaj! Ladnie jest :)
Fajna obrobka.
Dzięki :) Mnie również się podba taki moroczny klimacik. Teraz myśle jak znowu zaskoczyc... więc uwaga :)
ja bym na Twoim miejscu tak sie nie zapowiadał... Bo zrobisz wielka zapowiedź a nie wiadomo co wstawisz... :P :)
Spokojnie wiem czym ryzykuje i wiem gdzie wisi poprzeczka, obsserwuje to forum :) Stock nie martw się ... dam rade :) A jak nie to krytykę zniose dzielnie.
no ja w Ciebie cały czas wierze i popieram :)