Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Nadmorski portrecik
Sandmann
15-08-2006, 11:22
Z sobotniego spacerku po plazy w Krynicy M. :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img89.imageshack.us/img89/2091/dsc98542slr2.jpg)
utykasz na prawą nogę ? ;)
IMO byloby calkiem fajnie, gdyby nie smietnik w tle. Jeszcze odrobine szerzej, i mamy nostalgiczny, przytlaczajacy tonacja, nadmorski portret.
Z tak wysokim czoem to powinna nosić grzywkę. I wogóle coś sensownego zrobić z włosami...
nox, zacznijmy od tego, ze na tym forum dyskutuje sie nad zdjeciami, a nie uroda modelek, zwlaszcza pozwalajac sobie na nieprzyjemne komentarze, wiec miej to na uwadze :evil:
Sandmann
16-08-2006, 10:19
Z tak wysokim czoem to powinna nosić grzywkę. I wogóle coś sensownego zrobić z włosami...
1. Wiatr wial
2. Nie mam pojecia co to jest "czoem". Poprosze wersje dla slabszych
3. W pierwszej chwili mialem ochote uraczyc Cie kwiecista wiazanka, ale po kilku glebszych oddechach poprosze Cie tylko o to, zebys wzial sobie do serca post Jakubasa. :evil:
A co do konstruktywnych komentarzy:
@rob - jak widac odrobinke czasami kuśtyknę ;)
@Jakubas - racja. Smietnik (a dokladniej to betonowe, wystajace z wody "cuś") trzeba bedzie wyczyscic. Ale to jak juz do domu w koncu dotre...
Ogólnie mi się podoba, nasycenie kolorów dopasowane do nastroju fotki.
Tylko nie wiem skąd ta mania ucinania czubka głowy? Większość jak widze tak robi. Nie wiem czy to zamierzone? Mi w każdym razie żal tego odciętego czubka głowy.
podoba mi się tonacja.. nie do konca podoba mi sie kadr.. widać ze cropowałeś nieco... ciałbym w 1/3 wysokosci czoła nad brwiami...
Ijon Tichy
17-08-2006, 19:51
Bardzo mi się podoba kolorystyka i nastrój tego zdjęcia. Trochę przeszkadza bałagan w tle. Kadr jest IMHO OK.
a mnie się ten obrazek podoba (choć faktycznie horyzont do prostowania)
w tytule stoi, że portret - jest portret? jest.
w tytule stoi, że nadmorski - widać morze? no tak sobie, coś tam jest w tle.
a przecież z ogólnego odbioru każdy czuje, że zdjęcie było robione na plaży.
To co widzę gra z tytułem jak tra la la. Widzę portret i czuję, że był zrobiony nad morzem.