Zobacz pełną wersję : sb 600 i 800 made in...
BlingBling
15-08-2006, 09:18
Wlasnie... gdzie sa wyprodukowane wasze lampy? mam okazje kupic prawie nowke za dobra cene ale napisane na niej made in china... dziwne bo widzialem tez z japonii... Boje sie ze z chin to taki kicz... pamietam jak bylem maly to bawilem sie lalkami barbie ktore mialy wyryte na plecach made in china... a to taki kicz byl...
Moja sb600 jest made in china i jakoś mi to nie przeszkadza.
Sb800, które macałem były made in japan.
moja jest made in japan...
Valdek_Tychy
15-08-2006, 11:22
Ja mam napis made in china i nie zauważyłem żadnych niedoróbek,ale gdyby było napisane made in poland to bym się obawiał o jakość
również moja ma napis made in china, uważam że jest wykonana bardzo dobrze
Moja SB 800 - Made in Japan
BlingBling
15-08-2006, 12:40
Ok... sa dobrze wykonane z zewnatrz a jaka jest pewnosc ze w srodku jest dobrze? z tego co wiem to wszystko co japonskie jest lepsze od chinskich wynalazkow...
Valdek_Tychy
15-08-2006, 12:53
z tego co wiem to wszystko co japonskie jest lepsze od chinskich wynalazkow...
W pewnym filmie (Armageddon) padła taka sentencja .... nie ważne czy to ruskie czy amerykańskie i tak zrobione na tajwanie ... coś w tym jednak jest :mrgreen:
BlingBling
15-08-2006, 13:10
a pytanie do uzytkownikow 18-70 - gdzie macie wyprodukowany?
u mnie jest nikon korp japan
sprawdziłem i podaję :
- F80 MADE IN THAILAND
- 28-80G j.w.
- MB16 j.w.
- N 50/1,8D j.w.
- N 70-300G MADE IN CINA
- SB600 j.w.
czy to coś znaczy dla amatora ?
mam dużą wieżę TECHNICSa i tak :
- amplituner MADE IN MALAYSIA
- compact MADE IN GERMANY
- magnetofon MADE IN JAPAN b. mało używany a właśnie to jemu cóś zaczęło dolegać i tak kupujemy "japońskie" ale niejapońskie
taki maly OT :) bawiles sie lalkami barbi?? WOW :D
wracajac do tematu to ze lampa ma napis MADE IN JAPAN znaczy tyle ze byla zlozona w japoni ale czesc z jakich zostala zrobiona moga pochodzix z chin :) i pewnie tak jest
taki maly OT :) bawiles sie lalkami barbi?? WOW :D
wracajac do tematu to ze lampa ma napis MADE IN JAPAN znaczy tyle ze byla zlozona w japoni ale czesc z jakich zostala zrobiona moga pochodzix z chin :) i pewnie tak jest
bądź odwrotnie ( jak u nas z samochodami i .... )
BlingBling
15-08-2006, 13:40
life, nom... ale kenow nie lubilem bo nie mialem czerwonego ferrari :wink:
fakt faktem wszystko pochodzi z azji :D jesli sa z chin o czemu nie blyskaja na zolto :shock: :P
wlopis, a masz cos z polski? ;>
tak tylko ze sila robocza w chinach czy tajlandi, malezji jest znacznie tansza niz w japoni wiec bardziej prawdopodobne jest ze podzespoly wykonywane sa w roznych fabrykach gdzie jest to tansze a potem skladane w calos :)
jest to forum fotograficzne więc podam przykład DRUHA z 1957 roku ( stan idealny)