Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Wielbicielowi podłóg dedykuję...

bombel
20-02-2009, 00:00
Witajcie Koledzy (i Koleżanki rzecz jasna też) -

strasznie mam mało czasu ostatnio, ale szukając rozpaczliwie jednej rzeczy po dysku - wpadło mi w oko takie oto zdjęcie. Nie powiem, nawet mi się spodobało, i nagle się ucieszyłem, że je mam. Miłe uczucie. :)

I pytam teraz Szanowne Koleżeństwo - mam się z czego cieszyć i ma to ręce i nogi, czy to (modny ostatnio :)) ale jednak straszny gniot i do folderu 'Straszne Gnioty' z nim?

I delikatna uwaga do jednego z Kolegów: Galu, jak tam odchyły od pionów/poziomów? :) Spore, czy idzie zdzierżyć?

http://i42.tinypic.com/xqjfqe.jpg

cloned
20-02-2009, 00:04
Ma potencjał, ale weź spróbuj B&W co?

malibu
20-02-2009, 00:07
bomblowo tzn bombowo :D ładna praca

borregaard
20-02-2009, 00:30
Ma to kilka rąk i nóg i śmiało możesz strzelić sobie jakiegoś szkockiego pomyja w nagrodę ,że to znalazłeś.:mrgreen:
Mnie to zdjęcie "mocno' pasuje...Zresztą zawsze miło popatrzeć na coś zrobionego ze smakiem..:-D

Polsar74
20-02-2009, 00:33
I delikatna uwaga do jednego z Kolegów: Galu, jak tam odchyły od pionów/poziomów? :) Spore, czy idzie zdzierżyć?

ja co prawda nie Galu - ale mnie leeeci ta fota na lewo...

..
..
.
.
a nie... sorki - to ja się dziś upiłem z kumplem (ze szczęścia) :-P

Wszystko wiruje !

wypass
20-02-2009, 01:21
O! padłem...świetny obrazek, bardzo mi odpowiada ta wizja...miło tak popatrzeć na świetne foto przy winku :)

malasana
20-02-2009, 09:15
Nawet nie probuj tego wyrzucac:) Jest swietnie! Twoja charakterystyczna kolorystyka i doskonaly kadr. Tym zdjeciem dodales mi jeszcze wiecej zapalu przed weekendem do robienia zdjec.

morzon
20-02-2009, 10:35
Jest świetne - extra perspektywa, fajny panoramiczny format, kolory pasuja i jakoś tak wsysa do środka... :D

osmax
20-02-2009, 11:36
Wywal tylko te ptaszysko bo bez sensu frunie .

adrian
20-02-2009, 12:08
Krzywo...

pinokio
20-02-2009, 12:12
Bardzo fajny kadr. Dobrze, że w kolorze. Zostaw, szkoda wyrzucać :)

jarek76
20-02-2009, 12:14
Wywal tylko te ptaszysko bo bez sensu frunie .

Jak bez sensu, wraca do gniazda :mrgreen:
Wracając do zdjęcia to mnie sie widzi :)

ekonet
20-02-2009, 12:16
szukając rozpaczliwie jednej rzeczy po dysku - wpadło mi w oko takie oto zdjęcie.
Drogi bomblu - zdjęcie cudne.
Ale z tego zdania Twojego wynika, iż to zdjęcie szukało czegoś rozpaczliwie po dysku. ;)
Poprawić?

bombel
20-02-2009, 12:50
Drogi bomblu - zdjęcie cudne.
Ale z tego zdania Twojego wynika, iż to zdjęcie szukało czegoś rozpaczliwie po dysku. ;)
Poprawić?

:mrgreen:

Niestety dla mnie - masz rację! Właśnie niedawno z drugiego pokoju brzęczał telewizor, w którym prof. Miodek o tym mówił. To znaczy o tym, żeby ostrożnie używać takich form. Jedyne co mnie pociesza, to jego diagnoza, że najprawdopodobniej za 20-30 lat będzie to poprawne i zmieni sens, bo język żyjąc - zmienia się, a ta forma staje się coraz częstsza.

Czyli jestem nawet za nowoczesny. :)

A propos poprawki - szkoda Twojej fatygi, niech już zostanie - chyba, że razi Cię to tak bardzo, że musisz zareagować. Wtedy nie mogę się opierać. :)

Krzywo...

Lipa. Nie zaliczony komentarz... Weź przykład z Gala44, który podaje o ile jest krzywo, i to nie w metrach, a milimetrach. Wtedy, taka odpowiedź - jako ścisła i dokładna - liczy się podwójnie. :)

@ALL

Dziękuję Wam za wizytę i komentarze, miło wiedzieć co sądzicie. Nawet w stanie wirowania. :) Dziękuję, że nie wadzą Wam (zanadto) ptaki wracające do gniazd i nie pomierzone jeszcze dokładnie krzywizny. :)

ekonet
20-02-2009, 12:53
Zamieściłeś taką ładną odpowiedź, że aż nie godzi się jej ciąć i kaleczyć. :)

Radek_1
20-02-2009, 12:56
Świetna - jak zwykle zresztą - fotka. Bardzo mi pasuje...
Pozdrawiam

erde
20-02-2009, 12:58
genialnie, po prostu:)

Witusch
20-02-2009, 13:10
Super! Zostawilbym w kolorze.

fotoprint
20-02-2009, 13:31
nie mam zastrzeżeń - fajne

adrian
20-02-2009, 13:36
Lipa. Nie zaliczony komentarz... Weź przykład z Gala44, który podaje o ile jest krzywo, i to nie w metrach, a milimetrach. Wtedy, taka odpowiedź - jako ścisła i dokładna - się liczy podwójnie. :)

Nie wiedziałem, że komentarze dzielą się na zaliczone i niezaliczone. Sądziłem, że raczej są trafne bądź nie.

Przykładu z nikogo brać nie zamierzam, tym bardziej biegać z linijką, żeby ci cokolwiek udowadniać. Jest krzywo i tyle.

Nieścisło i niepodwójnie. Tak po prostu. :)

bombel
20-02-2009, 13:40
Nie wiedziałem, że komentarze dzielą się na zaliczone i niezaliczone [...]

Wiem, że nie wiedziałeś. Nie wyczułeś też ani żartu, ani ironii, ale zupełnie mnie to nie martwi. Nie Ty pierwszy, ani nie ostatni. :)

adrian
20-02-2009, 13:48
Wiem, że nie wiedziałeś. Nie wyczułeś też ani żartu, ani ironii, ale zupełnie mnie to nie martwi. Nie Ty pierwszy, ani nie ostatni. :)

Jeżeli to był żart to widać mamy inne poczucie humoru. No ale co zrobić, taki lajf.

bombel
20-02-2009, 14:03
He, he, nie tylko żart. Nawet Ci to napisałem - oprócz żartu, była tam też ironia. Na szczęście swoim nawykłym do tropienia krzywizn okiem tego też nie dostrzegłeś, ale to może i lepiej. Życie jest wtedy mniej nerwowe.

~~~~~~~~~~~~

A wracając do zdjęcia - kto jeszcze widzi te krzywizny, Koledzy? :) Uaktywnijcie się w szukaniu krzywizn! Galu, co z Tobą? Ojczyzna w potrzebie, a Ty drzemiesz?! :)

adrian
20-02-2009, 14:31
nawykłym do tropienia krzywizn okiem

Dobre sobie... po raz kolejny wiesz więcej/lepiej niż ja sam o sobie i po raz kolejny się mylisz i reagujesz alergicznie.

Wracając do zdjęcia:

Choć samo miejsce i pomysł na zdjęcie nienajgorsze to jednak jest krzywo. Brak symetrii jest mocno niekorzystny - występuje brak równowagi, głównie z powodu jej "milimetrowej" natury.

To zdjęcie do mnie nie przemawia właśnie z powodu tej krzywizny, która jest wyjątkowo upierdliwa. To tak, jakby mierzyć w dziesiątkę na tarczy a trafiać same dziewiątki. Niby blisko, ale nie idealnie.

vASQ
20-02-2009, 14:36
A mi sie podoba...

clusca
20-02-2009, 15:47
jak tam odchyły od pionów/poziomów? :) Spore, czy idzie zdzierżyć?

Wprawdzie ja też nie jestem Galu, ale sam chciałeś o odchyłach.
Mam dziś jakiś taki analityczny dzień. Więc proszę bardzo ;)

Zdjęcie leci. I to poważnie. W lewo zresztą. O całe 0,36 stopnia.
Widzę tu jednak poważniejszy problem. Nieosiowość. O niebagatelną wartość 8,68841085 x 10^-3. To tak w przybliżeniu. Aha... i mówię całkiem poważnie. Jakby coś, to mogę podesłać rysunek z geometryczną analizą :)

A tak na poważnie to fotka naprawdę super. I żadne BW. W kolorze jest max.

Polsar74
20-02-2009, 17:04
Wprawdzie ja też nie jestem Galu, ale sam chciałeś o odchyłach.
Mam dziś jakiś taki analityczny dzień. Więc proszę bardzo ;)

Zdjęcie leci. I to poważnie. W lewo zresztą. O całe 0,36 stopnia.

a jednak miałem rację ? :-P

clusca
20-02-2009, 17:31
Widzę tu jednak poważniejszy problem. Nieosiowość. O niebagatelną wartość 8,68841085 x 10^-3.

Oczywiście wartość nieosiowości wyrażona jako ułamek, który jest stosunkiem owej odległości nieosiowej względem podstawy całego zdjęcia, czyli 0,008688...% ;)

borregaard
20-02-2009, 17:38
Oczywiście wartość nieosiowości wyrażona jako ułamek, który jest stosunkiem owej odległości nieosiowej względem podstawy całego zdjęcia, czyli 0,008688...% ;)
Zgroza....:mrgreen:

Polsar74
20-02-2009, 18:07
Aha... i mówię całkiem poważnie. Jakby coś, to mogę podesłać rysunek z geometryczną analizą :)

A tak na poważnie to fotka naprawdę super. I żadne BW. W kolorze jest max.

weź wrzuć ta "analityczna" fotę - myślę że Bombel nie będzie miał nic przeciwko - to bardzo wyrozumiały Gość jest

autograf
20-02-2009, 18:18
Dziękuję :)

A, właśnie! Zdjęcie. Mnie się podoba to zdjęcie!

clusca
20-02-2009, 19:56
weź wrzuć ta "analityczna" fotę - myślę że Bombel nie będzie miał nic przeciwko - to bardzo wyrozumiały Gość jest

Skoro tak uważasz :)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/02/3295625920_4d2debe468_o-1.jpg
źródło (http://farm4.static.flickr.com/3639/3295625920_4d2debe468_o.jpg)

Do oceny kąta obrotu wykorzystane zostały dwie próbki z dwóch różnych części zdjęcia (jak widać wynik dały ten sam) składające się z dwóch par punktów, których położenie powinno być na jednakowym poziomie (elementy konstrukcyjne) i prostej między nimi oraz prosta pozioma, równoległa do krawędzi zdjęcia. Dla uwidocznienia różnicy musiałem te proste przedłużyć, gdyż w interesującym nas zakresie na zdjęciu wyglądają jak jedna linia ;)

Nieosiowość (może to nie jest najlepsza nazwa) polega na przesunięciu osi symetrii dolnej części głównego motywu zdjęcia (oś symetrii środkowej deski, która powinna być jednocześnie środkiem symetrii konstrukcji, jako głównego motywu) względem górnej części zdjęcia, która leży niemalże w idealnym środku geometrycznym zdjęcia (mówimy cały czas o symetrii względem pionowej osi zdjęcia).
Teraz sobie myślę, że to w zasadzie nie jest nieosiowość tylko obrót osi mostu, wiaduktu, lub czegokolwiek czym jest główny motyw zdjęcia, wokół punktu gdzie schodzą się wszystkie linie perspektywy, albo innymi słowy po prostu oś obiektywu nie leżała na jednej płaszczyźnie z osią symetrii konstrukcji.

Uff... ale zamieszałem. Wniosek jeden: krzywo ;), na tyle krzywo, że odchyłki są tutaj na podobnym poziomie co zniekształcenia serwowane przez obiektywy szerokokątne.

Polsar74
20-02-2009, 20:58
Skoro tak uważasz :)

normalnie mnie zatkało ! :-)
jestem pod ogromnym wrażeniem prac obu kolegów (w szczególności oczywiście autora zdjęcia)

malasana
20-02-2009, 20:59
Bombel padnie:D

barbi
21-02-2009, 00:10
Nie potrzeba żadnej wizualizacji osi do tego zdjęcia, gołym okiem widać, że leci lekko w lewo. Ale myślę, że nie o to chodzi. Myślę, że komentatorzy chcieli pokazać niedoskonałości w zdjęciu autora, który w dość autorytawny sposób ocenia zdjęcia innych forumowiczów. Ale mimo tego lekkiego przechyłu i tak zdjęcie bardzo mi się podoba! Świetny kadr i "reszta":-D

cloned
21-02-2009, 00:20
Nie potrzeba żadnej wizualizacji osi do tego zdjęcia, gołym okiem widać, że leci lekko w lewo. Ale myślę, że nie o to chodzi. Myślę, że komentatorzy chcieli pokazać niedoskonałości w zdjęciu autora, który w dość autorytawny sposób ocenia zdjęcia innych forumowiczów. Ale mimo tego lekkiego przechyłu i tak zdjęcie bardzo mi się podoba! Świetny kadr i "reszta":-D

..a ja myślę, że koledzy robią sobie jajca, to zaś co nazywasz gołym okiem-prawdopodobnie ulega złudzeniu przechyłu w lewo ze względu na bardzo jasną część zdjęcia, właśnie po lewej stronie.:wink:

barbi
21-02-2009, 00:36
..a ja myślę, że koledzy robią sobie jajca, to zaś co nazywasz gołym okiem-prawdopodobnie ulega złudzeniu przechyłu w lewo ze względu na bardzo jasną część zdjęcia, właśnie po lewej stronie.:wink:

Nawet nie patrzyłam na niebo z lewej strony, patrzyłam tylko na główne ( te rzucające się w oczy) filary w kadrze (te na środku).:)

autograf
21-02-2009, 01:39
Chodźcie teraz pospuszczać się u mnie ;)

bombel
21-02-2009, 02:56
Koledzy, na ogół jestem twardy, ale przyznam, że mam łzy w oczach... Przekonaliście mnie.

Otóż chciałem wam powiedzieć, że odtąd naprawdę będę...

Ni emogęę si zebrać, wybaczcie, mam oczy pełne łez, ledwo widzę ze wzruszenia

Otóż nap[rawdę odtąd będę już, na poważnie, bez ściemy...

Płaczę, po prostu płaczę ze śmiechu...
Więc chcę Wqam powiedzieć, ale nie mogę, przepona mnie boli i dodatkowo się posmarkałem......

Otóż chciałem obiecać, że o ile dawniej jeszcze mnie cos trzymało i pilnowałem żeby było prosto - obecnie solennie obiecuję mieć to w głębokim tyle. W najgłębszym! :) Obecuję, że jeśli cos będzie prosto, to ty;lko najczystszym przypadkiem!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bombel padnie:D

Masz rację, padłem. Myślałem, że to Galu daje popalić z suwmiarką, ale jak się okazuje byłem w błędzie. Galu - zostałeś pobity swoją własną bronią - gdzieżeś Ty teraz?

DObra, powoli obsycham z tego śmichu i tych łez. :) Jestem pod bardzo sużym wrażeniem kątowej analizy mojego ovrazka!

I proszę Was - nei słuchajcie Autografa! Powpisujcie mi tu coś jeszcze!!! ProszęWas!

Zróbmy tak - pokażmy koledze Galowiu, że nie on jeden ma śrubkę mikrometryczną, i nei tylko on wszędzie tropi skrzywienia! :)

:mrgreen:

Dajecioe popalić.... Dzięki, do tej pory brzuch mi siętrzęsie! :)

borregaard
21-02-2009, 09:06
Do góry kołami leżę,normalnie....na pleckach....:mrgreen: :mrgreen:

Galu jest , po tej prezentacji,od podpisywania wątków....."przepraszam ,że się "wpi....am"......:mrgreen: No,chyba że poprawi warsztat........:mrgreen:

Clusca...kawał dobrej roboty....:mrgreen: poważnie...

Przemek Paśnik
21-02-2009, 09:33
:shock: za niedługo w AutoCadzie zdjęcia obrabiać będziemy :mrgreen:

ASAHI
21-02-2009, 11:39
Cholera aż się boję swoje foty wrzucać.. ;-)

A tak co do zdjęcia to jest fajne. Mimo że krzywe. ;-)

elix
21-02-2009, 12:23
Wszystko fajnie - boję się tylko, że jak ktoś "z zewnątrz" trafi na ten wątek to pomyśli, że ludzie na tym forum mają ładnie nasrane w głowach ;P, choć z drugiej strony może ten wątek (skoro poszedł tak daleko w absurd) przyczyni się do tego, że wreszcie przestaną być wytykane ledwo dostrzegalne odchyłki, a hasło "krzywo" będzie się pojawiać wtedy kiedy jest naprawdę krzywo.
Jednak fakt faktem, że w tego typu kompozycji ważną rolę odgrywa symetria i "prostota" więc wszelkie widoczne gołym okiem odchyłki mogą takie zdjęcie zepsuć skutecznie.

I żeby nie było - mnie się ten obrazek podoba całościowo i nie przypuszczałem, że będzie aż tak rozłożony na czynniki pierwsze.

...a na marginesie clusca - widać od razu inżynierskie oko, analiza profesjonalna :P

harb
21-02-2009, 19:54
bomblowo tzn bombowo :D ładna praca

bardzo fajny kadr i kolorki - szczególnie kolorki mi zagrały :-D

clusca
21-02-2009, 21:21
Trochę mnie poniosło ;) ale cieszę się, że moja skromna analiza rozweseliła tych, co to im krzywizny nie przeszkadzają, a i mam nadzieję, że ci którzy są do poziomów, równości i aptekarskiej dokładności i równowago przywiązani też się uśmiechnęli.

Tu ukłon w Twoją stronę Bombel, robisz naprawdę extra foty :)

PS. Mam nadzieję, że Autodesk zaimplementuje w najnowszej wersji AutoCAD moduł do automatycznej analizy fotografii ;)

Martix
21-02-2009, 21:26
Kadr z potencjałem, fajna fota i obróbka.

Piotr_ek
21-02-2009, 23:36
bombel zajebista fota, nie słuchaj tych niedocenionych i nieuwielbionych artystów. Żeby cokolwiek tu udowodnić należało by dokonać pomiaru w terenie a nie na zdjęciu. Z drugiej strony to po kij prostować ? Ludzie fotografia nie polega na idealnym odzwierciedleniu danego elementu architektonicznego. Ja np. robiąc architekturę staram się jak najbardziej pogiąć i zniekształcić ładnie to wygląda, jest oryginalne i w dalekim poważaniu mam to co kto mi napisze - jest tak jak ja chciałem i to się liczy.
Gratuluję Ci kolejnej wypasionej foty.

pzdr,
P.

bombel
22-02-2009, 00:19
bombel zajebista fota, nie słuchaj tych niedocenionych i nieuwielbionych artystów.

Piotrze - dzięki za głos rozsądku! :) Rzecz jasna nie biorę tych głosów na poważnie (analizy Cluski też nie), bo jeszcze nie zwariowałem. Fotografia to nie geometria wykreślna - i na szczęście, można powiedzieć. Ale przyznaję, wczoraj się posmarkałem ze śmiechu.

I dzięki za wystawioną ocenę. Miło taką usłyszeć od usera, którego zdanie się dla mnie liczy.

Jedyne zdanie, jakie mnie martwiło to wystąpienie Adriana, a raczej nie sama opinia, ile raczej jej zawziętość, której prawdę mówiąc nie rozumiałem... Ba, dostałem jednak wiadomość z linkiem do posta (dziękuję tak swoją drogą), i już się domyślam czemu chłop taki odwetowo-zapalczywy. :)

Wszystkim odwiedzającym dziękuję, i jeśli macie coś jeszcze do dodania (liczę na to) - nie krępujcie się! A propos krzywizn też, jeśli taka wasza wola - choć dodać coś jeszcze do tak dokładnej analizy, to chyba będzie ciężko... :)

adrian
22-02-2009, 11:45
Jedyne zdanie, jakie mnie martwiło to wystąpienie Adriana, a raczej nie sama opinia, ile raczej jej zawziętość, której prawdę mówiąc nie rozumiałem... Ba, dostałem jednak wiadomość z linkiem do posta (dziękuję tak swoją drogą), i już się domyślam czemu chłop taki odwetowo-zapalczywy. :)

Eno, eno. To nie tak. To nie odwet ani zapalczywość, raczej twoje specyficzne reakcje na niektóre komentarze i uwagi. Uważam, że jakby twoja pierwsza reakcja była inna to i cała rozmowa potoczyłaby się inaczej. Odnośnie poczucia humoru już pisałem.

mijal
22-02-2009, 14:10
fotka super... bardzo mi sie podoba.... a jeżeli ktoś ma z taką dokładnością oceniać zdjęcia to pójdzie do odpowiedniego lekarza i zmieni raczej forum na jakieś związane z geometrią wykreślną. To jest fotografia!! Chyba ktoś o tym zapomniał...

clusca
22-02-2009, 18:28
a jeżeli ktoś ma z taką dokładnością oceniać zdjęcia to pójdzie do odpowiedniego lekarza i zmieni raczej forum na jakieś związane z geometrią wykreślną. To jest fotografia!! Chyba ktoś o tym zapomniał...

Chyba ktoś nie ma poczucia humoru ;) Albo moje jest takie osobliwe, że aż niezrozumiałe.

A tak się starałem wstawiać emotikony w odpowiednich miejscach.

Tak, to jest fotografia... i to w najlepszym wydaniu. Też jestem zdania, że "linijki, ekierki, cyrkle, suwmiarki, śrubki mikrometryczne" to raczej w fotografii kartograficznej, geodezyjnej, tudzież innej fotogrametryce. Powiem więcej, czasem krzywo jest lepiej, a im bardziej krzywo, tym lepiej jest lepiej ;) Wszystko to zależy tylko od koncepcji, wizji, widzimisie fotografującego.

I żeby nie było. Mi też się zdarzyło byc podejrzanym o krzywizny, o np. tutaj (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=60344) ;) I to słusznie - czego nie mogę powiedzieć o zdjęciu bombla. Tak jak Tobie, bardzo mi się jego praca podoba.

velaskez
22-02-2009, 22:14
Hahahahaha....fota dobra, ale leżę.

galu44
23-02-2009, 11:59

zagiąłeś mnie. takie pokrzywione te linie, że nie chce mi się analizować :D
zdjęcie musi być bardzo stare, może stąd takie dziwne kolory? jakby niebieski zalany miejscowo czymś żółtym.

bombel
23-02-2009, 12:28
Zaręczam, że kolory nie są takie jakie są 'ze starości'.

To rdza (żółtawe) w zimie (niebieskawe)... :)

galu44
23-02-2009, 17:59
do tego bardzo fajne (kolory) , zapomniałem napisać w pierwszym poscie :)
ten most już chyba ładne kilka lat stoi

jedno co mnie bardzo denerwuje w tym zdjęciu, to kompresja (np. te dziwne elementy przymocowane na górze po obu stronach mostu), ale domyślam się że takie są niestety prawidła internetu i w ogóle takich cienkich elementów na cyfrowych zdjęciach

bombel
23-02-2009, 18:39
ale domyślam się że takie są niestety prawidła internetu i w ogóle takich cienkich elementów na cyfrowych zdjęciach

Ale co takich cienkich elementów, co? Bo nie napisałeś co... :)

Widać, bo widzę, i Ty też dostrzegłeś. Obwódki się przy ostrzeniu nie zrobiły, choć miałem z tym lekki kłopocik, żeby nie wyszły. Są cienkie w naturze i nawet na zdjęciu dużym też słabo się rzucają w oczy. A że przy powiększeniu wychodzą artefakty? No cóż, zdjęcie jest skompresowanym ogryzkiem i powiększać go nie należy.

Wracając jednak do zdjęcia - odnoszę jednak nieodparte wrażenie, że zamiast się skupić na rzeczach ważnych - kadr, kompozycja, nastrój, układ całości w przestrzeni, a także wzgkędem siebie, kolorki, obróbka, wkład autorski w pokazanie wizji, i jeszcze parę innych rzeczy - skupiliście się Koledzy na czwartorzędnych pierdołach i szukaniu dziury w całym.

Jak już sobie pożartowaliśmy, to myślałem Galu, że powiesz cos ciekawego, ale ta kompresja na tych zaporach to jakieś takie mało zajmujące prawdę mówiąc...

No ale cóż - każdy ocenia jak umie; przyjmuję Wasze komentarze z uwagą, jak widzicie. A czasem ze śmiechem, ale życzliwym. :)

swider
23-02-2009, 19:05
Ja piernicze... niektorzy widza odchylenie od pionu o 0.36 st. :shock: Cyborgi! :mrgreen:

Fota przednia i nic wiecej nie napisze :)

autograf
23-02-2009, 19:06
Fota przednia i nic wiecej nie napisze :)

E! Napisz! ;)

Nie bądź sknera :D

swider
23-02-2009, 19:10
Nie napisze bo to jest moj 'cichy' protest przeciwko fachowym ocenom jakie coraz czesciej pojawiaja sie pod zdjeciami :)

autograf
23-02-2009, 19:11
Nie napisze bo to jest moj 'cichy' protest przeciwko fachowym ocenom jakie coraz czesciej pojawiaja sie pod zdjeciami :)

No stary! Nie myśl, że teraz pozwolę Ci zamilknąć ;)

baku127
23-02-2009, 20:25
No kurcze.Swietna fota.

galu44
24-02-2009, 11:26
Ale co takich cienkich elementów, co? Bo nie napisałeś co... :)

chodzi mi o te siateczki w kształcie oka, ze cztery widać jakby nad mostem. nie mam pojęcia co to jest. anteny? po prostu takie cieknie elementy kiepsko wyglądają na fotce, ale nie ma na to rady, wcale nic nie powiększałem żeby to przeanalizować.

na szczęście chyba obaj mamy sporo luzu w podejściu do siebie i do świata :)
ja natomiast zazdroszczę Ci popularności i dlatego tak wszystko analizuję :D

pozdro

bombel
24-02-2009, 12:00
chodzi mi o te siateczki w kształcie oka, ze cztery widać jakby nad mostem. nie mam pojęcia co to jest. anteny?

Acha! BO jakbyś tak zobaczył swoje poprzednie zdanie... Ufff...

TO są zapory przeciwko chętnym do wdarcia się na górę dla celów zrobienia sobie jaj, samobójczych, itp.