Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] czy tym razem juz dobrze?
panowie profesorowie .. czy modelka nie za blada? czy tlo nie za ciemne? nie wiem tylko jak z finezja .. bo gdzies poszla....
to tak w nawiazaniu do
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=88360
milego ogladania :D
modelka: Veronika
wizaz: Basia Grzymislawska
asysta: Kuba Kaczmarczyk
fotopstrk: ja
http://www.photoheaven.net/forum/1/s_D3X_4379.jpg
Te usta... to tak miało być?
:|
Nie za blade, nie za ciemne, ładnie zaświecone... ale wizaż kompletnie nie w moim guście.
Te usta... to tak miało być?
:|
tak. tak wlasie mialo byc .. a ponizej specjalnie 4u przyklad dlaczego wlasnie tak mialo byc, a czego nie widac na zdjeciach wielkosci 800px.
http://www.photoheaven.net/forum/1/s_D3X_4382.jpg
Widzę, że byłeś gotowy.
A masz cropa 100%? :)
Poszukamy przepałów. ;)
Wioletta
19-02-2009, 01:38
Normalnie sie wystraszylam :mrgreen:
A 2 fotka piekna:)
Widzę, że byłeś gotowy.
A masz cropa 100%? :)
Poszukamy przepałów. ;)
nie bylem gotowy .. wzialem wycinek z pierwszego z brzegu jpga bo nie chcialo mi sie kowertowac rawa do dng.
cropa zyczysz sobie z jakiegos konkretnego wycinka? :D
Tło Ci uciekło w lewym górnym :) No i ja wolę patrzeć ludziom w ludzkie, a nie kocie oczy, ale nie mogę się przecież kłócić z pomysłem. Skóra wyszła bardzo ładnie. ;)
Vodafone
19-02-2009, 01:49
No ale dobra... o co chodzi ? Jeśli chciałeś pokazać możliwości D3X to... nie wyszło :-( Jeśli chciałeś pokazać fotkę to... też nie jest za ciekawie :-( Ogólnie gorzej niż w poprzedniej pracy... niestety :-(
Pomysł, makijaż, modelka, oczy, usta... dla mnie super!
Dlaczego ma być zawsze pospolicie? :)
Voda fone ....jak ja cie kocham ..szczegolnie jak piszesz o beztalenciu :D:D:D (z przyjemnoscia porownam swoje beztalecie z twoim talentem .. tyko daj mi szanse) .. a turlam sie ze smiechu majac w pamieci twoje jedyne opublikowane tutaj zdjecie .... jedyne co mnie dziwi to to ze jescze nikt ci nie dal porzadnego kopa i nie wywalil cie w kosmos :D ale z drugiej strony jestes tak pieknym folklorem szkoda by bylo .. niedlugo bedizemy zapraszac wycieczki do czytania twych jakze arcypieknych wypowiedzi :)
ps. szkoda ze przeedytowales tak ladny fragment ..
Vodafone
19-02-2009, 01:57
Voda fone ....jak ja cie kocham ..szczegolnie jak piszesz o beztalenciu :D:D:D .. a turlam sie ze smiechu majac w pamieci twoje jedyne opublikowane tutaj zdjecie .... jedyne co mnie dziwi to to ze jescze nikt ci nie dal porzadnego kopa i nie wywalil cie w kosmos :D ale z drugiej strony jestes tak pieknym folklorem szkoda by bylo .. niedlugo bedizemy zapraszac wycieczki do czytania twych jakze arcypieknych wypowiedzi :)
A... czyli to Ty na mnie doniosłeś władzy :-) Niestety jesteś do tyłu... jeśli chodzi o moja radosną twórczość... na forum są już dwie moje prace - zapraszam do komentowania tej ostatniej :-)
A... czyli to Ty na mnie doniosłeś władzy
niestety ... nie ja .. widac komus sie nie spodobales .. nie mam w zwyczaju raportowac komikow - co najwyzej cytuje ich w humorze.
Vodafone
19-02-2009, 02:16
niestety ... nie ja .. widac komus sie nie spodobales .. nie mam w zwyczaju raportowac komikow - co najwyzej cytuje ich w humorze.
To w takim razie... przepraszam :-) Faktycznie... jak mogłbys donieść na swojego najbardziej oddanego... fana ! :-) Takich rzeczy się poprostu nie robi :-)
Sailor - walnij jakiś pejzażyk z d3x ;) Chętnie obadam.
Wow! Chyba sobie odbitkę zamówię tylko z prostym tłem!
No, nie ma tragedii... :D Te usta, Nemeth już zwrócił na nie uwagę, wyglądałyby dobrze, ale w duuużo większym formacie. Mi jeszcze średnio się widzi aż tak jasny kolor ponad oczami. W swoim pierwszym poście dałeś linka do testu, i chyba jednak tamto zdjęcie bardziej mi się (ogólnie tak, kadrowo, ideowo, zgodnie z tytułem etc.) podoba. 'Jakościowo/dopracowaniowo' lepsze jest to tutaj, mimo, że z 'united colors' słabo się kojarzy.
fotoprint
19-02-2009, 12:53
Sojlor nie śpiesz się tak. Jesteś najlepszy; dlatego nie obcinaj narożników ;-).
A usta w tym formacie zdjęcia wyglądają jak próby 5 latka w paint-cie. Na zbliżeniu rewelka.
P.S.
mulateką z poprzedniej sesji jestem zauroczony (tzn. zdjęciem)
zdjęcie bardzo ładne, modelka mogłaby nieco zęby rozchylić, wyglądałaby na bardziej głodną :)
..jedynie, z pośpiechu pewnie, trochę krzywo i za duże źrenice wrysowałeś i to trochę odciąga uwagę od całości - no chyba, że to soczewki, więc się przekręciły ;)
gratulacje dla Basi
zdjęcie bardzo ładne, modelka mogłaby nieco zęby rozchylić, wyglądałaby na bardziej głodną :)
..jedynie, z pośpiechu pewnie, trochę krzywo i za duże źrenice wrysowałeś i to trochę odciąga uwagę od całości - no chyba, że to soczewki, więc się przekręciły ;)
gratulacje dla Basi
soczewki, soczewki :)
Sailor, dawaj rzęsy ;)
Mam słabość do tej modelki więc dla mnie są świetne ale jest ich za mało :D dawaj więcej.
Usta w skali makro to znakomity pomysł, bardzo podobają mi się te kuleczki.
a z tymi oczyma to tak miało być ? czy bawiłeś się w okuliste ? daj cropa oczu, czy oka
? daj cropa oczu, czy oka
ludzie nie przeginacie przypadkiem ? czego jeszcez mam dac cropa? fragmentu paznokcia? co to jest konsylium lekarskie?
Jedyne na nie, to tło, swiatlo i nieregularnosc struktury. No moze prawa strona, krawedzie sylwetki, mocna ingerencja kontry. Poza tym super.
Na marginesie, juz mnie rozrywa. Czekam na D3x i juz starly mi sie kolana od zacierania ;)
Jedyne na nie, to tło, swiatlo i nieregularnosc struktury. No moze prawa strona, krawedzie sylwetki, mocna ingerencja kontry.
rzeklbym ze to wszystko poza modelka :D:D:D
Na marginesie, juz mnie rozrywa. Czekam na D3x i juz starly mi sie kolana od zacierania ;)
ja szczerze mowiac wciaz czekam na dobra oferte na hy6 jak juz sie uspokoi kurs zlotego
d3x swietna zabawka ... ale jest pare rzeczy ktore mnie mocno w nim denerwuja
Mocno że tak powiem 'repelling' ta praca. Chyba że na okładkę jakiegoś horroru :P
Mocno że tak powiem 'repelling' ta praca. Chyba że na okładkę jakiegoś horroru :P
a coz w tym zdjeciu jest takiego odpychajacego ze az boisz sie uzyc polskiego jezyka?
a coz w tym zdjeciu jest takiego odpychajacego ze az boisz sie uzyc polskiego jezyka?
Słowo repelling po prostu bardziej mi pasuje.
Po prostu ... jest 'disturbing'.... takie Archiwum X.
Słowo repelling po prostu bardziej mi pasuje.
Ja bym się trzymał języka polskiego, bo sądzę że chcesz powiedzieć co innego niż piszesz. Obu wyżej wymienionych słów nijak nie potrafię odnieść do tej pracy.
distarbing ;) dobre. hehe.
Mnie tylko tlo nie siada. :)