Zobacz pełną wersję : Wężyk spustowy do NIKON D90
Witam wszystkich,
Mam pytanie czy dysponuje ktoś może schematem połączenia oraz nazwą gniazda jakie zostało zastosowane w NIKON'ie D90 akcesoriów takich jak MC-DC2. Szukam w google ale jakoś nie widzę tego :/
Pozdrawiam
Lookasz
januszteli
18-02-2009, 23:55
Czy warto robić?
Na allegro jest sporo zamienników i to w przyzwoitej cenie.
Sam takowy kupiłem co prawda do D80, ale i on pasuje do D90,
a spisuje się super
Jasne ze sie opłaca :) bo to tylko w celu dowiedzenia sie jakie piny muszę podłączyć i gdzie:). Jak byś mógł podać mi nazwę tego co kupiłeś byłbym bardzo wdzięczny. Zauważyłem na zdjęciach w internecie że D80 ma trochę inne złącze niż D90 to prawda czy tylko mi sie tak wydaje?
D90 ma inne złącze niż D80, ale nie zmienia to faktu, że na allegro dostępne są w dobrej cenie zamienniki. Ja niedawno kupiłem takowy firmowany jako JJC (tutaj (http://www.allegro.pl/item552086360_wezyk_jjc_90_cm_do_nikon_d90_zamienn ik_mc_dc2.html)) i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolny - jest znacznie lepiej niż się spodziewałem po Made In China. Bardzo dobre wykonanie, idealnie spasowana wtyczka, no i po prostu działa jak należy.
Oki fajnie ale mnie jednak by schemacik interesował albo poświęcę się i kupie i sam zrobię taki schemat :P dzieki za zainteresowanie :)
coś takiego mozna by poszukać w instrukcji serwisowej do D90... ale za darmo jej nie znajdziesz - więc lepiej kupić wężyk i potrzebujesz pinów to je rozpracujesz a przy okazji bedziesz miał pasujący wtyk ;)