PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] AutoNOVIKA

novika
18-02-2009, 17:23
Szykując się do pojedynku z Hanibalem, robiłam sobie autoportrety, ciekawa jestem waszej opini na temat tych zdjęć.

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img210.imageshack.us/my.php?image=84757898hb6.jpg)

2. Wiem ze mało ostre jest to foto ale zobaczymy co powiecie.

źródło (http://img21.imageshack.us/my.php?image=57340217ej3.jpg)

3.

źródło (http://img210.imageshack.us/my.php?image=25593495dd5.jpg)

hanibal
18-02-2009, 18:03
podoba mi sie...
fajna obrobka nietypowa
najlepsze z lustrem
....
ciekawie sie zapowiada pojedynek
:)

ostrygad
18-02-2009, 18:04
czołem :]

1. Nieatrakcyjnie pokazany profil, wyszła duuuuża czasza , trochę kaczkowato ;] Dał bym więcej lewej co by się spojrzenie nie rozbijało zaraz o krawędź, z blurem won.

2. Mnie brak ostrości tutaj nie przeszkadza. Mało oryginalny autoportret lustrzany i ta "siatka" którą dokleiłaś.

3. Kadrowo na nie, tematycznie również , nie przekonuje mnie.

Ogólnie podoba mi się obróbka, ciekawe BW. Tylko tyle. Pozdrawiam :]

Otiv
18-02-2009, 18:07
3 przypomina mi reklamę simplusa

stock
18-02-2009, 18:25
1 - nie wnosi nic nowego - choćby nawet przez ucięty czubek głowy
2 - nieostrośc i tonalnośc na plus, temat z lustrem mocno oklepany i wyświechtany, dla tego rasterka też nie widzę jakoś uzasadnienia.
3 - czy coś nam ta praca mówi o Tobie, czy nie ? I czy autoportret powinien mówić, czy też nie ? ;)
----------------
pokaż nam swoją duszą, a nie fotografię ciała :)
w wyzwaniu rzecz jasna ;)

novika
18-02-2009, 20:01
No to widze że was nie zaskocze na wyzwaniu....
Dziękuje za komentarze..

stock
18-02-2009, 20:16
a szkoda...

novika
18-02-2009, 20:18
1 - nie wnosi nic nowego - choćby nawet przez ucięty czubek głowy
2 - nieostrośc i tonalnośc na plus, temat z lustrem mocno oklepany i wyświechtany, dla tego rasterka też nie widzę jakoś uzasadnienia.
3 - czy coś nam ta praca mówi o Tobie, czy nie ? I czy autoportret powinien mówić, czy też nie ? ;)
----------------
pokaż nam swoją duszą, a nie fotografię ciała :)
w wyzwaniu rzecz jasna ;)

Bardzo chętnie zobacze jakiś autoportret z duszą.... Ja chętnie zobaczę... I może się czegoś naucze.

Imago
18-02-2009, 20:31
No to widze że was nie zaskocze na wyzwaniu....
Dziękuje za komentarze..

A pomyślałaś kiedyś, żeby zrobić autoportret na którym nie będzie bezpośrednio Ciebie? Pisałam już w wątku pojedynkowym, że takie autoportrety bym sobie życzyła zobaczyć, bo wtedy nie będzie do końca wiadomo kto jakie zdjęcie zrobił.

novika
18-02-2009, 20:46
Nie umiem siebie pokazać inaczej, może dlatego ze wtedy nie czuje że to ja. A może dlatego że ja nie lubie udawać kogoś kim nie jestem. Pojedynek był pomysłem Haniego, wyzwał mnie by zmusić do kreatywnego robienia zdjęć, ale sorki chyba nie tędy droga dla mnie. Im wiecej prac tu wkładam i wiecej postów czytam tym bardziej utwierdzam się w myśli że zaczynam to robić mechanicznie by zadowolić TŁUM a tak nie chce. Więc wybaczcie mi ale nie namaluje sobie wąsów i nie wstawie foto ala.. bóg wie kto.... Jestem jaka jestem. Do tej pory trzymanie aparatu w ręku sprawiło mi przyjemność. A jak was slucham do co raz bardziej odechciewa mi się próbować.
Nie wiem jakie wy macie oczekiwanie, nie wiem jak wy postrzegacie autoportret, taka jestem ja.... ZWYKŁA ... ta sama co na zdjęciach wypycha odruchowo usta, ta sama co ma mine na setnym zdjęciu to samą.... ale ja w swoich oczach na zdjęciach widze różne emocje... Wy ich nie widzicie...
Więc wybaczcie, pozostane w swoim małym zaścianku robiąc swoje tak by podobało się mi... Bo wkoncu trzeba kogoś zadowolić.... Zaczne od siebie.
Poza kilkoma miłymi radami nie usłyszałam od nikogo,słów: "jak zrobisz tak to wtedy to...", "unikaj tego bo wtedy to.." Sorki nie tak widziałam Forum NIKONA pisząc się na nie. Ale spokojnie jak niektórzy zamierzają lizać się po d..... to ja się na to nie pisze. Zostaje przy swojej mało atrakcyjnej twórczości.
A na pojedynek wystawie foto bo zgodziłam się na bitwe ... obyście mnie poznali... Dziękuje i dobrej nocki.

MikeP
18-02-2009, 21:15
to ja mam rade "jak zrobisz tak to wtedy..." "unikaj tego bo..."

Jak zrobisz zdjecia komu innemu to wtedy nie zanudzisz ogladajacych tutaj twoje zdjecia.

Unikaj wrzucania zdjec samej siebie tutaj bo nawet najwieksi fani forum moga sie znudzic.

I jestem smiertelnie poważny z tymi radami uwazajac je za potwornie konstruktywne

Pozdrawiam

jacek.gold
18-02-2009, 21:31
niektórzy mają ciśnienie na publikację swego wizerunku :)
nieważne jak byle garść swych fizjonomii pokazać szerszemu gronu
chwała NOVICE za to że nie robi ich "na wyciągnięcie dłoni" czyli w najpopularniejszy na słynnym portalu sposób.
tego bym nie zdzierżył

Imago
18-02-2009, 21:41
Ok nie czujesz, to nie czujesz. Pytałam tylko czy o tym pomyślałaś.
W każdym razie jakiś postęp, bo nie robisz już autoportretów en face. Dalej jednak wg mnie są to tylko zwykłe zdjęcia bez przekazu emocjonalnego cokolwiek o tym myślisz - skoro ludzie tego nie widzą, to znaczy, że coś Ci nie wyszło. Może spróbuj zapanować nad światłem i świadomie kreować emocje poprzez światło.
I troszeczkę wyluzuj, bo zbyt agresywnie reagujesz na każdą krytykę.

novika
18-02-2009, 21:56
Spokojnie jestem opanowana a propozycje rozważałam i probowałam takie foty robić ale nie wychodzą fajne. Poprubuje coś zrobić w piatek rano, to ostatnia szansa an autoportret na wyzwanie.... Zobaczymy, moze uda mi się uchwycić emocje.

stock
18-02-2009, 21:58
a może by tak pomyśleć, że autoportret to nie jest koniecznie zdjęcie samej twarzy z emocjami w oczach - jakie by one nie były. Spróbuj wyrazić siebie poprzez to zdjęcie. Nie podawał nam na talerzu swojej oświetlonej twarzy - bo do mistrzów oświetlenia masz jeszcze dłuuuga drogę. Pokaż nam siebie z innej strony. Może na przekór nie rób zdjęcia twarzy. Czy to jest jakaś droga, kto wie?. Tak sobie gdybam w sumie :) Ale może w tym gdybaniu jest jakieś rozwiązanie. Tak samo jak było wyzwanie z tematem "dźwięk" - ilu było fotografów tyle było wizji. I każda była inna. I nie w każdym przypadku dźwięk był podany jak na talerzu - i czy jest to jest sposób na autoNOVIKĘ - musisz ocenić sama ;)

novika
18-02-2009, 22:13
4.

http://img10.imageshack.us/img10/8638/7537fx6.jpg]źródło ([URL=http://img10.imageshack.us/my.php?image=7537fx6.jpg)[/URL]

sha
18-02-2009, 22:19
do mnie przemawia 3 - tak jakby pstryknieta jak bylas w letargu :D
fajna obrobka

Kraftsman
18-02-2009, 23:14
moim zdaniem dobre zdjęcia

Locter
18-02-2009, 23:14
Bardzo chętnie zobacze jakiś autoportret z duszą.... Ja chętnie zobaczę... I może się czegoś naucze.

Obejrzyj sobie autoportrety Tinagi --> http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=88063

Edit: 4 jest naprawde niezłe!

novika
18-02-2009, 23:21
Obejrzyj sobie autoportrety Tinagi --> http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=88063

Edit: 4 jest naprawde niezłe!

Znam jej prace ....

Bartek Witek
19-02-2009, 00:00
4 najlepsza... dobry kierunek :)

Wioletta
19-02-2009, 01:14
4 Fajooowa :) Super obrobka i klimacik. Ogolnie fajny secik:)

Nemeth
19-02-2009, 01:19
4 jest kapitalna. Chyba jedna z lepszych prac jakie pokazałaś (moim zdaniem).
Chyba dlatego, że niekoniecznie widać ze to kolejny nudny autoportret.
Tak ... to zdjęcie coś mówi.
Brawo!

prz3mo
19-02-2009, 01:21
Czwórka jest świetna !

stock
19-02-2009, 08:30
noooo Pani Noviko - czwóreczka fajowa ;)

Fr@ntz
19-02-2009, 09:17
zgadzam się z przedpiszcami - 4-ka jest OK! Moim zdaniem jest najlepszym zdjęciem jakie udało Ci się popełnić. Gratulacje.

novika
19-02-2009, 09:18
Dziękuje przynakmniej jedna praca wam się podoba, miłe uczucie :)

Leones
19-02-2009, 09:23
Jak dla mnie fajne, mają swój klimat - ale to tylko moje skromne zdanie.

novika
19-02-2009, 09:33
Chciałam zrobić własnie taki klimacik, dlatego fotki sa w takiej kolorystyce.

altrey
19-02-2009, 10:15
Witam

4 bardzo fajne.

POzdrawiam,
Pawel

icek
19-02-2009, 10:30
a może by tak pomyśleć, że autoportret to nie jest koniecznie zdjęcie samej twarzy z emocjami w oczach - jakie by one nie były. Spróbuj wyrazić siebie poprzez to zdjęcie. Nie podawał nam na talerzu swojej oświetlonej twarzy - bo do mistrzów oświetlenia masz jeszcze dłuuuga drogę. Pokaż nam siebie z innej strony. Może na przekór nie rób zdjęcia twarzy. Czy to jest jakaś droga, kto wie?. Tak sobie gdybam w sumie :) Ale może w tym gdybaniu jest jakieś rozwiązanie. Tak samo jak było wyzwanie z tematem "dźwięk" - ilu było fotografów tyle było wizji. I każda była inna. I nie w każdym przypadku dźwięk był podany jak na talerzu - i czy jest to jest sposób na autoNOVIKĘ - musisz ocenić sama ;)

Tak ... tak ... z kolegą należy się zgodzić w 100% a czytając wcześniejsze posty co do prac autorki można wyciągnąć jeden wniosek ... Chłop dobrze gada, mądrze i zaczyna pomagać - radzić. ;-)

Jak reszta już wychwaliła 4 to i ja pochwalę, zdecydowanie najlepsza i W KOŃCU INNA;-)

Widzę Novika, że wzięłaś sobie rady kolegi bez emocji i proszę, chyba nie tylko ja jestem tak miło zaskoczony. W tej fotce 4 mimo, że nie ma twarzy widać emocje.

Pokazałaś się z zupełnie innej strony i naprawdę miło się na to patrzy.

Pozostaje tylko prosić o więcej.

Pozdrawiam Paweł

stock
19-02-2009, 10:38
niech ktoś napisze że na czwórce są jakieś przepały lub coś - bo nam na laurach osiądzie Novika i będzie klops :)

Thx icek :)

novika
19-02-2009, 10:41
Dobra dobra, ja nie wiem ile tam jest niedociągnięć.... Ale przepałów mi nie zarzucicie :P

icek
19-02-2009, 10:52
niech ktoś napisze że na czwórce są jakieś przepały lub coś - bo nam na laurach osiądzie Novika i będzie klops :)

Buahahahaha No żeby nie było zbyt milo ... poszukaj pod brodą na prawym ramieniu ;-) ... ja mam nieskalibrowany notebook więc zaraz mnie zjedzą ... ale tam mi przypał pasuje

Novika :P ;-)

Pozdrawiam

venice
19-02-2009, 10:53
4 w porównaniu do reszty to milowy krok naprzód. Gratuluję.

stock
19-02-2009, 10:53
sa są przepały :P No i tez mogłabyś wyprostować ta krawędź na której wisi prześcieradło czy cos w ten deseń.

icek
19-02-2009, 10:57
Te prześcieradło nadaje jakby to ująć przestrzenności - 3D... fajnie wisi co się czepiasz :P ;-)

venice
19-02-2009, 10:57
Wy te przepały orzekacie "na oko" czy pofatygowaliście żeby zerknąć na histogram?

icek
19-02-2009, 11:00
Wy te przepały orzekacie "na oko" czy pofatygowaliście żeby zerknąć na histogram?

poszedłem o krok na przód ... po próbnik ;-) ... oczywiście zaznaczyłem że mam nieskalibrowany notebook a jakbyś zwrócił uwagę na emotki chyba inaczej byś to odebrał ale co tam ... nieważne.

novika
19-02-2009, 11:01
Dobra dobra, poddaje się na pewno coś tam znajdziecie. Ale mnie się i tak podoba.. Jutro musze coś z klimatem wymyślić na pojedynek. To będzie trudne... ale trzeba się bedzie wysilić. Dziś odpoczynek od aparatu.

venice
19-02-2009, 11:03
poszedłem o krok na przód ... po próbnik ;-) ... oczywiście zaznaczyłem że mam nieskalibrowany notebook a jakbyś zwrócił uwagę na emotki chyba inaczej byś to odebrał ale co tam ... nieważne.

Bajer polega na tym, że nie musisz mieć skalibrowanego monitora aby orzekać czy na zdjęciu występuje tzw. clipping czy nie. Wystarczy jakikolwiek program graficzny, który pokazuje histogram i/lub pozwala zmierzyć wartości kanałów RGB we wskazanym miejscu.

pozdr.

icek
19-02-2009, 11:07
Dobra dobra, poddaje się na pewno coś tam znajdziecie. Ale mnie się i tak podoba.. Jutro musze coś z klimatem wymyślić na pojedynek. To będzie trudne... ale trzeba się bedzie wysilić. Dziś odpoczynek od aparatu.

yyyyyyy.... ale nam też się podoba ... zresztą cukrowaliśmy ;-);P chociaż teraz zupełnie serio jest 4 fajne zupełnie inne i miłe zaskoczenie ... jak napisał kolega vice milionowy krok a co więcej można powiedzieć odbudowałaś i nie tylko mi ale i chyba szerszemu gronu wiarę w Ciebie ...

Czekam tym razem niecierpliwie na efekty pojedynku ... chciałbym być równie mile zaskoczony

marbed
19-02-2009, 11:08
Czytałem większość Twoich wątków bez śmiałości komentowania. Teraz czuję że utrafiłaś w mój gust więc napiszę. Nie przejmuj się kłótniami robisz dobre zdjęcia a już nr 4 z tego wątku to naprawdę świetna praca a i nr 3 też niewiele brak.

icek
19-02-2009, 11:09
Bajer polega na tym, że nie musisz mieć skalibrowanego monitora aby orzekać czy na zdjęciu występuje tzw. clipping czy nie. Wystarczy jakikolwiek program graficzny, który pokazuje histogram i/lub pozwala zmierzyć wartości kanałów RGB we wskazanym miejscu.

pozdr.

A jeszcze większy bajer polega na tym ze z kolegą dla przekory a nieważne ... dzięki za info wyżej ... i dajmy już przypałom spokój ...

novika
19-02-2009, 11:12
No to nie pozostaje mi nic innego, jak powiedzieć ze bede się starać zrobić równie klimatyczne foto na pojedynek. Wiecie nie jest łatwo sobie tak wszystko dograć by foto wyglądało fajnie... Musz popatrzeć jak słonko wędruje mi po domku. By jutro sesje zaplanować. Znikam więc...

durom
19-02-2009, 12:36
Trzymam kciuki. A fotki bardzo mi się podobają. Ładnie pokazujesz siebie. Podoba mi się.

hanibal
19-02-2009, 13:15
nie wierze... poporstu nie wierze....

puchbeary
19-02-2009, 13:23
Czwórka - zgodnie z głosami kolegów - najlepsza. Osobiście podoba mi się również jedynka - przerysowanie przerysowaniem ale jest w tym zdjęciu jakaś delikatność. Dwa i trzy kompletnie mi nie leżą - są takie jak inne Twoje prace i na tym dość.
Jeśli zaprezentujesz coś na kształt zdjęcia Nr 4 to masz mój głos. Srał pies przepały - zdjęcie ma w sobie "to coś"

Siepacz
19-02-2009, 13:30
Czwórka, jak zauważyli przedmówcy, rzeczywiście bardzo ładna i wyróżnia się na tle Twoich pozostałych prac. Mam tylko nadzieję, że nie będziesz tego kadru powielać przez następne pół roku;P

kronos28
19-02-2009, 14:21
nie wierze... poporstu nie wierze....

w co nie wierzysz? W to, że tu się pisze po prostu co się myśli i jak praca jest dobra lub jest jakimś krokiem na przód to jest to zauważane i doceniane a jak jest staniem w miejscu albo (co gorsze) krokiem w tył to jest to w momencie zauważone i odpowiednio podsumowane?

W zasadzie od początku obserwowałem prace noviki ale od dłuższego czasu po prostu dziewczyna dreptała w miejscu robiąc w zasadzie w kółko to samo (w skrócie - główka w najróżniejszych konfiguracjach, często mało różniąca się od poprzedniej odsłony). Zdjęcie nr 4 jest kroczkiem na przód imho w dobrym kierunku, bo w kółko portretów twarzy i głowy nie można fotografować.

Nikt tu słodzić nie będzie i piać fałszywie ochy i achy skoro widać, że dziewczyna stoi w miejscu (a stała bez dwóch zdań). Na początku jej twórczość była ciekawa itd. ale w pewnym momencie zacięła się pokazując w zasadzie to samo. To tak jak z dobrym kawałem - opowiadany pierwszy drugi lub trzeci raz jest śmieszny ale opowiadany setny raz jest już raczej oklepany i mało śmieszny (lub w ogóle).

Mam tylko nadzieję, że nie będziesz tego kadru powielać przez następne pół roku;P

Też mam taką nadzieję... autoportret jest czymś ciekawym i istnieje wiele form autoportretu niż tylko portret głowy... Ja np. do tej pory sobie nie potrafię zrobić dobrego...

I jeszcze jedno (powtórzę wyrażaną już kilkakrotnie prośbę) - dla mnie gigantycznym skokiem noviki na przód będzie chwila, jak w końcu zobaczę portret jej autorstwa... ale innej osoby - ale to tylko prośba...

hanibal
19-02-2009, 14:43
....................
I jeszcze jedno (powtórzę wyrażaną już kilkakrotnie prośbę) - dla mnie gigantycznym skokiem noviki na przód będzie chwila, jak w końcu zobaczę portret jej autorstwa... ale innej osoby - ale to tylko prośba...

To przegladnij forum bo juz tu takowe były....

novika
19-02-2009, 14:44
I jeszcze jedno (powtórzę wyrażaną już kilkakrotnie prośbę) - dla mnie gigantycznym skokiem noviki na przód będzie chwila, jak w końcu zobaczę portret jej autorstwa... ale innej osoby - ale to tylko prośba...[/QUOTE]

Już zrobiłam sesje swojej koleżance i fotki były na forum. Więc wiesz, pierwsze koty za płoty. Ala mam już klika sesji umówionych więc bede się rozwijać...

stock
19-02-2009, 14:57
z tym ze tamta sesja koleżanki była dośc kiepska - szczerze powiedziawszy...

hanibal
19-02-2009, 15:06
z tym ze tamta sesja koleżanki była dośc kiepska - szczerze powiedziawszy...

ale była....

novika
19-02-2009, 15:11
A tak o niej Stock napisałeś
ładnie novika - z butów nie wyrywa ale jest przyzwoicie :)

Więc chyba nie było tak źle?

stock
19-02-2009, 15:13
a chodzi o to by pstrykac cokolwiek i wstawiac, czy pstrykac z sensem ?

novika
19-02-2009, 15:17
A uważasz ze moja sesja z koleżanką to takie od pstryki? Jak tak to wybacz, ale nie zgodze się z Tobą. Moze nie jestem mistrzynią foto ale sesja była zaplanowana, tyle ze pogoda średnio dopisała....

Witusch
19-02-2009, 15:19
Mnie sie podobaja (ze wskazaniem na 4-ke - emocjnalna), a szczegolnie modelka ;)

slawekw
19-02-2009, 15:39
No cóż ,mnie też pozostało dołączyć się do ochów i achów nad 4 -naprawdę niezłe. Zresztą ja lubię takie klimaty, i wcale nie miałbym za złe zobaczyć jeszcze kilka takich zdjęć.
Serdecznie pozdrawiam.

stock
19-02-2009, 15:43
A nie uważasz, ze sam fakt zaplanowania nie da Ci wybitnych zdjęć ? Zdjęcia robi fotograf a nie zaplanowanie :)

novika
19-02-2009, 15:56
Stock, ja nie jestem fotografem. Ja jestem laikiem który łapie za aparat by pokazać kawałek siebie światu. Żeby ktoś popatrzył na mnie tak jak ja na siebie patrze....a przynajmniej staram się.. Fotograf to ktoś taki jak: Czarodziej, YOZ, Bonzo, sailor, światło.. itd. to są ludzie którzy robią kawałek genialnej fotografii.

slawekw
19-02-2009, 16:43
A nie uważasz, ze sam fakt zaplanowania nie da Ci wybitnych zdjęć ? Zdjęcia robi fotograf a nie zaplanowanie :)

To zapytanie to chyba do mnie ,więc spróbuje się ustosunkować. Mówisz o zaplanowaniu zdjęcia, a czy robiąc takowe nie planujesz kadru, oświetlenia, aranżacji wnętrza et cetera. Moim skromnym zdaniem każde zdjęcie wymaga jakiegoś zaplanowania. A co do wybitnych zdjęć, no cóż to też dziwna sprawa. Kiedyś powiedzmy takiego Newtona uważano za raczej przeciętnego fotografa a na chwilę obecną większość twierdzi że jego fotografie są wybitne (mam tylko nadzieję ,że nie jest to spowodowane tym że nie ma go już wśród żywych). A przecież większość jego fotografii była starannie zaplanowana. Dla tego uważam że kwestia planowania jak i wybitności zdjęć jest pojęciem względnym. Ale jak to zawsze podkreślam jest to tylko moja subiektywna ocena, i każdy ma prawo się z nią nie zgodzić. Ze zdjęć przedstawionych przez Novikę spodobała mi się 4, zresztą innym osobom też i dla tego należała się jej za to pochwała.
Pewnie gdybym się chciał do czegoś w tym zdjęciu przyczepić ,to bym się przyczepił (pomimo że ja tylko fotopstrykiem jestem ),ale po co - całość mi odpowiada, w odbiorze jest ciekawa, widać postęp,to dla czego nie mogłaby jeszcze trochę w tym klimacie poeksperymentować. Być może znalazła by drogę którą chciała by podążać.
Oczywiście, sugestie osób oceniających są zawsze pomocne, a tym bardziej gdy wiele osób wytyka ten sam błąd, jednakże osoba kreująca dany obraz, może się z tym zgodzić i nie musi.Takie jej prawo.
Pozdrawiam serdecznie
Slawekw
Ps.Chyba wlazłem "między wódkę a zakąskę" - jeśli tak to przepraszam i proszę moderatora o usunięcie posta.

novika
19-02-2009, 16:51
Wielcy ludzie nie zawsze rodzili się wielcy, a krytyka czasów i epok nie powinna wplywać na twórce. Kazdy ma swoją wizje świata, sztuki i piękna. Takie myślenie jakie przedstawia Slawekw jest podobnie do mego... Pewnie to dzięki temu nie odstawiłam jeszcze aparatu do lamusa.

hanibal
19-02-2009, 19:46
Wielcy ludzie nie zawsze rodzili się wielcy, a krytyka czasów i epok nie powinna wplywać na twórce. Kazdy ma swoją wizje świata, sztuki i piękna. Takie myślenie jakie przedstawia Slawekw jest podobnie do mego... Pewnie to dzięki temu nie odstawiłam jeszcze aparatu do lamusa.

to fajnie... pewnie dlatego

novika
19-02-2009, 19:55
to fajnie... pewnie dlatego

Hani ty masz największy wpływ na moje prace, to prawda i mobilizujesz mnie do pracy. Ale tobie za to codziennie dziękuje więc wiesz.... A teraz szykuje się do pojedynku.

ozzy
19-02-2009, 20:28
podobają mi się wszystkie, poza nr3.
Dokładnie to w takiej kolejności: 4, 1, 2 (przy czym udaję, że nie widzę rastra;) ). Ładna konwersja, wogóle te zdjęcia mają taki "analogowy" klimat ;)
Na pewno krok do przodu :)

jendryn
19-02-2009, 20:50
4 to duuuży krok na przód w Twojej auto-twórczości:)

novika
19-02-2009, 21:09
No wiesz staram się zrobić coś innego...ale Hani ma większe doświadczenie i lepszy jest w obróbce.

novika
19-02-2009, 21:50
To moze pokaże jeszcze jedno foto z tej sesji foto.

5.

źródło (http://img3.imageshack.us/my.php?image=675wj9.jpg)

mswilk
19-02-2009, 21:52
3 najlepszy kadr + retusz a'la lata 20
Fajnie wyszło, no i w końcu zobaczyłem Twój profil ;)

hanibal
19-02-2009, 21:54
tamto bardziej....
to rownierz mi sie podoba...

zurek17
19-02-2009, 22:12
4 świetne.

A Ty chyba zostaniesz mistrzynią autoportretu czego Ci szczerze życzę.

stock
19-02-2009, 22:19
już wiem - nr 6 będzie ciut bardziej z lewej a nr 7 zupełnie z tyłu - tak ?
------
pokazujesz jedną fotę a potem wtórne ujęcie tego samego. Bądź prawie tego samego.
4 fajna owszem, ale 5 już mnie nudzi

novika
19-02-2009, 22:20
Do mistrzyni to mi daleko i to bardzo..... Ale dziękuje za miłe słowa.

novika
19-02-2009, 22:21
już wiem - nr 6 będzie ciut bardziej z lewej a nr 7 zupełnie z tyłu - tak ?
------
pokazujesz jedną fotę a potem wtórne ujęcie tego samego. Bądź prawie tego samego.
4 fajna owszem, ale 5 już mnie nudzi

To ujęcie z nieco innego kąta... Chciałam je pokazać bo podoba mi się.. tyle..

peynal
19-02-2009, 22:46
Uff fotki widziałem wcześniej ale przyznam się, że nie czytałem opinii bo ostatnie same nudne i kłótliwe dyskusje były. Wracając do zdjęć, to zdecydowanie 4 naprawdę fajne i potem 5. W końcu widzę Cię inaczej i mi się podoba :) Ciekawe i warte obejrzenia, obróbka również ciekawa, w końcu jest postęp i czekam na kolejne "czwórki" i "piątki" :)

novika
19-02-2009, 22:52
Postaram sie o takie strzały :) A co do dyskusji i wpisów to masz racje, ostatnio jacyś tacy forowicze mało mili dla siebie. Niewiadomo czemu....

miksturka
19-02-2009, 22:56
ostatnio jacyś tacy forowicze mało mili dla siebie. Niewiadomo czemu....

Chandra zimowa, ot co.
Gratuluję czwórki, bardzo kobieca. :)

novika
19-02-2009, 22:59
Chandra zimowa, ot co.
Gratuluję czwórki, bardzo kobieca. :)

Chłopaki są niedogrzane więc sie tutaj szturchają :P Masz racje....
Dziękuje, chcieli inaczej to zobaczyli inaczej...

sha
19-02-2009, 23:08

i zebys mi nie probowala odstawic ego aparatu :D

novika
20-02-2009, 08:52
i zebys mi nie probowala odstawic ego aparatu :D

Jak na razie nie mam zamiaru zostawiać aparatu. Mam czas na naukę więc korzystam..

Imago
20-02-2009, 10:09
A co do dyskusji i wpisów to masz racje, ostatnio jacyś tacy forowicze mało mili dla siebie. Niewiadomo czemu....
Bo to forum pełne indywidualności a nie Towarzystwo Wzajemnej Adoracji czy jakaś insza fotka pe el. Od nadmiaru cukru i słodyczy można zachorować na cukrzycę. ;)
Faktycznie czwartym zdjęciem już się zbliżyłaś troszkę do wyższego poziomu jeśli chodzi o przekazywanie emocji. Pracuj nad tym dalej.

novika
20-02-2009, 10:12
Pracuje, jak tylko mogę. Staram się... Własnie wysłałam foto na pojedynek z Hanibalem. Mam nadzieje że tamta praca tez się spodoba.

Naithsabes
21-02-2009, 14:15
Podoba mi się ten secik. :)

novika
21-02-2009, 16:21
Podoba mi się ten secik. :)

Dziękuje bardzo za miłe słowa.

hanibal
21-02-2009, 17:05
no siecik bardzo udany ... szczegolnie 4-czka i jedyneczka ktora w sumie podba mi sie najbardziej
jeszcze raz gratulacje

novika
21-02-2009, 17:16
no siecik bardzo udany ... szczegolnie 4-czka i jedyneczka ktora w sumie podba mi sie najbardziej
jeszcze raz gratulacje

Dziękuje Hani, pochwała z Twoich ust wiele znaczy dla mnie.