Zobacz pełną wersję : ekrany odbijające i tłumiące
Witajcie.
Czego używacie jako ekrany odbijające?
Czytałem że cześć blendy, cześć styropianu. Ja chciałbym kupić ( tylko nie wiem gdzie i co ) jakieś ekrany stojące - jak oglądam różne filmiki o pracy w studioto często stosują takie wygladające jak gruby karton, mozna to ustawiać w kształcie litery V. Pozostaje sprawa czegoś - chyba również kartony grubego do odcinania światła - ustawienie na statywie.
NIe wiece czy można coś takiego nabyć w sklepach dla plastyków?
Pozdrawiam
mysle ,że metoda "zrób to sam" rozwiaze ci problem. Też o tym mysle.
Bartek - NinoVeron
17-02-2009, 15:15
Ja do mojego studia i tak muszę zainwestować w większą ilość styropianu bo niestety mam ściany pomalowane w pastelowe kolorki i będę musiał na sesje czymś je zastawić :)
w niedziele byłem w Leroy Merlin i Praktikerze pytalem o styropian i niestety tam oferują tylko płyty o rozmiarach 100x50 cm (grubość do wyboru)
jak pytałem o większe płyty np. 150x100 lub 200x100 cm to robili wielkie oczy.
Wczoraj w Katowicach w jednym składzie budowlanym powiedzieli mi, że mają płyty styropianowe 150x100 cm ... ale grubości 12 cm! Jednak powiedzieli mi, że biorą styropian prosto od producenta i dowiedzą się o możliwość sprowadzenia większych ale cieńszych płyt.
Styropian jest chyba najbardziej uniwersalny, lekki i tani :)
a moze ktos próbował zamaskowac sciany czy sufit włokniną taka ogrodniczą,jest biała i czarna w róznych formatach. Sorki ze troche wybiegam z tematu.
.. płyty styropianowe 150x100 cm ... ale grubości 12 cm!no to co, ta grubość przy tej wielkości to nic takiego. Sam taką płytę mam. Ba, może dzięki tej grubości stać nie podparta. Tylko nie można wtedy koło niej szybko przechodzić, bo podmuch ją przewraca :mrgreen:
kiedys na szkoleniu studyjnym były takie płyty czarne i zasłanialiśmy nimi światło - DIY jest możliwy ale po co samemu tworzyć patenty jesli coś już działa, no i skzoda mi czasu - wolę pstrykać :D
Jacek_Z będzie do ciebie sprawa ale to na PM :)