Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] sukienka :)
Zgadnijcie czyje to zdjęcia?
Modelka : ja
fotograf: ?
1 http://img101.imageshack.us/my.php?image=dsc6092bi4.jpg
2 http://img145.imageshack.us/my.php?image=dsc6118yf3.jpg
3 http://img137.imageshack.us/my.php?image=dsc6165xr9.jpg
4 http://img139.imageshack.us/my.php?image=dsc6191zp4.jpg
5 http://img135.imageshack.us/my.php?image=dsc6043jq3.jpg
6 http://img142.imageshack.us/my.php?image=dsc6062hkey4.jpg
pozdrawiam wciąż wakacyjnie,
Monika :roll:
Marianos
12-08-2006, 17:47
Zgadnijcie czyje to zdjęcia?
.... nie zgadne w zyciu... linki sie nie otwieraja :(
Już poprawione, chciałam być szybka i skopiować, ale niestety, nye da radi.
:o)
nie wiem kto jest fotografem, ale pierwsza fota mi się podoba!
ja obstawiam na foto nr 3
fajna seriaa generalnie calosc jest dobra (noo jedynie ta z przeswietleniem mnie nie ujela)
kto robil foty??? hmm ... moze ci panstwo?? :P
no, niezłą lufę mamy na forum. 2 i 3 wpada w moje gusty. eose*, bez urazy za słownictwo ! Nie wiem, kto cię focił, ale dobrze wyszło.
Z ciekawości dużo zdjęć zrobiliście, aby wybrać tych kilka dobrych? Z własnego doświadczenia wiem że ok. 10% zrobionych zdjęć mi się naprawdę podoba.
seria bardzo ok. troche za duzo szopa ale w sumei do przyjecia :D
fotograf... albo wizard albo Ty :)
No nie wiem czy z selftimera, jest tak łatwo focić. Ludzie zostawcie tego PSa w spokoju. Nie macie dość tych okładek z sztucznymi zębami, zliftingowanymi cerami i kolorowanymi oczami. Natura jest piękna. Liczy się uchwycona chwila...
Co bynajmniej nie zachęcam do fotografowaia smieną ..
Marianos
12-08-2006, 23:56
...Stary... dzis jak foty nie podmalujesz to Cie zjedza... policz ile trwa pukniecie fotki a ile siedzisz przed kompem.... NC NX, Adobe... PS albo Lightroom za pasem..... w sumie w sam raz na jesienne wieczory :P
Ludzie zostawcie tego PSa w spokoju. Nie macie dość tych okładek z sztucznymi zębami, zliftingowanymi cerami i kolorowanymi oczami.
Kto każe w Photoshopie robić na każdym zdjęciu cerate zamiast skóry, porcelanowe zeby i szklane oczy? Mało to innych możliwości daje PS? Nieskończenie wiele. Sprowadzanie obróbki tylko do retuszowania mankamentów urody to wg mnie nieporozumienie. Nie widzę nic złego w obróbce cyfrowej, a wręcz przeciwnie - same plusy. To że niewszyscy umieją z tego korzystać z umiarem i odpowiednio to inna sprawa. Mam nadzieję, że ja kiedys się nauczę ;) Jak się kupuje CKMa, Playboya czy coś w ten deseń, to chce się poogladać piękne kobiety o nieskazitelej cerze i kształtach, takie założenie twórców, wiadomo że zdjęcia te mają zwykle niewiele wspólnego z rzeczywistością - i coż z tego?
Jak kobieta ma nieskazitelnie wygladać z jakiś okazji to się maluje, dobiera strój, dodatki, fryzure itp. itd. [retusz manualny]- normalnie, na codzień wyglada inaczej.
Jak sie furą jedzie na śłub to też trzeba umyć, wypastować, wypolerować, zapaćkać rysy, zapryskać oponki, wyglancować felgi, wypucować szybki itd.
Jak fotka idzie do publikacji to też warto podrasować [retusz cyfrowy] możliwie co nieco, a jak do albumu - to już bez znaczenia...
Coś się zapuściłem z wywodem chyba... mam nadzieję, że wiadomo mniej wiecej o co mi chodzi ;) Głowa coś nierześka już... lepiej pójde spać :lol:
Liczy się uchwycona chwila...
W fotografii przyrody, reportażu itp. owszem. Fotografowania modelki w studiu czy plenerze nie nazwałbym "łapaniem chwili" ;)
Piękne i bardzo zmysłowe zdjęcia. Sądząc po stylu - na 99% Wizard ;)
BlingBling
13-08-2006, 09:13
super seria, ale najbardziej do gustu przypadly mi 1,2,4,5 mmm po prostu super :D a modelka miodzio :wink:
Zdjecia bardzo mi sie podobaja. Obrobka faktycznie troche zbyt agresywna.
Mi najbardziej podoba sie nr 2 - ladny kadr, ladna poza modelki, ladna sceneria :)
Najgorsze jest zdjecie nr 1 - totalnie skopana obrobka - plastik + plamy (jak sie wpatrzec to duzo widac, w druku bedzie bardziej widoczne)
tak tak, bravo Czornyj i Sailor, to pan W, zresztą nietrudno się domyślić;)
Oczywiście nietrudno, jeśli już wcześniej się bywało na forum.
Może w nagrodę się umówimy na sesję? :)
dziekuję za miłe słowa,
pozdarwiam (szczególnie pana fotografa mojego)
Monika : o)
p.s Mogę wrzucić całkiem surowe zdjęcia, to będzie można porównać
:roll:
Może w nagrodę się umówimy na sesję? :)
No, ja bym bardzo prosił o taki zastaw: Ty przed aparatem - Sailor za nim.
Bardzo bym prosił!
coz .. jak ktos bardzo prosi to az ciezko odmowic :) to co eose* damy rade? :D
Mi 1 naj pasuje, widze ze odmienne mamy zdania i dobrze :) modelka i fotograf w jednym ładnie :)
Mi 1 naj pasuje, widze ze odmienne mamy zdania i dobrze :) modelka i fotograf w jednym ładnie :)
2 w 2, ja nie jestem fotografką :)
Sailor, oczywiście, że damy ;)
Już się nie mogę doczekać.
pozdrawiam.
Marek Urbanowski
15-08-2006, 09:52
Sailor, oczywiście, że damy ;)
Już się nie mogę doczekać.
pozdrawiam.
ale ty farciarz jesteś sailor takie ładne modelki w kolejce do ciebie stoją,a ja chyba zacznę sobie autoportrety tyłem robić :mrgreen:
a tak poważnie to bardzo fajne zdjęcia i urocza modelka (sukienka zwiewna ,lekka to już nieczęsty widok w dobie jeansów)
ale ty farciarz jesteś sailor
:D:D:D:D
takie ładne modelki w kolejce do ciebie stoją
ozesz qrna .. nie widze tej kolejki .. czy jest na sali okulista???
sukienka zwiewna ,lekka to już nieczęsty widok w dobie jeansów
oj to fakt .. choc dobre dzinsy nie sa zle :D to lekka i zwiewna sukienka nadal pieknie podkresla kwintesencje kobiecosci :)
ozesz qrna .. nie widze tej kolejki .. czy jest na sali okulista???
Sailor, ty malkontencie - eose* stoi, to już jakby tłum :lol:
eose nie stoi tylko siedzi przed kompem i marudzi na gg ze robie za ciemne zdjecia ;D
wcaaaale tak nie powiedziałam :roll:
Ladna seria slicznej modelki , szczegolnie pierwsze 3 . Podejrzewalem , ze to Jacek . To jedne z jego lepszych zdjec jakie ostatnio widzialem...
PS Ladnie Ci w krotkich wlosach , ze o sukience nie wspomne :D