Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : NIKON 8700 MAM DZIWNY PROBLEM, ROSZE O POMOC

kamilj
12-08-2006, 11:11
Witam,
Jestem posiadaczem nikona 8700, niestety nie mam juz gwarancji a zaczely sie porblemy. DOkladnie chodzi o dzialanie aparatu, aparat zaczal "zachowywac" sie dziwnie. Gdy go wlaczam w trybie zdjec pojawia sie napis ze nie ma zdjec na karcie, nie mozna go wylaczyc jezeli sie juz uda wlaczyc w tryb fotografowania, to jest problem z jego wylaczeniem, np przelacza sie w tryb menu. Zdaza sie tez ze nie chce sie wysunac obiektyw, zeby aparat wylaczyc trzeba wyjac baterie pozniej ja znow wlozyc i wyjac gdy obiektyw sie schowa. Moze ktos juz mial taki problem z Tym aparatem???? Gdy byl jeszcze na gwarancji zdazylo sie to samo wyslalem aparat i oto co mi napisali: naprawa polaczen elektorniki, test komputerowy. po tym jak aparat od nich wrocil przez jakis czas bylo ok ale znow to samo.moze mi cos poradzicie :)
dzieki z gory

madmips
12-08-2006, 11:14
raczej tylko serwis

kamilj
12-08-2006, 11:47
kurde szkoda jestem ciekaw ile wezma za to :( a moze by ktos chcial odkupic odemnie ten aparat za przystepna cene:)

[ Dodano: Sob 19 Sie, 2006 ]
napewno nikt nie mial takiego problemu z coolpixem??? kurde nie wiem co robic, najchetniej bym go SPRZEDAL, wiec jak ktos jest chetny to zapraszam dobra cena, gg: 5728505

esjan
25-08-2006, 17:44
Witam.

Spróbuj zrobić coś takiego.
Po wyjęciu i ponownym włożeniu akumulatorka wejdź w SET-UP i wykonaj reset.
Jest taka opcja w menu.

Miałem taki przypadek gdy moja kobieta poustawiała wszystko po swojemu a następnie przybiegła do mnie wystraszona , że aparat zepsuty.
No i faktycznie niewiele działało , nawet korekcji ekspozycji nie można było zrobić.
Po tym resecie aparat śmiga do dziś bezawaryjnie.

Pozdrawiam