PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] No to kolejna próba auto...

tinaga
16-02-2009, 18:17
Ostatnio pełna mobilizacji, tak sobie kombinuję...:mrgreen:

1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img222.imageshack.us/img222/8397/dsc4718jkopiauq0.jpg)

ostrygad
16-02-2009, 18:23
Zdjął bym trochę szumu z apaszki, może odsaturował odrobinę ( nie bierz bardzo do siebie...monitory, wiadomo ;) I koniecznie tą zieleń z góry (na włosach tuż pod opaską) Ogólnie git jest.

ostrygad
16-02-2009, 18:25
aaa! I tą czerwień z obrysu twarzy (apaszka odbija) zwłaszcza na końcu brody :]

Motorniczy
16-02-2009, 18:34
Ładna fotografia ale czy nie aby za blisko obiektywu ? czuję , że jednak troszkę za blisko , ponieważ masz dość wysokie czoło i w tym ujęciu jest przerysowane co nie jest korzystne . Pozdrawiam :)

missbizarre
16-02-2009, 19:03
auto niezłe - ale co ważniejsze koleżanka z Bydgoszczy? może chętna na sesję ze mną? :D :) :)

nonnatus
16-02-2009, 20:34
swietny autoportret.
...są tacy na tym forum, którzy próbuja, próbują i nie udaje się...
a tu proszę: git !
trochę przerysowanaś, bo za blisko obiektywu Twa buzia urocza...
fanie, czysto, świezo... git :)

sowart
16-02-2009, 20:48
ładne

pepsi90
16-02-2009, 22:36
bdb :)
jakbym miał się o coś przyczepić to rogówka mogłaby być trochę ciemniejsza od tęczówki ;)

stock
16-02-2009, 22:57
cudo
a teraz trochę o zdjęciu - cudo :)

nord
17-02-2009, 12:40
dwa kroki w tył.. i z chęcią zobaczyłbym jaka jesteś naprawdę.. bez edycji.. czy potrzebujesz tego by poprawiać swoją urodę? .. absurd ;)

tinaga
17-02-2009, 13:19
Zdjął bym trochę szumu z apaszki, może odsaturował odrobinę ( nie bierz bardzo do siebie...monitory, wiadomo ;) I koniecznie tą zieleń z góry (na włosach tuż pod opaską) Ogólnie git jest.
aaa! I tą czerwień z obrysu twarzy (apaszka odbija) zwłaszcza na końcu brody :]

Na 100% monitory :) U mnie jest ok...ani czarwieni ani zieleni...:)...Dzięki ...:)

Ładna fotografia ale czy nie aby za blisko obiektywu ? czuję , że jednak troszkę za blisko , ponieważ masz dość wysokie czoło i w tym ujęciu jest przerysowane co nie jest korzystne . Pozdrawiam :)
Może blisko, choć jakoś mnie tak nie razi, ale tak to jest autoportretm ...niestety nie mam pilota i musiałam zrobić to na wyciągnięcie ręki...;)...Dziękuję ślicznie...:)

auto niezłe - ale co ważniejsze koleżanka z Bydgoszczy? może chętna na sesję ze mną? :D :) :)
heheh...no z Bydgoszczy, ale jednak lepiej się czuję po stronie apartu, więc podziękuję...:)

swietny autoportret.
...są tacy na tym forum, którzy próbuja, próbują i nie udaje się...
a tu proszę: git !
trochę przerysowanaś, bo za blisko obiektywu Twa buzia urocza...
fanie, czysto, świezo... git :)
Cieszę się że się podoba...:)

ładne
:)

bdb :)
jakbym miał się o coś przyczepić to rogówka mogłaby być trochę ciemniejsza od tęczówki ;)
Ostrośc zatrzymała się na rzęsach...;)

cudo
a teraz trochę o zdjęciu - cudo :)
Dziękuję ślicznie...:)

dwa kroki w tył.. i z chęcią zobaczyłbym jaka jesteś naprawdę.. bez edycji.. czy potrzebujesz tego by poprawiać swoją urodę? .. absurd ;)
dwa kroki w tył?...nierozumiem...:)
Chciałam uzyskać własnie taki efekt dlatego użyłam takiej obróbki gdyby to była sesja na polanie to byłoby inaczej...;)...a jeżeli chcesz zobaczyć jak wyglądało zdj przed obróbką to proszę, to jest wywołany RAw + winietka....:)

źródło (http://img148.imageshack.us/img148/8414/dsc4718cw8.jpg)

No to jeszcze jedno...:)...i deko inna obróbka...:)

2.
źródło (http://img136.imageshack.us/img136/3730/14dsc4727jpg3ao4.jpg)

Jeszcze raz Wszystkim dziękuję za komentarze i odwiedziny...:)...i Pozdrawiam...;)

missbizarre
17-02-2009, 15:36
wcisnęłabym ciaśniej w prawy górny róg kosztem przycięcia czoła mz

Locter
17-02-2009, 16:27
Świetne zdjęcia, jak widac można zrobić dobry autoportret.

nonnatus
17-02-2009, 16:38

ej, ale powiedz o co kaman?
Kobieta ma Ci wstawić fotkę z puszki, bo obrobiona to już poprawianie urody??? boshe...
jesli dobrze Cię zrozumiałem - to tak metajęzykowo - to Twoje zdanie to absurd właśnie... ;)

...jak widac można zrobić dobry autoportret.
do kogo pijesz? haaa

elix
17-02-2009, 16:46
Pierwsze bardzo mi się podoba. Nic bym nie zmieniał, jedynie wydaje mi się, że kompresja nieco zjadła tą fotę ale domyślam się, że w większym rozmiarze jest lepiej.

kalina
17-02-2009, 17:18
Kobieta ma Ci wstawić fotkę z puszki, bo obrobiona to już poprawianie urody??? boshe...
jesli dobrze Cię zrozumiałem - to tak metajęzykowo - to Twoje zdanie to absurd właśnie...

Mało, że abusrd semantyczny, to jeszcze fotograficzny i jeśli tak to można ująć trochę klapa na zapomnianej płaszczyźnie dżentelmeństwa.

No ale przy okazji tych absurdów i zupełnie niepotrzebnego tłumaczania się autorki i pokazywania foty z puszki, wyszło, że ta ma wspaniałe piegi!! Aaaaaa tinago, czemu je sobie wyszopowujesz, są cudne! ja bym je tylko podbiła obróbka :))

hallucinogen
18-02-2009, 01:04
za mocno rozjasniasz bialka oczu moim zdaniem,reszta git.

nord
18-02-2009, 08:50
jesli dobrze Cię zrozumiałem - to tak metajęzykowo - to Twoje zdanie to absurd właśnie... ;)

ty naprawdę jesteś.. jakiś dziwny :D:D i raczej niezrozumiały.. wyraziłem swoją opinię na temat banału obróbki.. czegoś bez czego spora część tzn. dzisiejszych fotografów nie potrafi się obejść.. ma prawo mi się takie zjawisko nie podobać? NO MA? jasne że ma !!! więc o co ci kaman ?

nonnatus
18-02-2009, 14:05
ty naprawdę jesteś.. jakiś dziwny :D:D i raczej niezrozumiały.. wyraziłem swoją opinię na temat banału obróbki.. czegoś bez czego spora część tzn. dzisiejszych fotografów nie potrafi się obejść.. ma prawo mi się takie zjawisko nie podobać? NO MA? jasne że ma !!! więc o co ci kaman ?

chłopie daj se na luz, co?
czy ja Ci zabraniam czegokolwiek? piszesz co piszesz, ale mam chyba prawo podpytać o co Ci chodzi, kiedy oczywistości nazywasz absurdem, bo chyba inaczej to słowo rozumiemy. NO MAM? jasne, że mam... więc się tak nie unoś.
i proponuję Ci zaniechać osobistych wycieczek ("jestes jakiś dziwny i ... niezrozumiały")...
... i nie krzycz. boli mnie dziś głowa.

nadal uważam, ze nazywanie obróbki zdjęć - absurdem jest kopaniem się z koniem, jako że rzadko kiedy fotka z puszki nie wymaga obróbki. mi na ten przykład fota obrobiona podoba się bardziej niż z puszki. zresztą Autorce też, skoro zdecydowała się na obróbkę...

nadal nie wiem co ma znaczyć to co piszesz i po co to piszesz, skoro robisz takie rzeczy:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=86398
by posłuzyć się przykladem pierwszym z brzegu...

dla mnie EOT. rozumiem jednak, że poziom wzruszenia nie pozwoli Ci pozostawić tego postu bez odpowiedzi, więc jesli masz jakieś kaman, to proponuję wyzyławiać się na priv.
pozdr.

nord
18-02-2009, 14:30
wybacz że cię zmusiłem do takich wywodów.. i takich emocji.. juz mi radzono.. nie warto... ale musiałem się przekonać empirycznie.. żyj sobie ;)

tymoteuss
18-02-2009, 14:33
Świetne auto. Obróbka też mi się podoba.

Tak w ogóle to widziałem cię na kursie foto w diecezji Brzydgoskiej ;)
Uroda charakterystyczna to i w pamięci się uchowała :)

pozdrowionka

kijas
18-02-2009, 15:48
A ja nic bym nie odsaturowywał, nic a nic :) bardzo mi się podoba :)
Pzdr dla koleżanki z rodzinnego miasta.

M

PoLaRoS
18-02-2009, 16:10
Mam taką samą puszkę i moje autoportrety tak ładnie nie wychodzą ciekaw jestem czy to wina zapiętego fisza czy może jakieś inne przypadłości ;)
PS. do oryginału - piegi rządzą :]

Locter
18-02-2009, 23:16
do kogo pijesz? haaa

hehe, juz Ty wiesz do kogo, ale ciii :mrgreen:

koffee
20-02-2009, 20:51
Bardzo ładnie :) Podobają mi się i zdjęcia i obróbka - jeśli autorka postanowiła pozbyć się piegów to widocznie tak chciała, może następnym razem je wyeksponuje kto wie :) To jej wizja i jej świadoma decyzja - a mi się podoba :)

tinaga
21-02-2009, 13:18
Bardzo wszystkim dziękuję za komentarze i odwiedziny...cieszę się, że moja obróbka nie przeszła bez echa ...:)...wszyscy się uczymy...proponuję jednak więcej luzu...:)

Mało, że abusrd semantyczny, to jeszcze fotograficzny i jeśli tak to można ująć trochę klapa na zapomnianej płaszczyźnie dżentelmeństwa.

No ale przy okazji tych absurdów i zupełnie niepotrzebnego tłumaczania się autorki i pokazywania foty z puszki, wyszło, że ta ma wspaniałe piegi!! Aaaaaa tinago, czemu je sobie wyszopowujesz, są cudne! ja bym je tylko podbiła obróbka :))
...:)....No to teraz znowu będzie że się tłumaczę, ale co tam...heh...nie pokazałam zdjęcia z puszki żeby się wytłumaczyć, tylko żeby pokazać jak wyglądało przed obróbką i że nie jest to jakiś wielki retusz według mnie.
Pytasz czemu wyszopowałam piegi? bo tak chciałam, taki był mój zamysł na to foto, gdybym się ich wstydziła to bym nie pokazała orginału...powiem nawet że bardzo je lubie...;)...i jak nauczę się pożdnie je wyeksponować to się nimi pochwalę...:)... cieszę się że skomentowałaś moje zdjęcia...:)

Świetne auto. Obróbka też mi się podoba.

Tak w ogóle to widziałem cię na kursie foto w diecezji Brzydgoskiej ;)
Uroda charakterystyczna to i w pamięci się uchowała :)

pozdrowionka
No proszę jaki ten świat mały...:)

A ja nic bym nie odsaturowywał, nic a nic :) bardzo mi się podoba :)
Pzdr dla koleżanki z rodzinnego miasta.

M
hehehe...dziękuję...:)

Bardzo ładnie :) Podobają mi się i zdjęcia i obróbka - jeśli autorka postanowiła pozbyć się piegów to widocznie tak chciała, może następnym razem je wyeksponuje kto wie :) To jej wizja i jej świadoma decyzja - a mi się podoba :)
hehehe...czytasz w moich myślach...;)

heham i heham ale tak wolę i lubię...:)