Zobacz pełną wersję : APO 50-150mm F2.8 EX DC HSM
Ciekawa propozycja firmy Sigma (http://fotopolis.pl/index.php?n=4710)
Bardzo Ciekawa Propozycja,generalnie jak sa jakies listy spoleczne to juz moge sie z miejsca zapisac :) Ciekawi mnie cena :)
Jeśli by to było jakości sigm 70-200 to byłoby extra - fajny zakres ogniskowych dla dslr, no troszkę mniejszy i lżejszy niż np. 80-200. Kurde nawet w porywach mógłbym mojego love lensa na to wymienić 8)
przyznam ze mi sie podoba... tylko taka kompaktowa bedzie :)
nigdzie nie ma informacji na temat ceny?
ciekawa pozycja bo nikon ze swoimi nowinkami (moim zdaniem) zbytnio się nie popisał. u sigmy ciekawy zakres ogniskowych i przede wszystkim stałe (jasne) światło.
wszystko kwestia ceny i jakości (optycznej) - ale jestem raczej spokojny i myślę że będzie to rozsądne połącznie tych dwóch czynników.
zastanawiam się kiedy trafi do PL :?
ps. fragment z info. prasowej: "lekki i kompaktowy obiektyw (...)" - w szczególności te 770g :D (a wymiary 76,3 x 135,1)
na pewno będzie to solidny (pod względem budowy) obiektyw - podobnie jak 70-200.
Niedzwiedz
11-08-2006, 13:17
jak dobrze zaprojektowali go to bedzie ostry od 2,8 !!! alez fajny obiektyw !! :) juz mi sie podoba 2,8 szybki HSM !!! hurrra
4 sdl szkla oj bedzie sie dzialo !
jeszcze gdyby była wersja 18-50 z hsm...
Mam tylko nadzieje, ze cena nie bedzie takim szokiem jak nowe ceny Tokiny...
zotornik
11-08-2006, 17:56
Wiktoch,
ciekawa pozycja bo nikon ze swoimi nowinkami (moim zdaniem) zbytnio się nie popisał
jakby do tego 18-135 dali VR, to kupili by serca wielu, wiem że byłby droższy, ale taki szeroki podstawowy zoom z stabilem, to byłoby coś i wtedy może mieć te swoje F3,5
Mam tylko nadzieje, ze cena nie bedzie takim szokiem jak nowe ceny Tokiny...
Cena w Japonii - 105700 jenów - ok. 912$ = 2758 zł
o Cie wiory, drogo troche... juz wolalbym dolozyc do sigmy 70-200 f2.8
szczerze to nie tak drogo, to może być bardzo poręczny obiektyw tele, szkoda tylko że filtr 67 a 77
ja sie akurat ciesze z tego 67mm .... mozna by miec jeden filtr na dwa obiektywy, mniam ...
szczerze to nie tak drogo, to może być bardzo poręczny obiektyw tele, szkoda tylko że filtr 67 a 77
To akurat to zaleta.