Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Wspomnienie jesieni
z szuflandii :-D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img12.imageshack.us/img12/2181/dsc5482kcropkff6.jpg)
borregaard
14-02-2009, 17:21
Ojojojoj...piknie Panie.....:-D
świetna fota piękne kolory, ramka mz zbyt duża, troszkę dekoncentruje.
jurek1906
14-02-2009, 18:11
Co tu pisać , miodzio jest :-D
Marta Baranowska
14-02-2009, 19:24
Bardzo ładne... takie...mhmm botaniczne :mrgreen:
piter670
14-02-2009, 19:26
siedzę sobie i oglądam ... miodzio.
jajacek44
14-02-2009, 20:10
Czy biała ramka ma za zadanie oddzielić zdjęcia od czarnego tła forumowej strony, czy pełni inną rolę ?
...pytanie jest śmiertelnie poważne :mrgreen:
borregaard
14-02-2009, 20:13
Czy biała ramka ma za zadanie oddzielić zdjęcia od czarnego tła forumowej strony, czy pełni inną rolę ?
Zaraził się......
Sorry,to nie było poważne....:mrgreen:
Wali czerwienią po oczach...
stanowi równiez element tej fotografii i ma na celu wyeksponowanie tego zdjęcia :-D skąd takie pytanie ?
jajacek44
14-02-2009, 20:22
stanowi równiez element tej fotografii i ma na celu wyeksponowanie tego zdjęcia :-D skąd takie pytanie ?
...oglądam ten dział forum od półtora roku i ilekroć pojawiła się ramka wokół zdjęcia - to zawsze to było be :mrgreen:
...oglądam ten dział forum od półtora roku i ilekroć pojawiła się ramka wokół zdjęcia - to zawsze to było be :mrgreen:
ale to chyba kwestia tego czy pasuje do fotografii czy tez się z nia nie komponuje - mz. z tym motywem i winietką dobrze współgra , ja tak widzę ten motyw
napisał titus1
Wali czerwienią po oczach... u Ciebie wali ? u mnie na skalibrowanym monitorze jest podbita saturacja bo taki jest przekaz tego zdjecia ale po gałach nie wali :-D
świetna fota piękne kolory, ramka mz zbyt duża, troszkę dekoncentruje.
Zdecydowanie za duża ramka - ja bym dał szarą i węższą, a także myślę, że winieta psuje fotkę ( pod winietą zanika kolor a jego brak po rogach psuje całą kompozycję )
Super zdjęcie, w ramki i na ścianę.
Super zdjęcie, w ramki i na ścianę.
...na półkę, parapet - gdziekolwiek byle patrzeć bo to bardzo ciepła i energetyczna fotka.
Piękne kolory terakoty (ceglastobrązowe, rudawe ), ciemnych pomarańczy i żólci.
Czerwieni jakoś tu nie widzę i nic mi nie wali po oczach:roll:
Szeroka, biała ramka sprawia wrażenie oglądania obrazu i jest dla mnie dopełnieniem tej fotografii.
Ale można się ze mnę nie zgadzać;-);-);-):
Rama akurat w wypadku tego zdjęcia pasuje doskonale, kolory świetne, całość niestety psuje mi winieta, która mz w przypadku takiej kompozycji nie ma uzasadnienia i gasi te wspaniałe kolory.
Rama akurat w wypadku tego zdjęcia pasuje doskonale, kolory świetne, całość niestety psuje mi winieta, która mz w przypadku takiej kompozycji nie ma uzasadnienia i gasi te wspaniałe kolory.
Elix - specyjalnie dla Ciebie bez winiety choć ja wolę z ...........
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img15.imageshack.us/img15/7071/dsc5482knowarkopiauz8.jpg)
Na poczatku tez wolalem bez winiety, a teraz gdy jest porownanie... to jednak z winieta, chociaz moglaby byc delikatniejsza. Tak czy siak jest pieknie.
Dzięki harb :) - teraz mam pojęcie o obu wersjach i jak tak się przyglądam to widzę, że bez tej winiety optycznie spadł kontrast i kolory nie wyglądają już na takie nasycone (a zakładam, że tego nie ruszałeś tylko zdjąłeś winietę) więc sam już nie wiem za która wersją optować :) W sumie to chyba wszystko jedno bo obie by dobrze wyglądały na ścianie :)
z winietą czy bez, tak samo udana fota :) gratki!
Dzięki harb :) - teraz mam pojęcie o obu wersjach i jak tak się przyglądam to widzę, że bez tej winiety optycznie spadł kontrast i kolory nie wyglądają już na takie nasycone (a zakładam, że tego nie ruszałeś tylko zdjąłeś winietę) więc sam już nie wiem za która wersją optować :) W sumie to chyba wszystko jedno bo obie by dobrze wyglądały na ścianie :)
wbrew pozorom zmiana swiatła spowodowana winietą wprowadziła wiele korzystnych zmian w samym odbiorze zdjecia :-D jakze czesto bywa przy obróbce ze drobne zabiegi wprowadzaja wiele zmian w kolorystyce
pozdrawiam :-D
malasana
16-02-2009, 09:33
Ja tez wole z winieta, bardzo ladna fotografia.
Najbardziej z tego zdjecia podoba mi sie sposob jego prezentacji (i nie mowie o ramce).
Klasa.
kopeniek
18-02-2009, 16:19
piękna kolorystyka +++
Firefighter
18-02-2009, 16:50
opcja A wygryw ( z winietą ) ... ładnie przedstawiona kolorystyka :) .. pozdrawiam