PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Góry Kaskadowe w ostatni weekend

swiatlo
14-02-2009, 11:28
Ponownie aby nie zardzewieć, coś z ostatniego weekendu.
Trochę badyle w pd mi przeszkadzają, ale przecież nie pójdę tam i nie wyrąbię, bo rangersi przyjdą i do ancla wsadzą....
Widok ze zboczy Mount Hood. W oddali Mount Jefferson, za nim po lewej Three Sisters.

http://www.cezarmart.com/gallery/Meadows_0042_1000.jpg

harb
14-02-2009, 11:31
ładny wywazony kadr - fajne boczne swiatełko , bardzo pozytywny odbiór tego zdjecia :-D

morzon
14-02-2009, 11:33
Widok i światełko boskie... otwarcie zazdroszcze :D ale mi ta prawa strona kompletnie nie pasuje...

borregaard
14-02-2009, 11:42
W sumie ,to nie wiem co chciałeś pokazać...? Zbyt duża równowaga.......nie można być "tak trochę w ciąży..'
Pzdr
Andrzej

erde
14-02-2009, 11:48
podoba się, chociaż to co włazi w kadr z prawej strony przeszkadza. fajny gradient nieba

swiatlo
14-02-2009, 11:51
...chociaż to co włazi w kadr z prawej strony przeszkadza..

To jest drzewo dla informacji. Coś takiego co rośnie i ma gałęzie.
Czy słyszałeś kiedyś o "ramkach"?

W sumie ,to nie wiem co chciałeś pokazać...?
Chciałem pokazać kosmitów którzy się właśnie schowali za drzewo. Cholera, nie udało się...

Zbyt duża równowaga.......nie można być "tak trochę w ciąży..'
Sprecyzuj. Mówisz że równowaga? A ma być nierównowaga? Obie strony ważą równo po półtora kilograma, więc chyba jest dobrze, co?

erde
14-02-2009, 12:29
dziękuję za wykład z dziedziny dendrologii. na pewno mi się przyda

borregaard
14-02-2009, 15:58
Chciałem pokazać kosmitów którzy się właśnie schowali za drzewo. Cholera, nie udało się...
No wlaśnie...nic straconego,masz kontakt ,jak mniemam....:wink:

Sprecyzuj. Mówisz że równowaga? A ma być nierównowaga? Obie strony ważą równo po półtora kilograma, więc chyba jest dobrze, co?
Teraz poważnie,bo widzę,że u Ciebie luzik,to z tymi kosmitami odleciał.......
Jeśli mają być Góry Kaskadowe,to chciałbym je bez dodatków,tym bardziej ,że nie mamy tu ich.....Zawsze czekałem na Twój krajobraz...dawałeś fantastyczne widoczki....

Jessus
14-02-2009, 16:12
Osobiście też przeszkadza mi drzewo z prawej.

O ramach zdjęcia słyszałem ale nie tylko z jednej strony, jakby drugie drzewo było z lewej to już bardziej bym rozumiał.

Może mi ktoś wyjaśnić na czym polega równowaga na tej fotce? Mam za małą wiedzę fotograficzną aby samemu dojść do tego.

piter670
14-02-2009, 16:43
Ja wiem, że za dyletanta mnie wezmą:mrgreen:, ale mi się straszliwie drzewa na tym zdjęciu podobają.

klaus
14-02-2009, 19:05
To jest drzewo dla informacji. Coś takiego co rośnie i ma gałęzie.
Czy słyszałeś kiedyś o "ramkach"?

ależ nie denerwuj się...czy twoje zdjęcia wolno tylko chwalić? Jeżeli tak to ja się na to piszę.
Och!! ach !! jake cudne !!! Szkoda tylko ,że nie widać gór .

borregaard
14-02-2009, 19:23
ależ nie denerwuj się...czy twoje zdjęcia wolno tylko chwalić? Jeżeli tak to ja się na to piszę.
Och!! ach !! jake cudne !!! Szkoda tylko ,że nie widać gór .

Jeśli chciałeś wejść dobrze,to wszedłeś najgorzej jak tylko można.....

jendryn
14-02-2009, 19:24

:) fakt...

kulten
14-02-2009, 20:01
Tło zdjęcia bardzo ładne, pierwszy plan natomiast mi nie za bardzo podchodzi.

bombel
14-02-2009, 20:04

Nie pękaj klaus. Masz jeszcze niski licznik, zmień nick na klaus1 i zacznij od początku, że świetne. Obojętne co widzisz, ma być świetne i licz na to, że nie zostaniesz zapamiętany. :)

swiatlo
14-02-2009, 21:07
Sorry panowie, szczególne Borregaard. Obrazek skończyłem gdzieś około 2 nad ranem, mózg mi dobrze już nie pracował, stąd ten ton. Trzeba było go nie publikować, a poczekać spokojnie jeden dzień więcej. Nie byłoby mojego głupiego komentarza.
A obrazek jak teraz patrzę, to rzeczywiście to drzewo po prawej jest za ciężkie. Może trzeba go trochę przyciąć.
Poza tym obrazek jest za mało kreatywny. Ładny widok, to prawda, ale szukam kreatywności, i tutaj jej nie ma za dużo.
Nie zgadzam się z zarzutem Kultena o nieatrakcyjności pierwszego planu, czyli pasa oświetlonych drzew. Ale to kwestia gustu.
Ale postaram się być bardziej aktywny i zamieszczać trochę więcej. Po ponad roku może wreszcie się obudzę...
Trzeba zmusić stare kości do wysiłku...

borregaard
14-02-2009, 21:17
Czarku,odbierz PM.....:-D

klaus
14-02-2009, 21:30

o kurcze ,sprofanowałem guru?

o kurcze ,sprofanowałem guru?

to znaczy ,miałem na myśli jego dzieło

borregaard
14-02-2009, 21:39
to znaczy ,miałem na myśli jego dzieło
Nie,ale lepiej zrób to co Kolega Bombel podpowiada.....zacznij to jeszcze raz.....:wink:

kulten
14-02-2009, 21:54
Nie zgadzam się z zarzutem Kultena o nieatrakcyjności pierwszego planu, czyli pasa oświetlonych drzew. Ale to kwestia gustu.

Napisałem tylko, że mi mniej podchodzi ów pierwszy plan względem tła. Rozumiem chyba Twoją koncepcję bo sam się takową posługuję, ciekawy motyw na pierwszym planie ale i tło ma grać swoje skrzypce. Oczywiście nie zawsze to wychodzi bo to wcale nie takie łatwe. Więc głowa do góry :-D.

klaus
14-02-2009, 23:09
Nie,ale lepiej zrób to co Kolega Bombel podpowiada.....zacznij to jeszcze raz.....:wink:

przeca sam mistrz światło przyznał ,że zdjęcie kiepskie ....nie potrafię udawać...

cialat
14-02-2009, 23:38
podziwiając Twoje wcześniejsze focisze spodziewałem się ciut więcej :-D i to tyle bo już poprzednicy dużo napisali

pozdrawiam

Szuwar
15-02-2009, 13:12
Czarku !

Światło na tych drzewach jest fantastyczne. I to właśnie te drzewa grają dla mnie pierwsze skrzypce w tym kadrze.

Góry w oddali są dla mnie tylko dopełnieniem - informacją gdzie stoją drzewa :-D.

Ale drzewo z prawej również mi nie leży.

Podoba mi się również czyste niebo, bo nie odwraca uwagi.

Udany kadr z jednym drzewnym mankamentem :-D

Jessus
15-02-2009, 13:30
przeca sam mistrz światło przyznał ,że zdjęcie kiepskie ....nie potrafię udawać...

Koledzy bombel i borregard żartowali.

Nie udawaj, dzięki szczerości szybko zyskasz na tym forum przyjaciół i wrogów :-)

Guancho
15-02-2009, 14:28
Drugi plan (drzewka) i tło są absolutnie niesamowite!
Piękne światło
Natomiast na pierwszym mnie coś gryzie i wydaje mi się że nie jest to drzewo po prawej, które akurat mz. ciekawie zamyka ten kadr, ale zbyt skąpo ukazany śnieżek w PD.
Piękne tony i czystość!

bombel
15-02-2009, 14:33
Nie udawaj, dzięki szczerości szybko zyskasz na tym forum przyjaciół i wrogów :-)

Wrogów już zyskał. :)

Nostromo
15-02-2009, 20:59
Wrogów już zyskał. :)

O nich zawsze najłatwiej :D.