Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Muzeum Narodowe Wrocław
Rzeczka jest to niech będzie krajobraz :-D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Marian K
13-02-2009, 22:48
Podoba się!
Szuwar, masz Oficjalną Pochwałę! Nawet WB mi się podoba. :)
Szuwar, masz Oficjalną Pochwałę! Nawet WB mi się podoba. :)
Oficjalna Pochwała od bombla :-D . Dziękuję :-D
Cieszę się, że przypadło choć trochę Wam do gustu.
Szczególnie, że to moje pierwsze kroki przy architekturze, a temat ciągnie mnie, że ech ....
borregaard
14-02-2009, 02:50
O Dżizus.....ale gniot....:mrgreen:
Wprawdzie lubie nieco szersze kadry, jednak swiatelko ladnie wydobywa ksztalty.
Gdyby tak jeszcze woda byla nieruchoma... ;)
fajne :-D- szkoda że rzeka trochę z krzywej perspektywy zrobiona to trochę psuje odbiór
Jako wrocławianin muszę zaprotestować przeciwko próbie przewrócenia Muzeum (leci w prawo), ale zdjęcie ładne. :)
O Dżizus.....ale gniot....:mrgreen:
Dzięki Andrzejku
Gdyby tak jeszcze woda byla nieruchoma... ;)
To se ne da :-D
fajne :-D- szkoda że rzeka trochę z krzywej perspektywy zrobiona to trochę psuje odbiór
Janusz, nie za bardzo kumam. Może myli Ciebie wznosząca się trochę linia brzegowa?
Jako wrocławianin muszę zaprotestować przeciwko próbie przewrócenia Muzeum (leci w prawo), ale zdjęcie ładne. :)
Budynek nie leci na prawo. Serio, serio :-D
Budynek nie leci na prawo. Serio, serio :-D
Nawet to sprawdzam. :)
Ale nie mogę się pozbyć wrażenia, że jest lekki przechył. :)
Nawet to sprawdzam. :)
Ale nie mogę się pozbyć wrażenia, że jest lekki przechył. :)
Chodnik Cię łudzi, bo lekko się wznosi w kierunku mostu.
borregaard
14-02-2009, 10:08
Kombinujcie po linii dachu......:mrgreen: :mrgreen:...kulam się...:mrgreen:
Generalnie bardzo fajne, choć też mam wrażenie, że nieco leci ale nie z powodu chodnika tylko krawędź budynku po lewej stronie kadru nie jest równoległa do brzegu kadru - może więc delikatnie skorygować perspektywę? Nie zmienia to oczywiście faktu, że to bardzo przyjemny dla oka obrazek :)
borregaard
14-02-2009, 10:59
Jeszcze raz..teraz otwartym tekstem....jeśli każdy obrazek ma być rozebrany na atomy,to darujmy sobie to całe "zbiegowisko'...
Ja ...'pas'
Ależ Andrzeju - w końcu istotą tego forum jest wytykanie sobie wzajemnie przede wszystkim błędów technicznych (bo my tutaj te "błędy" dostrzegamy) bo merytorycznie to jest przecież świetne zdjęcie. Myślę, że jakbyśmy chcieli "zwykłych" opinii to wrzucali byśmy na n-k bo tam każde zdjęcie to "piękna fotka!!!" ;) Poza tym Szuwar jest już tak doświadczonym "pstrykaczem", że też poprzeczkę stawia mu się odpowiednio wyżej ;)
borregaard
14-02-2009, 11:38
Ależ Andrzeju - w końcu istotą tego forum jest wytykanie sobie wzajemnie przede wszystkim błędów technicznych (bo my tutaj te "błędy" dostrzegamy) bo merytorycznie to jest przecież świetne zdjęcie. Myślę, że jakbyśmy chcieli "zwykłych" opinii to wrzucali byśmy na n-k bo tam każde zdjęcie to "piękna fotka!!!" ;) Poza tym Szuwar jest już tak doświadczonym "pstrykaczem", że też poprzeczkę stawia mu się odpowiednio wyżej ;)
Szuwar...:shock::shock::shock:,toż to szuwarek jeszcze........:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
napisał Szuwar
Janusz, nie za bardzo kumam. Może myli Ciebie wznosząca się trochę linia brzegowa?
zapewne tez , róg budynku (lewy) jest tez leciutko krzywy , i ten chodnik - powodują że fotkę się odbiera tak jakby była krzywa - ale generalnie na duży plus
grzesorg
14-02-2009, 13:24
Fajne ciepłe wodbiorze zdjecie.
borregaard
14-02-2009, 16:10
Fajne ciepłe wodbiorze zdjecie.
Pewnie ,że tak..nie wiem czego sie tam doszukują.......ale ja stary dziamdziawa jestem...:mrgreen: