Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pejzaz miejski... 3
Marcin Stawiarz
12-02-2009, 21:12
http://www.stawiarz.com/zdjecia/miejski3.jpg
kolory inspirowane zdjeciem:
http://angelreich.deviantart.com/art/A-Moment-Suspended-In-Time-49319626
Kolory jak to kolory - sprawa gustu, ale role odegrane przez ludzi to jest smak tej fotografii. Pięknie wyszło.
irek6311
12-02-2009, 21:18
Ładna fotka :D
mnie się też podoba ;-) a jakby tak poprostować troszku :???:
borregaard
12-02-2009, 21:33
mnie się też podoba ;-) a jakby tak poprostować troszku :???:
Cialat,Marcin już nie musi prostować...:mrgreen:
Cialat,Marcin już nie musi prostować...:mrgreen:
no skoro tak :???: to se sam wyprostuję :-D ciekaw byłem ... skoro mi się w oczy rzuciło (dobrze, że nie na głowę) a do orłów nie należę ...
pozdrówka
malasana
12-02-2009, 21:59
Swietne... Najwyzszy poziom.
Marcin Stawiarz
12-02-2009, 22:07
to se sam wyprostuję :-D ciekaw byłem ... skoro mi się w oczy rzuciło (dobrze, że nie na głowę) a do orłów nie należę ...
nie wszystkie linie sa krzywe... im blizej srodka kadru tym prosciej... korygowac nie mam zamiaru, taka juz specyfika szerokiego kata. zdjecie i tak bylo robione do przyciecia i propocji bokow 2:1, zeby ten efek jak najbardziej zminimalizowac.
dzieki za komentarze.
Chmurne i mroczne, jak większość Twoich prac, ale zmusza do refleksji, zastanowienia, zatrzymuje na dłużej i...... właśnie o to chodzi.
Doceniam Twój kunszt. Bardzo mi się podoba ta fotka.:)
Pozdrawiam
nie wszystkie linie sa krzywe... im blizej srodka kadru tym prosciej... korygowac nie mam zamiaru, taka juz specyfika szerokiego kata. zdjecie i tak bylo robione do przyciecia i propocji bokow 2:1, zeby ten efek jak najbardziej zminimalizowac.
dzieki za komentarze.
jeszcze raz napiszę, że zdjęcie mi się podoba i nie mam mu nic do zarzucenia :-D poprostu ciekaw byłem jakby wyglądało po lekkim prostowaniu i jak już też pisałem sam sobie poprostuję ... mogę ??? :-D albo mi się tylko wydaje ???
pozdrówka
Marcin Stawiarz
12-02-2009, 22:29
poprostu ciekaw byłem jakby wyglądało po lekkim prostowaniu i jak już też pisałem sam sobie poprostuję ... mogę ??? :-D albo mi się tylko wydaje ???
oczywiscie, proste byloby lepsze, co do tego nie ma watpliwosci, chcialem tylko nakresli z czego m.in to wynika.
Marcin Stawiarz
12-02-2009, 22:34
Kolory jak to kolory - sprawa gustu, ale role odegrane przez ludzi to jest smak tej fotografii. Pięknie wyszło.
Dzieki, ostatnio strasznie namieszalo mi sie pod tym wzgledem w glowie i nie jestem w stanie robic zdjec, jesli nie ma ludzi w kadrze. Nawet w typowym pejzazu natury czegos mi brakuje i mecze teraz zone zeby ze mna jechala na nastepny plener... (czego ona nie lubi, bo musialaby stac w miejscu i nic nie robic... kiedy ja bede "odlatywal" :D).
W miescie to jednak latwiej, bo zawsze ktos sie przewinie...
Dzieki, ostatnio strasznie namieszalo mi sie pod tym wzgledem w glowie i nie jestem w stanie robic zdjec, jesli nie ma ludzi w kadrze. Nawet w typowym pejzazu natury czegos mi brakuje i mecze teraz zone zeby ze mna jechala na nastepny plener... (czego ona nie lubi, bo musialaby stac w miejscu i nic nie robic... kiedy ja bede "odlatywal" :D).
W miescie to jednak latwiej, bo zawsze ktos sie przewinie...
:-D powodzenia
grzesorg
13-02-2009, 09:28
Klimat niesamwity tego zdjęcia. Kolorki full wypas dla tego ujęcia.
Piękna okolica :-)
Fotka też niczego sobie.
Extra... jedynie kolor do mnie nie gada, ale pomijam to przy całości zdjęcia ;)
Pewnie jest sporo klientów na taką technikę, pewnie wiele konkursów jest otwartych na takie zdjęcia, uznaję istnienie dziedziny tych ciężkich hdr-ych klimatów, ale mnie to nie wciąga. Podobnie jak nie wciągają już mnie cukierki ze strumieniami podążającymi wśród kwiatów ku odległym górom, tak nie wciąga mnie też druga ekstrema - ciężkie zawiesiste klimaty Stawiarza. I jedno i drugie staje się ślepą uliczką z coraz mniejszą kreatywnością.
Ale uznaję że komuś to ma prawo się podobać...
jacoslavgth
13-02-2009, 20:19
Pewnie jest sporo klientów na taką technikę, pewnie wiele konkursów jest otwartych na takie zdjęcia, uznaję istnienie dziedziny tych ciężkich hdr-ych klimatów, ale mnie to nie wciąga. Podobnie jak nie wciągają już mnie cukierki ze strumieniami podążającymi wśród kwiatów ku odległym górom, tak nie wciąga mnie też druga ekstrema - ciężkie zawiesiste klimaty Stawiarza. I jedno i drugie staje się ślepą uliczką bez kreatywności.
Ale uznaję że komuś to ma prawo się podobać...
:mrgreen: ja mam różne odczucia wobec zdjęć Marcina - są skrajnie różne, albo szaleńczo mi sie podobają, albo nie moge na nie patrzeć-wydaje mi sie ze to najlepsze co moze sie zdarzyc autorowi - odczucia obserwatora który miota sie między pozytywną a negatywną oceną - tak naprawde nie wiem czy mi sie ta praca podoba, ale wiem że autor ma niesamoitą świadomość tworzonych obrazów :)
... ale wiem że autor ma niesamoitą świadomość tworzonych obrazów :)
Ja tego nie przeczę. Wiem kim jest Marcin i jaka jest jego pozycja w fotografii. Wyraziłem jedynie własną opinię na temat określonego stylu sztuki. Tak samo jak Marc Adamus (www.marcadamus.com) wkłada tytaniczną pracę w swoje cukierki, tak i Marcin nie pstryka przypadkowo.
Chociaż Adamus zaczyna rozumieć że cukierki stają się kreatywną ślepą uliczką i robi już inne kompozycje, świetne na marginesie. Jak to: http://www.naturephotographers.net/imagecritique/bbs.cgi?a=vm&mr=39354&CGISESSID=3ebcde578a6b6845d5fa1fd86cb78fd0&u=17451
Polsar74
13-02-2009, 22:26
świetna praca Marcinie - gratulacje
odwiedziłem sobie także Twą www - robi wrażenie !