Zobacz pełną wersję : Torba do noszenia na codzień
Potrzebuję torby do takiego casual shooting, chciałbym nosić przy sobie korpus z podpiętym standardem/stałką + SB-800 do tego.
Czy ktoś w ogóle robi takie rzeczy?
Torba powinna wyglądać jak najbardziej "normalnie" (przy czym taki Crumpler to już dla mnie jest normalny wygląd),
ale żeby to nie było w opcji komora foto ALBO puste miejsce, tylko komora foto I puste miejsce.
Na netbooka, teczki A4, szpargały.
Jest?
Domke J803 (czy tam inna literka - nigdy nie wiedziałem czym się różnią).
Tylko, że obecnie się to nie opłaca, bo złotówka poleciała w dół...
Rozważył bym na Twoim miejscu torby Mekko serii super (www.fotto.lublin.pl) więcej fotografii na stronie firmowej producenta. Sam biorę pod uwagę.
a gdzieś w Wawie można pomacać Mekko?
Myślę, że mógłbyś się zainteresować firma NaneuPro serią MilitaryOps i torbami Lima, Sierra lub Tango. Mają to czego oczekujesz i w dodatku są w 3 wersjach rozmiarowych. Ja używam wersji Tango więc możesz popytać o jakieś szczególy. Kolejny atut to niewielka cena (w porównaniu do bardziej znanych firm) i bardzo dobra jakość wykonania.
o ile z plecaka Naneu jestem bardzo zadowolony, o tyle próba "wpasowania" się w torby ww firmy zakończyła się w moim przypadku fiaskiem. Przy moich orangutanich koniczynach ergonomia nie "zabanglała" :-|
To wszystko kwestia gustu i przyzwyczajeń. Mnie też zajęło kilka dobrych dni przyzwyczajenie się do tej torby ale jest dosyć pojemna. Można ją zapakować do pochodzenia sobie i jadąc np na jakąś grubsza sesję. Ale tak jak mówię to kwestia gustu oraz rozpatrzenia plusów i minusów bo minusy też oczywiście ma.
jakby Naneu miały klapę i suwak dookoła + rzep/inne zapięcie na klapie to byłoby miodzio. Niestety tak jak jest - jeden suwak wzdłuż torby mi nie leży - "za ciasna szparka" 4Me ;-)
Naneu mi kompletnie nie podchodzi, Mekko i Domke już bardziej.
Tylko gdzie to w Wawie pomacać?
Stodoła?
Ja kupowałem swego czasu duże Mekko, to było w ciemno - nie było gdzie tego obejrzeć. Ale Domki widziałem w... eee... albo Złotych Tarasach, albo Galerii Mokotów. O dziwo.