Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Flora po przerwie ...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img23.imageshack.us/img23/3273/floramae1okkp2.jpg)
niestety obróbka na lapku, więc obawiam się najgorszego.
cholernie zmysłowe zdjęcie Ci wyszło - Modelka ma niesamowite usta i spojrzenie. Skupiam się głównie na twarzy, bo oczu od niej oderwać nie mogę, ale zastanawia mnie poza. Niestety przy tym zdjęciu nie potrafię być obiektywny ;-)
a nie widać takich dziwnych kwadratowych gradientów ? przejsc tonalnych ? .. co raz widze zdjęcie to inaczej wychodzą te cienie.
Coś bym napisał ale moja opinia nie będzie obiektywna :)
I Ty Andrzeju i Flo znacie moje zdanie :)
M.Szabelski
11-02-2009, 17:15
Jak dla mnie, to zdjęcie jest obrobione w połowie :) Należy podnieść kontrast i trochę doświetlić modelkę (teraz można już tylko wysłonić). Przydałoby się też trochę popracować nad retuszem twarzy. Bardzo podoba mi się tonacja!
rowniez jestem zwolennikiem wysokich kontrastow - jednak w tym przypadku zbyt duzo detali i polcieni by ucieklo - retusz - mozliwe, ale rozjasniac cos ? hmm. :) ciekawa sugestia - muszę pomyśleć.
Dzieki za komenty.
Janusz - dzieki :)
Kolorystyka bardzo mi się podoba ;)
Zgadzam się z Frontzem, spjrzenie hipnotyzuje, i tez nie moge byc jakos obiektywny. Bardzo mi sie podoba.
Oj, hipnotyzuje :) - prosty kadr, ale ma to coś.
Jedynie na moim LCD trochę za bardzo skóra w fiolet ucieka.
mozliwe, że minialnie fiolet się wybija z reszty - troszke kombinowałem z wyciągnieciem "idealnego" dla mnie odcienia i na czyms takim się zatrzymałem :)
Oj, hipnotyzuje :) - prosty kadr, ale ma to coś.
Jedynie na moim LCD trochę za bardzo skóra w fiolet ucieka.
Na moim LCD jest wporządku, a zdjęcie klasa, modelka powinna sobie wydrukować 70x100 cm i powiesić na ścianie.
Na moim LCD jest wporządku, a zdjęcie klasa, modelka powinna sobie wydrukować 70x100 cm i powiesić na ścianie.
Ja mam teraz przed sobą taki lichy i nieskalibrowany, więc się nie upieram ;) :)
skora modelki jest rozowawa...
:/
Właśnie wróciłem do domciu, na CRT jest zdecydowanie lepiej :)