Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] "Architektura wnętrza"
autograf
10-02-2009, 18:34
Dałem w cudzysłów, bo nie byłem pewien czy dział odpowiedni.
Oceńcie sami i mocno nie bijcie - to moje pierwsze takie podejście ;)
*
http://iv.pl/images/1vks1ults4b4unyfewgq.jpg (http://iv.pl/viewer.php?file=1vks1ults4b4unyfewgq.jpg)
*
Wioletta
10-02-2009, 18:46
I znowu ta skromnosc :twisted:
Swietne mieszkanko, i swietne zdjecie moim skromnym amatorskim zdaniem.
Jedyne co mi przeszkadza i denerwuje to ta firanka.
Pokazuj wiecej
autograf
10-02-2009, 18:49
Wioletta - jak to tak bez firanek? ;)
firanka firanka ale podloga leci jak na tytaniku.
fajne zjecie ogolnie.
Wioletta
10-02-2009, 18:56
Jakis czad by pasowal w tym oknie, a firanki z kwiatkami? Eeee..
autograf
10-02-2009, 19:02
podloga leci jak na tytaniku.
:shock::shock::shock:
Jakis czad by pasowal w tym oknie, a firanki z kwiatkami? Eeee..
No ja tam baba nie jestem, więc się nie znam ;)
Ja też nie lubie firanek... ale mam we wszystkich okanch w domu praktycznie :mrgreen:
Dobra fota, dobrze pokazałeś te wszystkie linie i skosy.
I trochę jak z katalogu IKEI :mrgreen:
Wioletta
10-02-2009, 19:13
No ja tam baba nie jestem, więc się nie znam ;)
Nie przesadzaj, to tak jakbym u mojej babci w domku, gdzie nie ma wody bierzacej,i wszytsko od 30 lat wyglada tak samo, postawila srebrna lodowke dwudrzwiowa z kostkarka do lodu .
(IKEA niech sie schowa;) )
Dawaj nastepne
Co Ty tak zawsze o tym nie biciu wspominasz? :mrgreen:
Wioletta ma zdecydowanie racje. Do takiego nowoczesnego wnetrza taka firanka pasuje jak piernik do wiatraka :) Przekaz kolerdze :mrgreen:
A poza tym, czyty, przejrzysty kadr.. Ladnie pokazane wnetrze. Jestem na tak.
No ładnie mieszkasz!
Widać, jak ktoś robi dobre zdjęcia, to i ma mieszkanie paradne. Szkoda, że ja tak nie umiem, to i tak nie mieszkam... Wnętrze (tzn. zdjęcie) na Spory Plus!
malasana
10-02-2009, 19:50
Fajnie sie prezentuje to wnetrze:) Brak uwag.
autograf
10-02-2009, 19:51
Co Ty tak zawsze o tym nie biciu wspominasz? :mrgreen:
No właśnie temu. Kobiety czepiły się firanki, a ja bym na to nie wpadł ;)
No ładnie mieszkasz!
Bombel, to nie moje mieszkanie.
Więc..
Widać, jak ktoś robi dobre zdjęcia, to i ma mieszkanie paradne.
.. chyba już wszystko wiadomo ;)
podoba mi się to zdjęcie. jedyne, do czego się przyczepię... to nie firanki :mrgreen: a używcie szerokiego kąta. Zniekształcenia na płytkach po lewej wyglądają masakrycznie. Takie rzeczy to czymś węższym i składanie kadru z kilku ujęć...
Takie rzeczy to czymś węższym i składanie kadru z kilku ujęć...
wydaje mi się, że teoretyzujesz. jeżeli z ten sposób faktycznie nie będzie zniekształceń, to udowodnij :)
borregaard
16-03-2009, 13:00
Dobre zdjęcie .Dominik,nie przejmuj się firanmi...:-D
wydaje mi się, że teoretyzujesz. jeżeli z ten sposób faktycznie nie będzie zniekształceń, to udowodnij :)
masz rację, wydaje Ci się :mrgreen:
Przykładowy link- jest mniej zniekształceń. tutaj link: http://www.iv.pl/images/6ayubcx9gjdp4rbxdgfn.jpg
Zdaję sobie sprawę z niedomagań ww zdjęcia, ale powstało ono w 5sek- złożone automatycznie z kilku kadrów przez program. W dodatku nie uwzględniono punktu nodalnego. Żadnej ręcznej ingerencji (poza wykadrowaniem na koniec), a efekt pod kątem zniekształceń uważam za lepszy. Gdyby poświęcić na obróbkę i ręczne dopracowanie... ja nie miałem akurat takiej potrzeby, biorąc pod uwagę przeznaczenie zdjęcia :)
czyste wnętrze....................... zdjęcie też ;-)
masz rację, wydaje Ci się :mrgreen:
Przykładowy link- jest mniej zniekształceń. tutaj link: http://www.iv.pl/images/6ayubcx9gjdp4rbxdgfn.jpg
Zdaję sobie sprawę z niedomagań ww zdjęcia, ale powstało ono w 5sek- złożone automatycznie z kilku kadrów przez program. W dodatku nie uwzględniono punktu nodalnego. Żadnej ręcznej ingerencji (poza wykadrowaniem na koniec), a efekt pod kątem zniekształceń uważam za lepszy. Gdyby poświęcić na obróbkę i ręczne dopracowanie... ja nie miałem akurat takiej potrzeby, biorąc pod uwagę przeznaczenie zdjęcia :)
dzięki za uświadomienie, pisząc oczywiście teoretyzowałem :)
to napisz jeszcze jaki obiektyw użyłeś do swojego przykładu (może być na PW, żeby tu nie śmiecić)
bardzo przepraszam autora za odbieganie od tematu, mam nadzieję, że się nie gniewa, zdjęcie już jakiś czas wisi i zostało wielokrotnie skomentowane, więc.... no chyba autor wybaczy :)
autograf
16-03-2009, 20:03
Galu44 wybaczam :)
Pokaże Wam jeszcze jedno zdjęcie. Może bardziej przypadnie do gustu z racji braku firan..
*
Zdjęcie nr 2
http://iv.pl/images/qyyygd6n71z4s7xv8qck.jpg (http://iv.pl/viewer.php?file=qyyygd6n71z4s7xv8qck.jpg)
*
bez firan, ale za to kolorek przyprawia o mdłości... ;)
tak swoją drogą, to ciekawe rozwiązanie szafy z rozsuwanymi drzwiami :D szkoda, że nie są po łuku!
borregaard
16-03-2009, 20:32
Wolę pierwsze.I światełka, i kolorki lepsze.
dzięki za uświadomienie, pisząc oczywiście teoretyzowałem :)
to napisz jeszcze jaki obiektyw użyłeś do swojego przykładu (może być na PW, żeby tu nie śmiecić)
taki czarny ;) szczerze- nie pamiętam, ale ogniskowa była gdzieś z zakresu 35-50mm (nie powiem dokładnie, bo nie mam na dysku oryginalnych zdjęć).
Co do kolorów to się zgodzę z Galu44 ;) ale to chyba kwestia gustu. Kadr bardzo się podoba.
skulinski
17-03-2009, 17:24
Nie wiem czy zdjecia nie podobaja mi sie dlatego, ze strasznie nie podobaja mi sie te wnetrza, czy nie podobaja mi sie wnetrza dlatego, ze zostaly kiepsko przedstawione na zdjeciach. Choc wydaje mi sie, ze jedno i drugie.
Wydaje mi sie ze mimo wszystko przy takich pustych wnetrzach nalezy uwazac z uzywaniem tak szerokiego kata bo skutkuje widocznymi tu kilometrami kwadratowymi pustej podłogi.
Dodatkowo jedynka sprawia wrazenie jakbys chcial ujac w kadrze mozliwie wszystko - przy czym jak dla mnie to kazdy element tego wnetrza jest z innej bajki. Fotografia wnetrz powinna pokazywac atuty, a nie wszystko to co da sie objac szklem :)
Zdjecia technicznie chyba poprawne - nie liczac swiatel na dwojce. ale jak dla mnie to tylko do ogloszenia o sprzedazy lub wynajmie. Same w sobie nie niosa ciekawej kompozycji, ukladu planow czy form.
Miłe mieszkanko:-)
Fotka też nie kiepska.
malasana
18-03-2009, 09:10
Drugie nie podoba mi sie zupelnie. Chyba za sprawa 'nijakosci' wnetrza. I kolorystyki.