Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] niebo
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://gallery.photo.net/photo/8582781-lg.jpg)
Pozdrawiam i dziękuję za wizytę
To, że niebo jest tematem przewodnim nie zwalnia Cię z obowiązku poprawnej ekspozycji, której tutaj po prostu nie ma.
Cały dół źle naświetlony.
Niebo zapowiada super zdjęcie ale dlaczego tak brutalnie potraktowałeś dół?
(...)dlaczego tak brutalnie potraktowałeś dół?
Ponieważ chciałem mieć tylko taki zarys budynków.
nemeth - jakby to był wstawiony raw to bym się zgodził. To był zamierzony efekt aby przedstawić zarys budynków w totalnej czerni. Skoro Ci się nie spodobało - szanuję.
Nie podoba się. Rozumiem.
borregaard
08-02-2009, 21:51
Spokojnie....to niebo fajne jest.....:-D
No Andrzej, kogo jak jak kogo, ale Ciebie to bym się nie spodziewał z takim odzewem ;)
borregaard
08-02-2009, 21:54
No Andrzej, kogo jak jak kogo, ale Ciebie to bym się nie spodziewał z takim odzewem ;)
A to ciekawe.....czemu?....:mrgreen:
A to ciekawe.....czemu?....:mrgreen:
Jako od white-balancowego szeryfa i egzekutora poprawnego naświetlenia... spodziewałem się od Ciebie linczu jak od kolegów wyżej ;)
borregaard
08-02-2009, 22:04
Ależ tu WB jest..prawie ..w porządalu....a niebo ciekawe.....:mrgreen:
WB szeryf...Magneto....co jeszcze..? :mrgreen:
WB u mnie jest zawsze w porządku w pliku wyjściowym ;) a później to już zależy od fantazji. Ja też lubię fotografię "poprawną" ... tylko czasami ta poprawność limituje naszą kreatywność.
borregaard
08-02-2009, 22:35
WB u mnie jest zawsze w porządku w pliku wyjściowym ;) a później to już zależy od fantazji. Ja też lubię fotografię "poprawną" ... tylko czasami ta poprawność limituje naszą kreatywność.
Zawsze fantazja jest pożądana ,jeśli celowa,gorzej jeśli dorabiamy poezję do efektu....:mrgreen:
Zawsze fantazja jest pożądana ,jeśli celowa,gorzej jeśli dorabiamy poezję do efektu....:mrgreen:
NIe no oczywiście. Dlatego napisałem - jak się nie podoba, to szanuję.