Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wschody nad Firlejem
Dzisiejszy wschód słońca nad Jeziorem Firlej.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img7.imageshack.us/img7/4791/firlejlakeut3.jpg)
borregaard
08-02-2009, 13:37
Gdyby nie ta plama i kołek na dole,byłoby ekstra...
Np...
http://www.iv.pl/images/qlui49evdk5orw1prp3x.jpg
...i z Twoją ulubioną dominantą...:grin:
a te kołki w innej kompozycji i ekspozycji nie brały udziału w pejzaż minimalistycznie ? :)
Kołek z plamą faktycznie psuje kompozycję.
Nie jest to plama tylko woda ciemniejsza w tym miejscu - Andrzej - ja Ci dam kastrować mi tu kołka :mrgreen:
borregaard
08-02-2009, 15:55
Nie jest to plama tylko woda ciemniejsza w tym miejscu - Andrzej - ja Ci dam kastrować mi tu kołka :mrgreen:
Dobra...fota z jajami ,ale bez kołka....:mrgreen:
Oddaj kołek !!!! :mrgreen:
Grzegorka
08-02-2009, 16:06
Zboczki :p W niedziele o kołkach tu pisać :p
eldritch
08-02-2009, 16:06
kompletnie bez wyrazu, zdjęcie jakich wiele, a do tego jakiś dziwny kadr (format).
A co dziwnego jest w tym formacie ?
borregaard
08-02-2009, 16:08
Oddaj kołek !!!! :mrgreen:
Nie..!!! :mrgreen:
eldritch
08-02-2009, 16:10
jakby kwadrat a nie kwadrat - no chyba ze to jest kwadrat - zdecydowanie nie pasuje
jakby kwadrat a nie kwadrat - no chyba ze to jest kwadrat - zdecydowanie nie pasuje
No nie wiem jak można nie zauważyć, że jest to kwadrat ;) - a czy pasuje czy nie to już nie mnie oceniać - mi pasował.
eldritch
08-02-2009, 16:14
to już nie mnie oceniać - mi pasował.
no więc ja oceniam, że nie pasuje... ;)
zdecydowanie nie bierze mnie taka kompozycja takiego kadru.
cztery (a w zasadzie 5) rozrzucone elementy (niesymetrycznie) - w symetrycznym z założenia kadrze - do tego wszystkie równoznaczne (przez GO m.in.)
pomijając, że sam motyw nieciekawy...
aha,
już raz Ci wytknąłem gorsze zdjęcie... dobrze to pamiętam - bo potem oglądałem inne Twoje i stwierdziłem, że są co najmniej (!) niezłe (oceniając bez populizmu)
piszę to więc po to byś nie popadł w samo-zachwyt nad tym akurat ujęciem, i przyjął do wiadomości, że komuś się moze niespodobać, a czy to ważne jest że się komuś niespodobało - to już zależy od Ciebie, prawda... ;)
Możesz mi wierzyć na słowo, że trudno mnie wprowadzić w samozachwyt także bądź spokojny.
borregaard
08-02-2009, 16:39
Eldritch,zwykle wystarcza pojedyncze wyrażenie opinii...masz jakiś problem z redakcją i brak wiary w siłę przekazu...? :wink:
eldritch
08-02-2009, 17:10
Eldritch,zwykle wystarcza pojedyncze wyrażenie opinii...masz jakiś problem z redakcją i brak wiary w siłę przekazu...? :wink:
eee, ale o co chodzi?
borregaard
08-02-2009, 17:24
eee, ale o co chodzi?
Zwykle piszę to co myślę,więc wydaje mi się,że bardziej,niż to potrzebne,się Piotra czepiasz.....:wink: :-D
eldritch
08-02-2009, 17:33
Myślę, że Calme wie że się Go nie czepiam... a właśnie odwrotnie... krytyka to nie czepianie...
kto się kogo czepia to ja nie powiem... ;)
borregaard
08-02-2009, 17:34
Myślę, że Calme wie że się Go nie czepiam... a właśnie odwrotnie... krytyka to nie czepianie...
kto się kogo czepia to ja nie powiem... ;)
Tak to wygląda....?...:mrgreen:
Mało urocze te patyki... :mrgreen:
Wybacz moją ignorancje, ale myślałem że Firlej to jakiś szczyt w Tatrach, i jeszcze wschód do tego... a tu... patyki... :cry:
:twisted::mrgreen:
To nie patyki a słupki :mrgreen:
Jako słupki nadal są mało urocze... ]:->