Zobacz pełną wersję : Serwis aparatow Nikona w Rzeszowie
Witam!
Tak jak w temacie.... poszukuje w Rzeszowie serwisu zajmującego sie aparatami Nikon Coolpix lub kogos kto ma dostep do czesci. Jesli nie ma takiej "imprezy" w Rzeszowie to prosze podac namiary (internet/tel) na czesci do tych aparatów.
Pozdrawiam!
Szymon
A ja myślałem, że w kadym mieście powiatowym jest autoryzowany serwis.
To taki żart.
Namiary na częsci - W-wa Postępu 14
Telefonu nie podaję bo łatwiej wygrać 4 w lotka niż dodzwonić sie do nich - jest też e-mail - ale mi jeszcze nigdy nie odpowiedzieli.
Hmmm... to niefajnie. Chciałbym generalnie kupic element obiektywu (lub caly) do mojego Nikona Coolpix E4600. Gdzie moge o to pytać .... niekoniecznie w Rzeszowie?
PS. Wysłałem tego maila do serwisu nikona. Może złamią tradycje i odpiszą :)
Jedyny autoryzowany serwis NIKONA w naszej Ojczyźnie mieszczący się w Warszawia na ul. Postępu 14 prowadzi jedynie sprzedaż usług polegających na naprawie sprzętu którego importerem jest NIKON POLSKA Sp. z o.o.
Serwis z tego co wiem jest odzielną firmą posiadającą autoryzację firmy NIKON.
NIKON POLSKA płaci serwisowi za naprawy gwarancyjne (za pogwarancyjne sami przecież płacimy) i firmuje te serwisowe działania jako NIKON POLSKA Sp. z o.o.
Nie ma szans, żeby od nich kupić jakiekolwiek części. Przecież NIKON w Polsce zajmuje się jedynie pośrednictwem w handlu produktami NIKONA. Ich zadanie to tworzenie sieci sprzedaży, reklama, marketing i dbanie o to żeby sprzęt oferowany przez NIKON EUROPE B.V z siedzibą w Holandii trafiał do krajowych dystrybutorów ( jest ich kilku w Polsce), a od nich z kolei do sprzedaży detalicznej.
Tylu pośredników, dlatego takie ceny.
Jedyne wyjście to kupić od kogoś uszkodzony aparat i wykorzystać na części zamienne.
Serwis wszystkie części zamawia na bieżąco w Holandii, dzięki czemu nie ponosi kosztów magazynowania.
Otrzymalem od Nikona odpowiedz w mojej sprawie. Obiekty do mojego aparacika kosztuje u nich... 400zl :/. Jesli chodzi o allegro to wlasciwie tam zaczalem szukanie. Ceny uszkodzonych aparatow tego typu ksztaltuja sie w granicach 150 - 175 zl. Zawsze to mniej niz 400 zl + ok 150 zl tzn "robocizna". Bida ludzie... bida :(.
bida z nędzą nawet ;) powodzenia życzę!
szykam, obawiam się ze w rzeszowie nic takiego nie znajdziesz. Ew pytaj u dystrybutora NIkon Polska w Fotohurcie Ul. Rejtana W kierunku Lwowskiej.