PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Monika zdjęcie 2.

Pugisan
07-02-2009, 17:46
Witam,

Niestety nie mogłem edytować pierwszego tematu w związku z tym zamieszczam nowy z nową fotką.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img22.imageshack.us/img22/1164/dsc0215up7.jpg)

Znów czekam na opinie.
Pozdrawiam

trzecie oko
07-02-2009, 18:03
Moja rada jest taka, weź tą śliczną Panią na jakiś plenerek, a nie wal jej po oczach lampą generując paskudne cienie.

michalolsze
07-02-2009, 18:32
Światło ok, choć troche na twarz za dużo poszło. Kadr bardzo dobry, poza, mina też. Może trochę inna obróbka by się przydała.. na pewno bym bardziej wyostrzył

barracuda
07-02-2009, 18:33
Światło ok, choć troche na twarz za dużo poszło. Kadr bardzo dobry, poza, mina też. Może trochę inna obróbka by się przydała.. na pewno bym bardziej wyostrzył

To miło, że Ci się podoba:)

michalolsze
07-02-2009, 18:36
barracuda napisz proszę co CI wadzi w tym zdjęciu... taka kompletna klapa, że nic w nim dobrego nie ma?

barracuda
07-02-2009, 18:44
Kompletna klapa to może nie jest ale dobrego poziomu technicznego też tu nie ma. Lampa błyskowa zupełnie spłaszczyła twarz modelki. Troche teraz wygląda jakby miała założoną białą maskę. No i jak już ktoś wspomniał wyżej, źle wypadły cienie za modelką. Są długie i bardzo wyraźne. Lampę masz dobrą, nie mogłeś skierować tego światła w trochę inne miejsce jak tylko centralnie na wprost? Trzeba był odbić od sufitu albo od którejś ze ścian. Ogólnie to myślę, że powinieneś bardziej uważac na światło i lepiej przewidywac jaki będzie efekt takiego a nie innego oświetlenia. Oglądałem pierwsze zdjęcie Moniki i tam ustwaiłeś ją w zupełnie odwrotnym kierunku niż tego wymagała sytuacja. Twarz tam ma zupełnie niedoświetloną a całe, nawet ładne światło, ma za plecami. To tak po krótce:)

Pugisan
07-02-2009, 19:13
Dzięki barracuda takich komentarzy właśnie potrzebuję. :)
Zajmuje sie foto od niedawna. Takie pierwsze koty za płoty. Obiecuję następne będą lepsze (mam nadzieje :P )

hanibal
07-02-2009, 20:53
szaro szaro szaro....
cien z tylu zabija....

andrzej_laskowski
08-02-2009, 00:38
No technicznie klapa, ae za to jaka MODELKA!;)
Takiej to i telefonem na Twoim miejscu Autorze bym robił fotki codziennie.;)

Pugisan
08-02-2009, 00:47
Widzę, że niewielu stać na rzeczowe komentarze :)
Zależy mi na sugestiach co zrobić żeby było lepiej :)

papajpo
08-02-2009, 01:07
Ja uważam tak jak kolega wyżej weź piękną modelkę w plener a potem nam pokarzesz tego skutki myślę że będzie na co popatrzeć:-D