Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Czekając na turystów
Tym razem postanowiłem spróbować swoich sił w fotografii ulicznej. Czekam na Wasze uwagi i komentarze.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://bwanot.viz-net.com/images/20090207154133_waiting_for_tourists.jpg)
irek6311
07-02-2009, 19:29
Ładna fotka ;)
jacek.gold
07-02-2009, 19:37
fajnie choć konia brak
Megazordon
08-02-2009, 02:10
Konia brak, ale dzięki temu ten Pan wygląda, jak dziecko w kołysce, co od razu rzuciło mi się w oczy. I to właśnie mi się w tym zdjęciu podoba.
Konia brak, ale dzięki temu ten Pan wygląda, jak dziecko w kołysce, co od razu rzuciło mi się w oczy. I to właśnie mi się w tym zdjęciu podoba.
No może i tak...Ale z pewnościa ten pan jest na kołyskę troszkę za duży, a i chyba autor nie miał zamiaru fotografowania kołyski.
Na pewno szerzej by sie przydało, ale tez może i odrobine bardziej interesująco.
Moje pierwsze spostrzeżenie podobne, podoba się. Gdzie jest powiedziane, że ma być koń? Dobrze byłoby oceniać to, co jest na zdjęciu, a nie co mogłoby być.
Dziękuję za miłe słowa ;) Jak widzę kilka osób chciałoby zobaczyć więcej, dlatego też mogę wrzucić tu całą serię z tym dorożkarzem. Mam tylko do Was pytanie czysto techniczne - czy konwersja do cz-b jaką widać na zdjęciu w moim pierwszym poście jest wystarczająco dobra czy też podciągnąć ją nieco?
jacek.gold
09-02-2009, 12:06
na tym zdjęciu jest ok ale czy będzie pasować do innych trudno powiedzieć ;)
na tym zdjęciu jest ok ale czy będzie pasować do innych trudno powiedzieć ;)
W takim razie będę kombinował ;) Dajcie mi tylko kilka dni to wrzucę kilka zdjęć.
Brak konia mi nie przeszkadza. Wtedy nie nie byłoby jednoznacznej sytuacji. Pokazałbym może wiecej dorożki, przekręcił kadr o 90 stopni - widoczne koło.
jakby nie bylo dobra fotogorafia. Pozdrawiam
niezle, sepia, pare efektow z ps i za 1920 ujdzie spokojnie.