Zobacz pełną wersję : BC 700 jedno pytanie
rafal0325
07-02-2009, 16:10
ładowarke mam od 3 dni ale czegos nie rozumie,dałem dwa baterie na opcje rozładowania no i tak V maleje a mAh rosnie czy to normalne ?
Tak to normalne.
Wszystko jest ok. Podczas ładowania i rozładowania podaje jaką pojemność wypompował i naładował. Voltaż też pokazuje poprawnie - w miarę rozładowania / obciążenia ogniwa napięcie maleje. Na tej podstawie określany jest poziom naładowania baterii.
rafal0325
07-02-2009, 19:10
Aha,czyli po rozładowaniu według instrukcji akumulatory zostana ponownie naładowane w tym samym trybie czyli "Discharge" i po naładowaniu pojawi sie napis "Full"
Instrukcja podaje jeszcze tak ze po pojawieniu sie "Full" nacisnie sie "Display" to zamiast "Discharge" pojawi sie na wyswietlaczu "Charage"czyli ładowanie,czyli to mam przez to rozumiec,ze co,po nacisnieciu Display->Charage=ładowanie od nowa(poco i dlaczego)
Nie tak.
Po rozładowaniu (Discharge) ładowarka uruchomi tryb ładowania (charge, a nie "charage"). Naciśnięcie przycisku "Display" niczego nie zmienia, powoduje jedynie przełączanie wyświetlania poszczególnych parametrów - prąd ładowania, aktualne napięcie, czas ładowania, aktualnie zmierzona pojemność.