Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Kawa czy herbata?
z wczorajszej sesji takie na początek dwie fotki, które popełnilismy "na rozgrzewkę" , sesja właściwie o całkowicie innej tematyce już wkrótce :)
modelka Kasia (Andiuel)
wizaż: Maria Gaca
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img21.imageshack.us/img21/1184/dsc5652cnj6.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img18.imageshack.us/img18/7447/dsc5694baf8.jpg)
vasper31
07-02-2009, 15:05
drugie wspaniałe.. pierwsze też ale szkoda że poruszone... :) ogólny odbiór fajny
Ostatnio bardziej sklaniam sie ku poruszonym kadrom.. sa mniej sterylne, mniej oczywiste... c hoc imho dwojka duzo lepiej zagrala ze wzgledu na dwuplaszczyznowosc (drugi plan) - Jacek jest wielki :D przywraca wiare w D3 (bez x-a)
Motorniczy
07-02-2009, 16:02
Bardzo ładne ale na drugim kolor ud jest za bardzo szary - siny. Pozdrawiam
jedyne co w dwojce mi przeszkadza to osad od herbaty w kubku .. reszta bez zastrzezen :)
Kamash - o tym poruszeniu, to zastanawiałam się jak to ująć i o co mi tak naprawdę chodzi, a ty napisałeś to za mnie - dzięki:)
Dobre kadry i modelka z potencjałem. Gratulować.
rzeczywiście miłe w odbiorze, kolorystyka nastrój tworzy niebanalny.
pozostaje jedynie gratulować wyczucia.
DDominik
07-02-2009, 19:58
Kurcze, super kolory! Zdradził byś jak uszyskałeś taką "filmową" kolorystykę, czy to super sekret? :)
andrzej500
07-02-2009, 20:20
Kadr lekko poruszony jest jakby trójwymiarowy. Trzeba to wyczuć.
Pokazujesz taki kadr? Ryzykujesz, że buraki wiadrami pomyj obleją.
Oba obrazki fajne. Tylko ten kubek. Ten kubek.
olać kubek, twarz Modelki na 2-ce wyraża tyle emocji, że kubek zdecydowanie schodzi na dalszy plan ;-)
DDominik
07-02-2009, 21:56
co wy się tak tego kubka uczepiliście, mi się właśnie podoba, że jest brudny :)
jedyne co w dwojce mi przeszkadza to osad od herbaty w kubku ..
i syfek w PG
Kamash - o tym poruszeniu, to zastanawiałam się jak to ująć i o co mi tak naprawdę chodzi, a ty napisałeś to za mnie - dzięki:)
Dobre kadry i modelka z potencjałem. Gratulować.
dzięki - bardzo mi miło słyczeć to od Ciebie, tym bardziej , że tyle dobrego słyszałem o Tobie od wielu juz ludzi :) (i nie tylko jako o wspaniałym fotografie :)
osad - to kawa - kawa byla z "żużlem" - PG mnie zaniepokoił...przy takiej przesłonce?...nie wiem co to jest ...nie powtarza się na fotach , więc chyba jednak nie paproch :)
modelka faktycznie jest wspaniała...bardzo łatwo się wczuwa w rolę i naprawdę potrafi b. naturalnie grać :)
co do poruszenia...to zadecydował odbiór foty...jak się podoba - to co za problem...a u mnie właśnie tak było :)
dzięki - bardzo mi miło słyczeć to od Ciebie, tym bardziej , że tyle dobrego słyszałem o Tobie od wielu juz ludzi :) (i nie tylko jako o wspaniałym fotografie :)
Wow. Wracasz mi wiarę w ludzi i ich dobrą wolę.
Bo już myślam, że Internet, a zwłaszcza fora dykusyjne, służą tylko temu, żeby się od nich nauczyć odzwyczaić..
co do poruszenia...to zadecydował odbiór foty...jak się podoba - to co za problem...a u mnie właśnie tak było :)
najwazniejsze by szukac i nie stac w miejscu - a to ci akurat swietne wychodzi :)
Bo już myślam, że Internet, a zwłaszcza fora dykusyjne, służą tylko temu, żeby się od nich nauczyć odzwyczaić..
:D rozwalilas mnie tym tekstem - cos w tym jest :D
Kadr lekko poruszony jest jakby trójwymiarowy. Trzeba to wyczuć.
Pokazujesz taki kadr? Ryzykujesz, że buraki wiadrami pomyj obleją.
tylko nie buraki, proszę.
To jest tylko 800 pikseli. A co w większym formacie? Fotografia kończy się na internecie?
.. Tylko ten kubek. Ten kubek.a gdybym tak napisał - buraki będą się czepiać kubka? (wolałbym mniej zabrudzony, fakt, ale to się da zrobic w PS)
O ile 1 jest OK, poza mankamentem technicznym, to 2 - się przewraca w lewo.
browarek
16-02-2009, 12:04
rewelacyjne zdjęcia!
moje gratulacje.2 wysmienita.
Oba fajne, dwójka rewelacyjna !
pieknie to namalowales :) respekt :)
pierwsze nie, kojarzy mi się z prezentacją biżuterii w tele-zakupach. za to drugie bajka :)
browarek
18-02-2009, 17:53
pierwsze nie, kojarzy mi się z prezentacją biżuterii w tele-zakupach
hmm... też chcę wziąć to co Ty ;)