Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Była sobie odlewnia...
Witam
Wspomnienie odlewni :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img9.imageshack.us/img9/125/012cnk7.jpg)
Dzięki pozdrawiam
mOOnlight78
06-02-2009, 21:15
...i Ursus na kolejnych zdjęciach :)
Ciężko Ci będzie konkurować ze zdjęciami kolegi Piotr_ka [Piotr_ek] z wątków o masie upadłościowej :)
nie zamierzam z nim konkurowac:) to tylko wspomnienie o odlewni:)
mOOnlight78
06-02-2009, 21:25
Chodziło mi o to, że ludzie tu najczęściej zdjęcia krytykują, oceniają, a oglądając Twoje zdjęcia po zdjęciach kolegi o masie upadłościowej, czuje się jakiś niedosyt...
P.S. By było jasne: ja czuję niedosyt, co nie znaczy, że zdjęcie złe
możesz konkurowac,:-D bardzo fajna fotka ze swietna kolorystyka nieba
Wolałbym jednak inna kolorystyke do zdjęć w takim klimacie - nie pasuje mi błękitne niebo i radosne słoneczko ;)
Wolałbym jednak inna kolorystyke do zdjęć w takim klimacie - nie pasuje mi błękitne niebo i radosne słoneczko ;)
polemizowałbym z Toba - zauwaz ze te zdjecie nie jest podobne do zdjec Piotr_ka - tutaj sa naturalne kolory dołu nie ma miejsc przyciemnianych mimo podobnych ruin - ten błekit tez nie jest czystym i radosnym błekitem a raczej podswietlonym zachodem takim przy brudzonym niebieskim do tego połowa nieba to fajne żółcie - mnie osobiscie ta fota bardzo lezy - równiez poprzez tę naturalna stylistyke :-D
spoko tylko trochę obróbka przesadzona i te czerwone obwolutki mi nie pasują bo szpecą
wojtek6308
06-02-2009, 22:25
Mnie sie podoba, ma swój klimat, ... no, może miejscami za niebiesko
Świetne zdjęcie. Trochę jak z innej planety.
Nikonozaur
06-02-2009, 23:15
Fota pierwsza liga. Oddaje syf, zapomnienie, beznadzieję i jeszcze parę takich z tej serii.
polemizowałbym z Toba - zauwaz ze te zdjecie nie jest podobne do zdjec Piotr_ka - tutaj sa naturalne kolory dołu nie ma miejsc przyciemnianych mimo podobnych ruin - ten błekit tez nie jest czystym i radosnym błekitem a raczej podswietlonym zachodem takim przy brudzonym niebieskim do tego połowa nieba to fajne żółcie - mnie osobiscie ta fota bardzo lezy - równiez poprzez tę naturalna stylistyke :-D
zgadzam sie calkowicie
borregaard
07-02-2009, 09:44
Wolałbym jednak inna kolorystyke do zdjęć w takim klimacie - nie pasuje mi błękitne niebo i radosne słoneczko :wink:
No i tyle ,że sobie pogadasz......:mrgreen:
Fajna fota...gratki..:-D
spoko tylko trochę obróbka przesadzona i te czerwone obwolutki mi nie pasują bo szpecą
Na początek,zredaguj poprawnie.....
Najbardziej podoba mi się w tej fotce że chmury są tak samo powykrzywiane jak to żelastwo na dole. Jedyne co lekko bym poprawił to ciut więcej światełka na dole ale nie wszędzie po równo.
Dobra fota i dobrze, że inna niż Piotrka.
borregaard
07-02-2009, 12:48
Najbardziej podoba mi się w tej fotce że chmury są tak samo powykrzywiane jak to żelastwo na dole. Jedyne co lekko bym poprawił to ciut więcej światełka na dole ale nie wszędzie po równo.
Dobra fota i dobrze, że inna niż Piotrka.
Marek,On już tylko takie będzie dawał......:mrgreen:
badabuzz
07-02-2009, 12:52
Klimat, dramatycznie niebo, uchwycone tak a nie inaczej słońce, sceneria. Tak, to właśnie składniki świetnego zdjęcia.
Mnie tam ramka przeszkadza, ale to jest bzdet a nie powód do krytyki!
nie ma co porównywać Ty miałeś taka wizję...i dobrze że inną, i mi się podoba :)
Świetnie, kadr, kolor światło bardzo mi się podoba.
Sam pewnie pojechał bym bardziej w kierunku mocniejszej obróbki, całe szczęście ty tego nie zrobiłeś.
HDR czy DRI jeśli wolno spytać?
borregaard
07-02-2009, 20:46
to jest HDR
Czy to oświadczenie o klęsce....? :mrgreen:
Mnie nie podoba się taka kolorystyka
Czy to oświadczenie o klęsce....? :mrgreen:
Mówię prawdę co będę ściemniał :) i tak kiedyś prawda wyjdzie na jaw :)
stonowany ten hdr, podoba mi sie toto pozwijane w pd za to niebieski zafarb bym zmienil na szary w ld
Piotr_ek
08-02-2009, 01:42
a kysz a kysz w ogóle do moich gniocideł nie podobne...
a z kolegą mogę konkurować ale w ilości wypitych mózgotrzepaczy :)
Stary - bardzo dobry postindustrialny shoot...
i pozbądź się aberracji bo niszczy estetykę tej fotografii...
pzdr,
P.