Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Pocztówka z Wrocławia:)
Oba z dużą ilością podłogi
1
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img17.imageshack.us/img17/8414/32017291bp8.jpg)
2
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img8.imageshack.us/img8/7783/53035401ao9.jpg)
Trafiłeś z nasyceniem i kolorystyką w mój gust. Do tego tak wyeksploatowany temat zamknąłem w bardzo ciekawym kadrze. No i ludzi przepędziłeś. Bardzo dobrze jest.
Delikatnie bym popracował nad światłem - broń boże nic nie rozjaśniać czy coś bo jest idealnie, ale brakuje odrobinę wydobycia głębi i plastyczności. Szczególnie na drugim.
****+
malasana
05-02-2009, 21:54
Ale masz ostatnio serie:) Bardzo ladne obydwa, dobra podloga i swietne kolory. Bardzo sie podoba!
Mi też dopasowałeś, do pełni szczęścia brakuje faktycznie trochę światła.
ładne, mi się podobają, klimat... te sprawy...
nie lubie tego kadru na katedre.. wyglada na nim jak taka malutka budowla z klocków lego... ;)
no ale fotki niczego sobie hrabio :P ;)
wojtek6308
05-02-2009, 22:41
Świetne, bardzo mnie się podobają :-D zwłaszcza 2
no ale fotki niczego sobie hrabio :P ;)
Dziękuję Janie :mrgreen:
BSKraków
05-02-2009, 23:38
Świetne foty :) , czy 1 nie była gdzieś wykorzystana w jakimś filmiku instruktażowym (coś z prostowaniem )? , gdzieś na jakiejś stronce oglądałem dokładnie tą fotkę :)
autograf
05-02-2009, 23:39
A ja dziś byłem we 'Wrocku' i widziałem tylko korki, korki oraz korki...
Źle trafiłem najwyraźniej :D
Świetne foty :) , czy 1 nie była gdzieś wykorzystana w jakimś filmiku instruktażowym (coś z prostowaniem )? , gdzieś na jakiejś stronce oglądałem dokładnie tą fotkę :)
Na pewno nie była. Do tej pory nigdzie tego zdjęcia nie pokazałem. Dzisiaj jest debiut :)
Pewnie widziałeś coś bardzo podobnego :)
A ja dziś byłem we 'Wrocku' i widziałem tylko korki, korki oraz korki...
Źle trafiłem najwyraźniej :D
Trafiłeś normalnie, tu są zawsze korki :wink:
borregaard
06-02-2009, 08:46
No niby ładnie i tym razem,ale brak ...błysku.Jakby zgaszone deko.Przyzwyczaiłeś do hiciorów,to musisz uważać....:grin:
No niby ładnie i tym razem,ale brak ...błysku.Jakby zgaszone deko.Przyzwyczaiłeś do hiciorów,to musisz uważać....:grin:
Andrzej nie bądź taki, daj czasami gniota ustrzelić :mrgreen:
borregaard
06-02-2009, 12:12
Andrzej nie bądź taki, daj czasami gniota ustrzelić :mrgreen:
Jarku,bez przesady...już na tym poziomie niemożliwe raczej,możliwe są tylko lekkie "niedociągnięcia" lub niezależny wpływ techniki odbioru....:-D
Kadry OK - może w drugim też było trzeba ustawić drogę idącą na sam środeczek ;) Jak ludzi przepędziłeś :) ?)
Moim zdaniem trochę za mocna połówka założona była.
Kadry OK - może w drugim też było trzeba ustawić drogę idącą na sam środeczek ;) Jak ludzi przepędziłeś :) ?)
Moim zdaniem trochę za mocna połówka założona była.
Najlepszy sposób, czekać aż sobie pójdą :) Nie jest to łatwe ale jak widać da się to zrobić :wink:
Co do połówki to zależy kto co lubi:), ja wolę trochę ciemniejsze niebo :)
Do bólu oklepane aparatami fotograficznymi miejsca we Wrocławiu.. zwłaszcza 1ka, jednak Tobie wyszło to bardzo ładnie. Dziwie się, że nie zrobiłeś( a może?) wersji z IR ;)
Najbardziej oryginalny kadr(moim zdaniem) z tej miejscówki przedstawil kiedyś wrocek ale nie przytocze linku, bo znależc nie mogę :(
Co do połówki to zależy kto co lubi:), ja wolę trochę ciemniejsze niebo :)
Ja rozumiem, że wolisz ciemniejsze niebo, ale czy górne części budynków również ? :)
Do bólu oklepane aparatami fotograficznymi miejsca we Wrocławiu.. zwłaszcza 1ka, jednak Tobie wyszło to bardzo ładnie. Dziwie się, że nie zrobiłeś( a może?) wersji z IR ;)
IRa nie robiłem, za mało światła było, a w takich warunkach podczerwień nie wygląda zbyt ciekawie
Ja rozumiem, że wolisz ciemniejsze niebo, ale czy górne części budynków również ? :)
Tu faktycznie mogłem powalczyć i wyciągnąć trochę przy wywoływaniu RAWA ale jakoś mi to zupełnie nie przeszkadzało więc zostawiłem :) Taka naturalna winieta wyszła :mrgreen:
Bardzo ladne pocztóweczki ;]
Mam taka "wizje" odnośnie 1. - kadrować tak, żeby przesuwając kadr w lewo obciąć połowkę drzewa z lewej a pokazać więcej/całe tego co jest po lewej. Wieże znalazłby sie w mocniejszym punkcie, i chyba bylo by lepiej..... :mrgreen: albo i nie takie luźne uwagi ;)
świetne dopracowane zdjecia - widac starannosc, swietna kolorystyka *****:-D
Dla mnie te zdjęcia są naprawdę świetne! Podobają mi się bardzo wizualnie! Nie można się do niczego doczepić. Zdjęcia są ciekawe zarówno konstrukcyjnie (ściany w pionie i podłogi), jak i również ciekawe kolorystycznie. Ogólnie na bardzo "tak".
Polsar74
07-02-2009, 09:22
jedyneczka się bardzo podoba z malutkim minusem za za daleko posuniętą "ciemność" nieba która wlazła na budynki
Piękne, czyste kadry i ciepła, naturalna kolorystyka.
DUŻY plus.