PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] 3 portrety

koffee
05-02-2009, 19:57
U mnie są ok i nie ma przepaleń (jak coś to zawsze mogę przyciemnić) :) Mam ogromnego stresa - wszystkie opinie mile widziane :)

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

2. (zębów nie wybielałam)

3.Taka obróbka u mnie po raz pierwszy.

fuckworld
05-02-2009, 20:00
Podoba się.
Ta mina na 3 do mnie nie trafia

Mateoosh
05-02-2009, 20:14
mam wrazenie ze troszeczke przeostrzone. pozatym OK

hanibal
05-02-2009, 20:35
no.. troche ostre...
Wydaje mi sie ze do dzieci masz talent zdjeciowy :P
tutaj podoba mi sie jedynka
dwoja taka sobie
a 3... hmm mina niebardzo.... ale kolorystyka super :)

pozdrawiam

koffee
05-02-2009, 21:40
dzięki Wam bardzo :) Co do ostrzenia to rzeczywiście w rzęsach gdzieniegdzie widać :/ Co do miny na 3 również dziękuję za uwagę (ciężko być obiektywnym w ocenie własnej mimiki i wyrazu twarzy) :) Pozdrawiam

altrey
05-02-2009, 22:01
Witam

Ja rowniez za hanibal'em 3, swietny postprocessing - tylko ta mina.

POzdrawiam,
Pawel

kropsi
05-02-2009, 22:14
To autoportrety czy ktoś robił Tobie zdjęcia?
Pierwsze bardzo mi się podoba, takie naturalne, lekkie. Drugie i trzecie niezbyt do mnie przemawiają, mimika wydaje mi się sztuczna. Ale jeśli to auto, to chciałabym kiedyś umieć takie zrobić:)
Pozdrawiam:)

koffee
05-02-2009, 22:21
To autoportrety czy ktoś robił Tobie zdjęcia?
Pierwsze bardzo mi się podoba, takie naturalne, lekkie. Drugie i trzecie niezbyt do mnie przemawiają, mimika wydaje mi się sztuczna. Ale jeśli to auto, to chciałabym kiedyś umieć takie zrobić:)
Pozdrawiam:)

Tak to auto i w dodatku robiłam drugi raz. Nie mam AF więc skupiałam się raczej żeby się nie ruszać z pola na które ustawiłam ostrość niż na minach. Dlatego też może i sztucznie. Robione ze statywu z samowyzwalacza. Następnym razem zwrócę na to uwagę żeby mimika była bardziej naturalna choć pewnie nie szybko to nastąpi :) Dziękuję za opinię :)

Artur Jonik
05-02-2009, 23:00
Dla mnie 1 i 2 naprawde bardzo fajne.

Wioletta
05-02-2009, 23:20
Lubie do Ciebie zagladac :)
1 i 2 Swietne, bardzo ladne b&w i sliczna modelka.

koffee
06-02-2009, 14:51
Dla mnie 1 i 2 naprawde bardzo fajne.
:) dziękuję

Lubie do Ciebie zagladac :)
1 i 2 Swietne, bardzo ladne b&w i sliczna modelka.
bardzo milo mi to czytać :)

sote
06-02-2009, 15:15
2, 1 w tej kolejnosci mi sie podobaja,
3ka jakos tak nie do konca ;)

szelass
06-02-2009, 17:25
No wreszcie się doczekałem :)
mnie najbardziej podoba się 2.
w 3 podoba się obróbka, dalej za poprzednikami. i na tym zdjęciu widać jakbyś w postprocesie rozszerzała powieki :)
chętnie zobaczyłbym coś z tego seciku w kolorze.

jak na początek w tym dziale myślę, że bardzo przyzwoicie, biorąc jeszcze poprawkę, że to auto bez AF
powodzenia:)

tinaga
06-02-2009, 19:08
Ja uważam że to bardzo dobry wrzut...oba bw jak dla mnie śliczne...:)...a zdjęcie nr 3 również bardzo dobre, jest mocne i może dlatego w tym zestawieniu wypada ciut słabiej ale jako osobna fota prezentuje się rewelacyjnie....

peynal
06-02-2009, 21:37
Fajne auto, jedynka a potem dwójka. Podoba mi się konwersja i kadry, jak się nie mylę to twoje pierwsze auto portrety na forum, jeżeli tak to wyszło całkiem całkiem :):). Modelka oczywiście również git ;).

koffee
07-02-2009, 14:53
Dziękuję jeszcze raz za wizyty :) Zgodzę się z Tinagą :) Może 3 wersja odstaje od reszty ale osobno prezentuję się ciekawiej. To była zabawa z obróbką (pierwszy raz w takim stylu).

No wreszcie się doczekałem :)
mnie najbardziej podoba się 2.
w 3 podoba się obróbka, dalej za poprzednikami. i na tym zdjęciu widać jakbyś w postprocesie rozszerzała powieki :)
chętnie zobaczyłbym coś z tego seciku w kolorze.

jak na początek w tym dziale myślę, że bardzo przyzwoicie, biorąc jeszcze poprawkę, że to auto bez AF
powodzenia:)
No trochę mi się rozszerzyły ale zauważyłam również u innych że to częste przy takiej obróbce. Co do prośby o kolorek to oczywiście mam ale tylko jedyneczkę.

4.

szelass
07-02-2009, 15:35
dzięki za kolorową wkleikę. podoba się taka tonacja, ale czy oczy aż tak pojechane, to już nie jestem pewien. no i trochę za ciasno MZ.
ale jak pisałem wcześniej set na +

no i zazdroszczę takiego fajnego zastanego światełka w warunkach domowych :)

dame
07-02-2009, 15:54
dwójka jest ZAJEB.. :D

Inkognito
07-02-2009, 17:01
Ja mam wrażenie z kolei, że 50tka za krótka do takich portretów jednak jest. Nie widziałem na żywo modelki, niemniej odnosze nieodparte wrażenie, że byłoby lepiej czymś minimalnie choć dłuższym...
Ale 1 i 2 jak najbardziej mi się podobają - a 3ka to taka śmiała prowokacja chyba?:D

dars
07-02-2009, 17:27
Dla mnie 1 i 2 naprawde fajne. Juz wiem po kim mała ma oczy :)

Archibald
07-02-2009, 23:44
... Juz wiem po kim mała ma oczy :)

...i urodę :-D

Nie dość, że piękna kobieta, to jeszcze wie do czego służy aparat... no pełnia szczęścia :-D

Pozdrawiam! :-D

Szybszy26
08-02-2009, 21:10
Nic nowego nie napiszę. Jednie że dla mnie jedynka najlepsza. Od razu widać że fotograf robi zdjęcia nie aparat.

koffee
11-02-2009, 11:25
Ja mam wrażenie z kolei, że 50tka za krótka do takich portretów jednak jest. Nie widziałem na żywo modelki, niemniej odnosze nieodparte wrażenie, że byłoby lepiej czymś minimalnie choć dłuższym...
Ale 1 i 2 jak najbardziej mi się podobają - a 3ka to taka śmiała prowokacja chyba?:D
No muszę się zgodzić. Bardzo marzy mi sie coś dłuższego ale jak się nie ma co się lubi to się lubi to co ma ;)Nie mogłam też za daleko się odsunąć bo nie mam pilota a nie chciałam biegać. Postaram się następnym razem - no chyba że się doczekam 85mm :)A co do prowokacji to absolutnie nie miałam takiego zamiaru.

Nie dość, że piękna kobieta, to jeszcze wie do czego służy aparat... no pełnia szczęścia :-D

To w sumie mało Ci do szczęscia potrzeba hihi :) I dziękuję :)

Kwas
11-02-2009, 11:45
3 tak sobie ale 1 i 2 baz zarzutu :)

pinokio
11-02-2009, 11:48
1 - świetna
2 - bardzo dobra
3 - technicznie super, ale ta minka ;)

Ogólnie 5 :)

Marek KA
11-02-2009, 12:08
No coż mi pozostaje się tylko dołożyć do pochwał, choć jestem tylko początkującym amatorem widziałem na forum tu już mnóstwo zdjęć i powiem tylko po wielu moich przedmówcach, że naprawdę masz talent (jakby kiedyś z pracą było gorzej to nic tylko na fotografa się szykować, troche jeszcze praktyki i z podbudową teoretyczną wymitłabyś na pewno sporą część konkurencji:)).

Jestem też naprawde zachwycony sposobem obróbki twoich zdjęć. Obróbka w twoim wykonaniu to naprawdęr ewelacja

Przyznam jednak że obecny set choć też bardzo dobry podoba mi się najmniej z prac wystawianych przez ciebie na forum, niestety ale wywyindowałaś już pozom tak wysoko, że teraz poprostu musisz już tylko zachycać:)

M.Szabelski
11-02-2009, 17:20
U mnie są też bez przepaleń - przynajmniej na jednym z trzech monitorów :) Nie patrz na to, czy ktoś ma lichego LCD i będzie się czepiać o coś, co tylko on widzi... Czy zdjęcie jest przepalone, sprawdza się na histogramie :)

margarita
12-02-2009, 03:13
Dziękuję jeszcze raz za wizyty :) Zgodzę się z Tinagą :) Może 3 wersja odstaje od reszty ale osobno prezentuję się ciekawiej. To była zabawa z obróbką (pierwszy raz w takim stylu).

No trochę mi się rozszerzyły ale zauważyłam również u innych że to częste przy takiej obróbce. Co do prośby o kolorek to oczywiście mam ale tylko jedyneczkę.

4.

Jedynka swietna, i BW i w kolorze!
Jestes piekna i utalentowana kobieta :)

Jessus
12-02-2009, 09:59
Piękne B&W ze wskazaniem na 1.
Modelka naturalnie zniewalająca :-)

Inkognito
13-02-2009, 12:12
No muszę się zgodzić. Bardzo marzy mi sie coś dłuższego ale jak się nie ma co się lubi to się lubi to co ma ;)Nie mogłam też za daleko się odsunąć bo nie mam pilota a nie chciałam biegać. Postaram się następnym razem - no chyba że się doczekam 85mm :)A co do prowokacji to absolutnie nie miałam takiego zamiaru.

No to git. Myślałem, że może nie zwróciłaś na to uwagi -ale jak jesteś tego świadoma, to łatwiej to omijać.

PS
Skoro to nie prowokacja, to mi 3ka w ogóle nie podchodzi, odstaje od reszty - a szkoda.

Niemniej, pozostałe jak najbardziej.

missbizarre
13-02-2009, 15:04
bardzo fajna 1 i 2 :)
chociaż, zastanawiam się jakby wygladały ciaśniej skadrowane, albo bardziej oddalone, ale to tylko gdybanie,
trójka niekoniecznie
ogólnie bardzo na tak :)

paulczkow
13-02-2009, 15:34
Ładne autoportrety ;D a mowi sie ze d40 nie daje rady... daje jak widac ;p

diksa
13-02-2009, 15:40
1 i 2 Super, wielki format i na ścianę.

mOSAd
13-02-2009, 16:56
Bardzo się cieszę, że wybrałaś na avatara właśnie pierwsze zdjęcie. Podoba mi się co prawda bardziej właśnie na miniaturce, ale co jest istotne, to to, że zdjęcie budzi dobre odczucia. Radość, promienność, sympatyczny uśmiech - od razu się człowiekowi robi milej na duszy jak odpisuje ktoś o takim pogodnym portreciku :)

1 i 2. a co do wybielania, to dodam jedynie, że to kwestia konwersji do cz-b. W zależności od metody (koloru filtra) białka i zęby wychodzą mniej lub bardziej naturalnie. Być może można w tej kwestii trochę poekperymentować, by aż tak nie rzucały się w oczy (co sama zauważyłaś). Może też wystarczy troszeczkę osłabić światła.

hackermuz
13-02-2009, 23:19
ładne masz zęby :)

Polsar74
14-02-2009, 19:51
Aniu - śliczna kobieta z Ciebie. Świetne fotki - to także Twa zasługa.
Miło się zagląda do Twych postów.

koffee
20-02-2009, 21:52
Bardzo dziękuję komu jeszcze nie zdążyłam i bardzo mi miło że znalazło się tu aż tyle wypowiedzi :) Pozdrawiam wszystkich odwiedzających serdecznie :)

Rycerz
20-02-2009, 22:36
mocno cie chwaliłem za zdjecia dzieci :) i nadal chwalę ;) ale wolę jednak jak zaglądasz przez wizjer i dopiero wciskasz spust migawki...a nie obok...
aż strach się bac co to będzie jak już kupisz 85mm... nie ma ktoś manuala portretowego na zbyciu zakurzonego? zrobi dobry uczynek jak go wyśle naszej koleżance...

koffee
20-02-2009, 23:47
mocno cie chwaliłem za zdjecia dzieci :) i nadal chwalę ;) ale wolę jednak jak zaglądasz przez wizjer i dopiero wciskasz spust migawki...a nie obok...
aż strach się bac co to będzie jak już kupisz 85mm... nie ma ktoś manuala portretowego na zbyciu zakurzonego? zrobi dobry uczynek jak go wyśle naszej koleżance...

Oj ja tez wolę zaglądać przez wizjer niż stać obok ;) No a zakurzonym szkiełkiem bym nie pogardziła na pewno :D choć wierzę że przyjdzie taki dzien że sprzętu mi przybędzie i go wykorzystam do granic możliwości ;)

Sebastiann
20-02-2009, 23:53
Uwielbiam Twoje zdjęcia... teraz jestem jeszcze fanem twojej urody:)

swiatlo
20-02-2009, 23:56
Przyjemne, choć do góry nie skaczę.
Ładna modelka, dobra obróbka, ale fotografie średnio kreatywne. Po prostu ładne portrety i tyle.