Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zima w beskidach - większy detal nie białego śniegu
Kolejna odsłona zimowych klimatów.
01.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://mpcreation.pl/jessus/dsc_8986-small.jpg)
mOOnlight78
05-02-2009, 10:31
:)
Mnie się zdjęcie podoba.
Ostrość mogła być bardziej na osnieżonej gałązce na pierwszym planie, bo jak dobrze widzę, to uciekła nieco za, ale zdjęcie i tak miłe dla oka.
...a kolor sniegu mnie odpowiada :)
Pozdrawiam
borregaard
05-02-2009, 11:15
I tu ładnie gra światło...ładna wizja...co zresztą zaznaczono w tytule..:-D
wojtek6308
05-02-2009, 18:49
Bardzo ładne światełko :)
Dziwne zdjęcie. Z jednej strony przyciąga z drugiej zaś, tak trochę nie teges. Chyba koncepcja bez nieba nie bardzo do mnie trafia.
Firefighter
06-02-2009, 13:00
Witam ... tak jak napisał mOOnlight78 co do ostrości ... ale samo zdjęcie super ... chowasz tego więcej na HDD ?? pozdrawiam
ciekawie pokazane, ładne światełko..podoba się ;)
Niestety problem z ostrością na tej focie też mnie wkurza. W wizjerze i na LCD wydawało się ok. A, że ostrość ustawiam manualnie bo mam problemy z obiektywem, takie są tego skutki.
Firefighter "chowasz tego więcej na HDD ??"
Tak ale na razie w NEFach, sukcesywnie obrabiam (przynajmniej jedna fota dziennie) i obrobione zamieszczam na forum.
Niestety jak u większość kiepsko u mnie z czasem :-(
ostrosci jest dosć i nie ma to wiekszego znaczenie czy 10 cm blizej czy też dalej - snieg jest o równej barwie na całej fotce - kadr niezly a nawet ciekawy ---- tylko ten "jupiter" złapany tak do połowy bardzo nienaturalnie wygląda :-D ale fota na plus
Więcej "jupitera" = spore przepały. Poza tym zawsze się boję słońca bezpośrednio padającego na matrycę. Sam nie wiem czy słusznie?
Jednak gdyby kadrować wyżej z całym słońcem zdjęcie by było lepsze.
Pablo 77
06-02-2009, 20:19
Ciekawie.
Nietuzinkowy kadr - fajnie jest :)
Cieplutka tonacją w mroźnej scenerii.
Podoba się.