Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Panoramka portowa - [Nemeth]
Witam
:mrgreen:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img8.imageshack.us/img8/6600/dsc6880panoramagdyniav2hq2.jpg)
5 zdjęć
pozdr.
Bardzo fajnie, bardzo
Ale kiego kasztana te krzaki po lewej zostały ?
Bardzo fajnie, bardzo
Ale kiego kasztana te krzaki po lewej zostały ?
Specjalnie dla Ciebie :mrgreen:
Dla mnie to jakieś piersi na pokładzie :mrgreen:
Drażni mnie ten nienaturalnie wydłużony bukszpryt. Tym bardziej, że cala reszta trzyma proporcje.
Ale kiego kasztana [...]
:lol: pojechałeś Calme :D
SeaTowers widze ładnie budujo. Muszę się wybrać kiedyś popatrzeć z bliska.
Co do zdjęcia... wchodząc tutaj byłem lekko podniecony. Nemeth... panoramka... 16:9... co się dzieje...
Wchodzę. Kwadrat... xD
Kompozycyjnie jak zwykle bez zarzutu. Impact jest. Zdjęcie się podoba.
Pozdro
Drażni mnie ten nienaturalnie wydłużony bukszpryt. Tym bardziej, że cala reszta trzyma proporcje.
Mysle, ze na tym polega cala magia tej foty :)
mOOnlight78
05-02-2009, 00:22
Fajna fotka:) No i jest nawet tytułowa (pano)ramka :)
Pieknie masz przebił mi monitor :mrgreen:. Super kadr.
miałem focic to miejsce - 14mm jest tam jak ulał , czekałem na swiatełko bo ostatnio same chmurne dni ---- bardzo ladnie zrobione :-D
pozdro :-D
Był najbliżej ;) No i o taki efekt z resztą chodziło.
(...)
Co do zdjęcia... wchodząc tutaj byłem lekko podniecony. Nemeth... panoramka... 16:9... co się dzieje...
Wchodzę. Kwadrat... xD
(...)
Haha:mrgreen:
A mam nawet kilka "konserwatywnych" panoram 16:9 ale zdecydowanie bardziej wolę takie zabawy (http://nikon.org.pl/showthread.php?t=59610) ;)
Haha:mrgreen:
A mam nawet kilka "konserwatywnych" panoram 16:9 ale zdecydowanie bardziej wolę takie zabawy (http://nikon.org.pl/showthread.php?t=59610) ;)
Oj nie ;) Głowa boooli Panie doktorze ;)
Karykaturalny kształt JEDNEGO elementu na zdjęciu nie jest dla mnie magią. Ja bym spróbował (niestety nie znam lokalnych warunków więc nie wiem czy to możliwe) nieco inaczej. Załóżmy, że wpisujemy w ten kadr tarczę zegara. Fotografujący stanął na godzinie szóstej. Ja bym stanął na godzinie ósmej i kucnął. Być może nawet sprowadził aparat do poziomu nabrzeża lekko unosząc do góry. Tak by koniec bukszprytu znalazł się w prawym górnym rogu kadru. Sea Tower (jeśli dobrze pamiętam nazwę wieżowca) zamykałby kadr z lewej strony. I wtedy mamy na dodatek jasną sytuację: stary żaglowiec (z nie tak zniekształconym elementem) i nowoczesny wieżowiec. A nie żaglowiec z pałą, wieżowiec, kawałek nabrzeża i jakieś krzaki sterczące z lewej strony. Nie wiadomo co ważniejsze. Wiem, że czasach DX taki kadr może robić wrażenie (bo nie każdy ma obiektyw lub FX pozwalający „objąć” tak wiele z tak bliska), ale ja się wychowałem na Nikonie w czasach gdy przy pomocy 20 mm wkręconych w 90x coś takiego nie było czymś niespotykanym. A za nadużywanie ten, którego cenię, nie wyjmując papierosa z ust darł odbitki aż serce bolało.
mnie się bardzo podoba. ale po karczowaniu coś brzydkie ślady zostały :>
Łyso je Panie tera bez tych badyli. Ekhm... mam wrażenie, że kompozycja ciąży trochę z prawej teraz. Przez jasny budynek i "brudne" chmury po prawej.
Wiem, upierdliwiec jestem :P :D
przyzwyczaiłeś do swojego stylu i niby wchodząc w Twoje wątki wiemy czego się spodziewać...to mimo wszystko każde zdjęcie zaskakuje...
bardzo mi się podoba to jak wyeksponowałeś monumentalność tej małej "Nemethowej łódeczki" :D:D:D
Megazordon
05-02-2009, 01:43
A to mi się dla odmiany podoba :)
Fajne, takie czyste to zdjęcia, podoba mi się.
Piotr_ek
05-02-2009, 02:14
no to bracie pojechałeś...
nice picture... :)
ramex jakiś mały :)
miałem focic to miejsce - 14mm jest tam jak ulał , czekałem na swiatełko bo ostatnio same chmurne dni ---- bardzo ladnie zrobione :-D
Ufff... no to zdążyłem bo Tobie to nie będzie tam co zbierać ;)
pozdro :-D
(...)
ramex jakiś mały :)
Nowy rok to i ramex nowy ;)
Piotr_ek
05-02-2009, 02:21
Nowy rok to i ramex nowy
uff teraz przynajmniej mi się obrazek na matrycy w laptopie mieści :)
Mój cytat w innym Twoim wątku:"A może chciał w niekonwencjonalny sposób zmienić image swoich zdjęć i przejść na wykonanie w tym nowym stylu (tradycyjnym), ale nie umiał się do tego przyznać w inny sposób?:mrgreen: "
To jest urywek z mojego komentarza, do któregoś (wiem którego) z Twoich wątków. I czy teraz dalej na ten temat chcesz ze mną polimizować?! Twoje zdjęcie jest rewelacyjne!!! I TERAZ NAPRAWDĘ BARDZO MI SIĘ PODOBA!!! Oby tak dalej! Jak będziesz ciekawy, to powiem Ci dlaczego!:mrgreen:
Mój cytat w innym Twoim wątku:"A może chciał w niekonwencjonalny sposób zmienić image swoich zdjęć i przejść na wykonanie w tym nowym stylu (tradycyjnym), ale nie umiał się do tego przyznać w inny sposób?:mrgreen: "
To jest urywek z mojego komentarza, do któregoś (wiem którego) z Twoich wątków. I czy teraz dalej na ten temat chcesz ze mną polimizować?! Twoje zdjęcie jest rewelacyjne!!! I TERAZ NAPRAWDĘ BARDZO MI SIĘ PODOBA!!! Oby tak dalej! Jak będziesz ciekawy, to powiem Ci dlaczego!:mrgreen:
Płonę z zaintrygowania.
Dawaj! :mrgreen:
Sam kadr jest ciekawy (a chciałabym powiedzieć, więcej niż ciekawy- ale nie chciałabym, żebyś pomyślał, że "słodzę")! Konstrukcja budynku jest prosta i wyraźna, nie można się do niczego doczepić. Stateczek jest świetnie skomponowany do obrazka i "wyraźny". A niebo, rewelka! Stonowane kolorystycznie i te obłoczki, mniam, mniam do tego zdjęcia! Dlatego zdjęcie w całości tak bardzo mi się spodobało! Czy masz jeszcze jakieś pytania?:mrgreen:
Sam kadr jest ciekawy (a chciałabym powiedzieć, więcej niż ciekawy- ale nie chciałabym, żebyś pomyślał, że "słodzę")! Konstrukcja budynku jest prosta i wyraźna, nie można się do niczego doczepić. Stateczek jest świetnie skomponowany do obrazka i "wyraźny". A niebo, rewelka! Stonowane kolorystycznie i te obłoczki, mniam, mniam do tego zdjęcia! Dlatego zdjęcie w całości tak bardzo mi się spodobało! Czy masz jeszcze jakieś pytania?:mrgreen:
Barbi ! Dlaczego nie śpisz?
velaskez
05-02-2009, 06:02
Tak, powiedziałbym wręcz, że nie Nemethowo:) Ale ładnie:mrgreen:
malasana
05-02-2009, 07:53
Bardzo dobre, ciekawe, inne troche. Bardzo mi sie podoba.
Pikny kadr, fota dobra. Ale wole inne Twoje obrazki ;)
borregaard
05-02-2009, 11:31
Świetnie dobrana parka..budyneczek i żaglowiec.B.ładnie..
Dobrze,że wykarczowałeś krzaki..:-D
4*
motylanoga
05-02-2009, 15:23
Woda jakaś taka mało rozmyta jak na Ciebie ;-) I wyprostowałbyś te cosie co łączą bukszpryt z masztem, pewnie się jakoś fikuśnie nazywają, nie wiem, ale na pewno nie są takie wygięte.
I ładnie. Podoba mi się. :-)
(to jak? Gwiazdeczkę? * ;-))
wojtek6308
05-02-2009, 19:22
Bardzo ciekawie skomponowany kadr :) kolory też fajne