Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pejzaz miejski...
Marcin Stawiarz
04-02-2009, 20:05
http://www.stawiarz.com/zdjecia/golebie.jpg
wersja kolorowa jednego ze zdjec z serii pt.: "The Unknown City", z tych tematow:
http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=86406
http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=86318
trochę przeszkadza mi ta zbyt duża winieta, i takie jakby troszkę przekombinowane. ale podoba mi się.
borregaard
04-02-2009, 20:12
Prima,dla mnie znakomie wykonanie,klimat świetny.
trochę przeszkadza mi ta zbyt duża winieta, i takie jakby troszkę przekombinowane. ale podoba mi się.
Swietne , inne - bardzo fajny motyw , gratuluje :-D
ps.Erde życzę Ci takich przekombinowanych fotek , sobie równiez :-D
Fota na +.
Jest ok.
Pozdro...........
Wole te wersje b&w, bardziej czuć klimat... ;]
Swietnie "przekombinowałeś". Doskonałe.
Ciekawy klimat - podoba sie. nie wiem czy osobiscie nie zrezygnowalbym z tego golebia na przodzie i przycial troche od dolu. pozdrawiam
malasana
04-02-2009, 20:28
W innym watku juz pisalem, ze b.w swietne. Ta wersja nie odbiega poziomem, trudno sie zdecydowac, ktore lepsze.
tak b/w równie ciekawe :-D
Piotr_ek
04-02-2009, 20:44
Cały set mi się podoba...
halo halo. co to, swojego zdania mieć nie można, żeby się zaraz cała horda z pretensjami nie rzuciła?
malasana
04-02-2009, 21:00
Jaka horda. Kolega Harb napisal tylko swoje zdanie, nic wiecej. Nie ma co doszukiwac sie ataku, ktorego nie bylo:) Pozdr:)
Erde - wyluzuj kolego jezeli nie potrafisz własciwie odbierac pisanego słowa to masz problem i to duzy
racz zauwazyć ze napisałem tam równiez o sobie
ps.Erde życzę Ci takich przekombinowanych fotek , sobie równiez
dobra nevermind. nie ma co odchodzić od tematu. i nie mam żadnego problemu. peace.
napisałem przecież, że mi się podoba. a przekombinowane wg. mnie dlatego, że w mojej opinii wygląda na podciągany HDR czy tam DRI, nie ważne. to moja subiektywna osobista opinia oczywiście.
Mnie się podoba i to bardzo
Piotr_ek
04-02-2009, 21:56
trochę przeszkadza mi ta zbyt duża winieta
zdjęcie bez winiety, pfffffffffffff :P
dobra nevermind. nie ma co odchodzić od tematu. i nie mam żadnego problemu. peace.
napisałem przecież, że mi się podoba. a przekombinowane wg. mnie dlatego, że w mojej opinii wygląda na podciągany HDR czy tam DRI, nie ważne. to moja subiektywna osobista opinia oczywiście.
nie wiem czy znasz tworczosc Marcina - jezeli zadasz sobie trudu a warto , przekonasz sie ze to specyficzna obróbka tego autora www.stawiarz.com - Portfolio
o losie. a czy ja muszę znać Twórczość (skądinąd profesjonalną i rzeczywiście na najwyższym poziomie), żeby oceniać daną pracę? Właśnie przez moją nieznajomość prac autora oceniam ją całkowicie obiektywnie. I na prawdę nie rozumiem, dlaczego zajęliście się cytowaniem mojego posta zamiast wyrażaniem swoich opinii. Przecież mam prawo napisać czy i jak mi się to zdjęcie podoba. A poza tym co tu się liczy moje zdanie. Ja dopiero raczkuję, więc powinniście to zlewać całkowicie. A zrobiła się nagonka na to, jak ja odbieram to zdjęcie i jaka jest moja opinia. Teraz mam wrażenie, że staracie mi się narzucić swoje zdanie, bo tylko ja tutaj zgłosiłem jakieś uwagi a reszta jest zachwycona. i to w dodatku zgłosił uwagi żółtodziób, co już w ogóle jest nie do pomyślenia. dajcie spokój. sorry za offtop.
o losie. a czy ja muszę znać Twórczość (skądinąd profesjonalną i rzeczywiście na najwyższym poziomie), żeby oceniać daną pracę? Właśnie przez moją nieznajomość prac autora oceniam ją całkowicie obiektywnie. I na prawdę nie rozumiem, dlaczego zajęliście się cytowaniem mojego posta zamiast wyrażaniem swoich opinii. Przecież mam prawo napisać czy i jak mi się to zdjęcie podoba. A poza tym co tu się liczy moje zdanie. Ja dopiero raczkuję,więc powinniście to zlewać całkowicie. A zrobiła się nagonka na to, jak ja odbieram to zdjęcie i jaka jest moja opinia. dajcie spokój. sorry za offtop.
ależ to nie nagonka chłopie masz jakies zle bioprądy ? nie musisz znać i nikt Ci nie kaze sie zapoznawać jezeli nie masz na to ochoty - ale własnie dlatego linkuję Ci tę galerię , bo wiem ze jak sam piszesz
....Ja dopiero raczkuję.... bedziesz wówczas wiedział ze to nie HDR ani DRI , a dobre zdjecia własnie dla Ciebie moga być wzorem do nasladowanie
ps. nie przypisuj moim komentarzom tego czego w nich nie ma, a nie ma tam nagonki na Ciebie
ok dzięki za linki. a dale to proszę na PW w sprawie mojej opinii. dzięki
Sam nie wiem, która wersja mi bardziej podchodzi - biorąc jednak pod uwagę, że kolor pokazujesz znacznie rzadziej to wybiorę właśnie tą wersję :)
downunder
04-02-2009, 23:36
Obie wersje są świetne. :D
Piekna faktura scian. Wlasnie w kolorze.
bardzo dobre i ma potencjał większy od tego b&w z setu poprzez samotnego gołąbka na dole kadru. Gdyby go tylko bardziej wyeksponować (oświetlić).
borregaard
05-02-2009, 11:21
Piekna faktura scian. Wlasnie w kolorze.
To właśnie jest tu najfajniejsze.
4*
Choć w przypadku tego typu klimatów wolę B&W to tutaj kolor spisuje się znakomicie.
Kadrowo (gołąb na ziemi) też uważam jest lepiej.
No i ta elewacja :-D.
BDB pokazana faktura jak wspomniano.
wojtek6308
05-02-2009, 19:04
Bardzo ładnie, ... i ja wolę kolor :-D ... w dość specyficzny sposób oddaje
klimat tego miejsca