Zobacz pełną wersję : Ile za km bierze fotograf?
Witam, mam robic fotorelacje dla pewnego portalu internetowego. Problem polega na tym, że nie wiem ile mogę dostac za dojazd. Ile się bierze za 1 km?
Z góry dzięki za pomoc.
Według stawek delegacyjnych weź. Albo według taxi w danym mieście. Zależy, czym się będziesz poruszał.
Dzięki za szybki odzew.
Samochód osobowy, 1000 cm3
Ile wynosi ta stawka delegacyjna?
Polsar74
04-02-2009, 18:54
a masz : http://www.wskazniki.pl/main.php
i sobie czytaj :-P
pozdrawiam
Bież tyle ile taksówkarze za kilometr
może wyjść okrutnie drogo
chyba rozsądniej ilość zużytego paliwa plus 20-30% amortyzację auta
tomekudla
04-02-2009, 19:15
Ile wynosi ta stawka delegacyjna?
Samochód osobowy ponad 900 cm3 0,8358 zł
Chyba uczciwa stawka:)
80 gr to chyba górna stawka. W każdym razie dziękuję i pozdrawiam :-)
downunder
05-02-2009, 00:08
Jaka górna stawka?
Przecież te urzędowe 0,8358 zł za kilometr i tak nie pokryje ci zużycia paliwa i samochodu. ;)
phantomek
05-02-2009, 00:20
Tak jak koledzy piszą, bierz tą ustawową stawke. U mnie w redakcji taka obowiązuje i nikt nie narzeka :)
ja mam duzy silnik w samochodzie i duze spalanie a i tak sie na dobrze wychodzi na tym.
hmm, dość to dziwne rozliczenie własnego czasu spędzonego w podróży do zlecenia. Rada ze stawką taxi wydaje się bardziej życiowa.
ale w brombergu to se liczą chyba w starych rajśmarkach bo ojro to chiba nie dotarło jescze, ni ?
velaskez
12-02-2009, 18:39
Tak jak koledzy piszą, bierz tą ustawową stawke. U mnie w redakcji taka obowiązuje i nikt nie narzeka :)
ja mam duzy silnik w samochodzie i duze spalanie a i tak sie na dobrze wychodzi na tym.
Masz duży samochód, żeby Ci sie to 400 zmieściło:mrgreen:
velaskez
12-02-2009, 18:39
2 razy mi się wkliknęło :twisted:
Do klienta najlepiej jechać pancer ( wagenem ) będzie można jeszcze wyższą stawkę przyjąć. No i właściwy pojazd dla czasów kiedy Bydgoszcz była blombergiem. Niektórym baranom czas się zatrzymał albo przodkom życiorysy zagmatwały.
Michał Jędrak
15-02-2009, 00:59
Faktycznie coś mi od początku ta nazwa blomberg śmierdziała.
A wracając do tematu to ja ustawiłem sobie stawkę na 1.2zł/km, gdyż sam samochód to mi spali prawie 1zł/km. Oczywiście tylko doliczam taką stawkę przy wyjazdach dalszych niż 50km