iron_gecko
07-08-2006, 00:40
Jak wcześniej pisałem od kilku dni jestem posiadaczem D50 no i powiem szczerze że cały czas go testuję, i uczę się ustawiania tych wszystkich paramterów do odpowiednich sytuacji i muszę przyznać że wychodzi mi to coraz lepiej. Ktoś już wcześniej na forum napisał mi żebym szykował się na kolejne wydatki i owszem zgadzam się z nim...mimo iż obiektyw kit-owy to według mnie bdb ...lecz czuje się pewien niedosyt dlatego pewno moim następnym wydatkiem będzie nowe szkło...interesują mnie w sumie 2 modele minowicie Nikkor 18-70mm i Nikkor 70-300mm....póki co muszę sobie na nie nazbierać i narazie zamierzam się cieszyć z 18-55mm jakigo mam...Jednakże w pierwszej kolejności będę musiał kupić sobie jakiś statyw ..bo wiadomo ..statyw się przydaje.
Mam kilka pytań odnośnie czyszczenia:
Czym i jak czyścicie celownik?
I czym czyścicie obiektyw w przypadku gdyby na szybce osadziły się jakieś drobinki brudu, albo widzicie małe plamki.
Pytam się bo jak wiadomo to są bardzo delikatne miejsca i trzeba unikać ich porysowania albo rozmazania jakimś środkiem do czyszczenia.
pozdrawiam
Mam kilka pytań odnośnie czyszczenia:
Czym i jak czyścicie celownik?
I czym czyścicie obiektyw w przypadku gdyby na szybce osadziły się jakieś drobinki brudu, albo widzicie małe plamki.
Pytam się bo jak wiadomo to są bardzo delikatne miejsca i trzeba unikać ich porysowania albo rozmazania jakimś środkiem do czyszczenia.
pozdrawiam