Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Co sądzicie??
Jestem Ciekaw waszej opinii na temat zdjęcia :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://g.imageshack.us/img6/071mb6.jpg/1/)
o ja pier....le ... niech mnie ktos upewni ze to jakis zart
michalko
03-02-2009, 21:38
Lampą po twarzy i do tego ten cień na brodzie. Do mnie zdjęcie nie przemawia.
Ja bym to wziął na poważnie i nadał tytuł:
Help me! Zjada mnie czarna dziura! (od brody - przyp. red.)
... to jest nas dwóch ...
niech mnie ktos upewni ze to jakis zart
uszczypnąłem się dwa razy ale nadal widziałem powyższą "pracę" :)
dżizas!!! :)
Kundzior
03-02-2009, 23:34
hehe niezłe niezłe :) Fazerskie jaja.....
o ja pier....le ...
Nic dodać ,nic ująć.
nonnatus
04-02-2009, 00:14
czwórka do leczenia...
superkomornik
04-02-2009, 00:19
A jedynki też kiepsko wyglądają ;-)
Kolego Kosa92, nie idz tą drogą ;-)
mam nadzieję że autor juz zaspokoił swa ciekawość i następne wrzuci chociażby bez cienia - będzie widoczny twórczy rozwój autora :D
trzecie oko
04-02-2009, 00:26
w takich ciężkich przypadkach, zastanawiam się na co ludzie liczą?
zastanawia mnie tylko kto tu wpakował 5 gwiazdek !!?? Potem człowiek chce sobie pooglądać świetne prace, podszkolić warsztat - wchodzi do działu portret, filtruje posty po największej ilości gwiazdek z nadzieją, że obejrzy same rewelacyjne prace i trafia na taka kupę...
Jaja sobie robicie czy co ?
ja daje 1 gwiazdke
superkomornik
04-02-2009, 08:37
stock- nie znasz się na sztuce nowoczesnej :-P
ja się w ogóle nie znam... a na sztuce to już zupełnie...
no chyba, ze chodzi o sztukę mięsiwa :D
Nawet jako żart to nie podchodzi mi zupełnie :-(
Może jest w tym zdjęciu jakieś przesłanie, którego nie dostrzegam :(
Bo jak nie ma, to po co takie coś?
nie ten dział chyba... :-?
Może to dokumentacja fotograficzna do pracy dyplomowej na wydziale stomatologii ??
Znienawidzone pytanie z czasów liceum na lekcji języka polskiego: "Co autor chciał przez to powiedzieć?"
Ja nie wiem. Trzeci post na forum, trzecie zdjęcie? Długa droga przed Tobą.
Pozdrawiam
Ukruszona jedynka ... komentować chyba za bardzo nie ma co ... błędy już pokazali koledzy ... lampa na wprost nie jest dobrym rozwiązaniem, w ogóle żadnym rozwiązaniem ...
Żeby nie było, że każdy opis mam podobny to zastanawiam się jak to możliwe aby z tak bliska z lampą na wprost i nadal nieostre zdjęcie? Zaawansowane delirium czy skopany sprzęt?
Naithsabes
04-02-2009, 11:43
Widać w tym zdjęciu większe przesłanie. Błysk w oczach sugeruje przebiegłość, wyższość jednostki nad ogółem, niedoścignioność, piękny umysł, uwodzicielskość, można by podać symboli bez liku. Idąc dalej, uniesione brwi wraz z wcześniej wymienionym błyskiem w oczach, zakrawa na zdziwienie, być może strach lub niedowierzanie. Można tu również ujrzeć wyraz zrozumienia jakiegoś zjawiska oglądanego przez uwiecznioną osobę, bądź znalezienie rozwiązania niesamowicie trudnego problemu, zagadnienia.
Schodząc niżej i skupiając się na otworze gębowym słychać krzyk, który autor zamknął w kadrze. Warto zastanowić się, jaki rodzaj krzyku utkwił zdjęciu, czy jest to krzyk strachu, zdenerwowania na autora, że śmiał zrobić zdjęcie, przerażenia niewiedzą o tym, co wyjdzie na zdjęciu, a może modelka po prostu chciała ugryźć fotografa. Możliwości jest wiele.
Cień na dole kadru oznacza coś ukrytego, jakąś zagadkę, mały rebusik, mający na celu wywołanie u odbiorcy zadumy, przemyślenia, dociekania i dedukcji, aczkolwiek może to być celowe zamaskowanie czegoś, co nie jest warte uwiecznienia na fotografii i autor zastosował taki właśnie trik maskujący.
Jak sami widzicie, zdjęcie to zawiera wiele ekspresji i tętni życiem. Wywołuje ona wiele odczuć i każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Zmusza do wytężenia umysłu i przemyślenia własnego ja. Jest niesamowicie refleksyjna.
grzybecki
04-02-2009, 12:10
ukruszona jedynka...
zastanawia mnie tylko kto tu wpakował 5 gwiazdek !!??
ja :) bo GfIaStKi SoM PeS ZeNzU
ja :) bo GfIaStKi SoM PeS ZeNzU
no wiesz - czasem tacy amatorzy jak ja przefiltrują sobie foty po ilości gwiazdek i ogladaja :P
A tu mi takie gniociszcze zaserwowałes ***** :)
tyle tylko ze przefiltrowanie przez gwiazdki (ktore bedac anonimowe z zalozenia ,jak widac na zalaczonym obrazku pieknie moga wypaczyc w jedna lub druga strone) nic nie daja.
a moze to sztuka jest .....? to cos znaczy sie .. zdjecie chyba
ludzie .. dystansu do tych gwiazdek.. sam dałem maxa.. nie za zdjecie.. ale za poczucie humoru.. lub odwagę.. co zas sie tyczy idei oceniania zdjęć.. jak wszędzie tak i tu jest ona wypatrzona przez kolesiostwo uklady i cholera wie co jeszcze.. nie ma co bic piany .. zdjęcie wniosło sporo radości do tego skostniałego goniącego za profesjonalizmem forum.. dystansu.. i uśmiechu .. takiego szczerego życzę.. :)
MadOnion
04-02-2009, 17:30
Wygląda na prawidłową reakcje fotografowanej na widok "aparatu" ;)
unbelievable
04-02-2009, 20:55
A ja jestem ciekawa, czy osoba będąca na zdjęciu dała zgodę na rozpowszechnianie... :)
Niestety nie podoba mi się...
Głosie ludu - zamykamy to czy co...?
chyba zamknij... starczy krytyki już