PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Wokół placu

malasana
02-02-2009, 21:53
Zapraszam i dziekuje z gory za opinie:)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/madrid004.jpg)

borregaard
02-02-2009, 23:01
Co Ci mam napisać..?

malasana
02-02-2009, 23:01
Co Ci mam napisać..?
Co sadzisz o tym zdjeciu:) Czy podoba Ci sie obrobka, kadr, zdjecie jako calosc. Pozdr:)

borregaard
02-02-2009, 23:05
Co sadzisz o tym zdjeciu:) Czy podoba Ci sie obrobka, kadr, zdjecie jako calosc. Pozdr:)

:mrgreen:...Nie,ohydztwo totalne,maniana i zgroza.....:mrgreen:

morzon
02-02-2009, 23:10
Co Ci mam napisać..?

nie proszony w sumie, ale napisze:

podoba mi sie obrobka, kadr, zdjecie jako calosc. Pozdr

;) :D:D

galu44
03-02-2009, 13:20
malasana, zwykle nie komentuję Twoich zdjęć, bo po prostu mi się podobają i już, ale tym razem chciałbym podjąć temat prostowania (to mój konik). mogę się mylić, ale zdjęcie wygląda na zrobione krzywo (podłoga) i mocno prostowane w komputerze - tak aby domy miały pionowe piony. jeżeli się mylę, i TTB, to sprawa zamknięta, ale jeśli faktycznie prostowałeś mocno tą fotkę, to miałbym prośbę o oryginał (może być mały jpg) na maila :)

pozdrawiam

Piotr_ek
03-02-2009, 13:45
Zgroza - niepotrzebnie dałeś ten gradient czy co to jest na niebo i na podłogę - jasny ciepły kadr był by strzałem w 10tkę... :)

i tak mi się podoba :)

malasana
03-02-2009, 19:41
malasana, zwykle nie komentuję Twoich zdjęć, bo po prostu mi się podobają i już, ale tym razem chciałbym podjąć temat prostowania (to mój konik). mogę się mylić, ale zdjęcie wygląda na zrobione krzywo (podłoga) i mocno prostowane w komputerze - tak aby domy miały pionowe piony. jeżeli się mylę, i TTB, to sprawa zamknięta, ale jeśli faktycznie prostowałeś mocno tą fotkę, to miałbym prośbę o oryginał (może być mały jpg) na maila :)

pozdrawiam
Oczywiscie, prostuje swoje zdjecia. Glownie ze wzgledu na wlasciwosci optyczne N18-70 na szerokim koncu. Ale akurat to zdjecie stosunkowo lekko trzeba bylo wyprostowac. Zwroc uwage, ze te budynki sa zbudowane po luku, byc moze to poteguje wrazenie pochylosci. A przy najblizszej okazji jak tam bede sprawdze, czy w naturze teren jest pochyly, czy tez ja dalem ciala:)

malasana
03-02-2009, 19:41
Zgroza - niepotrzebnie dałeś ten gradient czy co to jest na niebo i na podłogę - jasny ciepły kadr był by strzałem w 10tkę... :)

Hmm, mialem taka wizje:) Sprobuje z jasnym, cieplym kadrem w wolnej chwili, niestety nie szybko taka sie nadarzy...

elix
03-02-2009, 20:45

O właśnie! Też mi się to przyciemnienie nie podoba, szczególnie na niebie - kadr jednak jak zwykle świetny - tylko popraw to niebo przynajmniej ;)

malasana
03-02-2009, 20:47
O właśnie! Też mi się to przyciemnienie nie podoba, szczególnie na niebie - kadr jednak jak zwykle świetny - tylko popraw to niebo przynajmniej ;)
Ok, moze dam sie namowic:)

lechupe
03-02-2009, 20:51
a ja ci napisze, zebys nie przysypiał na laurach...Zaczynasz dawac tu dosc powtarzalne, przyjemne obrazki, nb na pograniczach architektury i krajobrazu.

Takich miejscowek w Madrycie jest od groma. Fajnie sie patrzy, ale po kilku, -nastu, -dziesieciu, robia sie takie same.
Zdecydowanie nie wstrząsaja, nie wzbudzają ognistych emocjii, nie zapadaja w pamieć po wsze czasy...;-)

Czas wejsc na nowy poziom...

malasana
03-02-2009, 20:54
a ja ci napisze, zebys nie przysypiał na laurach...Zaczynasz dawac tu dosc powtarzalne, przyjemne obrazki, nb na pograniczach architektury i krajobrazu.

Takich miejscowek w Madrycie jest od groma. Fajnie sie patrzy, ale po kilku, -nastu, -dziesieciu, robia sie takie same.
Zdecydowanie nie wstrząsaja, nie wzbudzają ognistych emocjii, nie zapadaja w pamieć po wsze czasy...;-)

Czas wejsc na nowy poziom...
Kazdy robi zdjecia tego, co moze:) Nie mam morza, kamieni i falochronow, gor i wierzb, wiec foce Madryt. Postaram sie urozmaicic repertuar:) A za wszelkie sugestie jak wejsc na wyzszy poziom zawsze bede wdzieczny:)

lechupe
03-02-2009, 21:02
Kazdy robi zdjecia tego, co moze:) Nie mam morza, kamieni i falochronow, gor i wierzb, wiec foce Madryt. Postaram sie urozmaicic repertuar:) A za wszelkie sugestie jak wejsc na wyzszy poziom zawsze bede wdzieczny:)

nie chodzi o to, zebys robił to czego nie masz, tylko to co masz. Wiekszosc ma wierzby, falochrony i inne nudziarstwa, mniejszosc ma madryt, wiec sie ciesz.

wejsc na wyzszy poziom mozna nawet fotografując holenderska depresję...A jak ?
Gdybym mial na to gotowa receptę, to bym lezał teraz pod palmami, a moj marszand ciezko harował, opylajac w galeriach moje fotki...:-)

moonrage
03-02-2009, 21:12
rozjaśnij dół albo górę bo obydwa są przyciemnione i wzrok skupia się w centrum i tam się zatrzymuje.

malasana
03-02-2009, 21:19
rozjaśnij dół albo górę bo obydwa są przyciemnione i wzrok skupia się w centrum i tam się zatrzymuje.
Taki byl cel tego zabiegu, ale niejedna osoba juz sugerowala brak tego efektu, wiec pewnie taka wersje przedstawie rowniez:)

moonrage
03-02-2009, 21:31
Taki byl cel tego zabiegu, ale niejedna osoba juz sugerowala brak tego efektu, wiec pewnie taka wersje przedstawie rowniez:)

tak właśnie myślałem, że celowo to zrobiłeś :) Ale mnie się te kwiotki i niebo też podobają i chciałbym na nie też popatrzeć toś mi je przyciemnił by odwrócić od nich uwagę :D

malasana
03-02-2009, 21:34
Druga wersja

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/madrid004a.jpg)

moonrage
03-02-2009, 21:40
now you're talking :)

szymoire
04-02-2009, 01:44
a mi bardziej się podoba wersja pierwsza. bo tak i już ;)
malasana, zdradź jak ty robisz takie ładne kolorki? :D

galu44
04-02-2009, 11:11
jedynka lepsza

malasana
04-02-2009, 11:35
jedynka lepsza
Tez tak uwazam:)