Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Polanka
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img171.imageshack.us/img171/1196/polanafm1.jpg)
robroy80
01-02-2009, 17:21
kurcze, jak dla mnie, to troche sztucznie to wyglada. nie pasuje mi to czarne niebo do slonecznej polany.
Niebo było przed burzą a polanka od czasu do czasu między przebłyskami w chmurach się rozświetlała - taka pogoda po prostu - maj.
irek6311
01-02-2009, 17:39
Ładna fotka :D
A ty Piotrek zamiast oglądać jak brąz zdobywamy to foty wstawiasz :-D
Ja bym uciął z 1,5cm dołu, poza tym bardzo fajne
"Dziewczyny lubią brąz" [nuta] ;)
nie ma co ucinac polanka wypadnie na styku, bedzie brzydko - ładna fotka :-D
Firefighter
01-02-2009, 18:11
Dobre zdjęcie - moim zdaniem super - typowa góraska pogoda - dla mnie SUPER
przepięknie uchwyciłeś światło na tej polance, całe zdjęcie tuż przed burzą a na polankę pada słońce przez chmury...to światło tworzy tę fotkę jak dla mnie :)
borregaard
01-02-2009, 18:55
Zmień coś,bo wszystko cępi tym magentoworóżowym....
Ławeczkę odwróć o 30 stopni w lewo...mało ujęć było w tym kierunku...ostatnie nawet piękne...:grin:
Nie dam Ci żyć,nie łudż się...
skulinski
01-02-2009, 18:56
rewelacja
Jaką ławeczkę Andrzeju ? :)
...
Ja bym uciął z 1,5cm dołu, poza tym bardzo fajne
ja bym raczej dołu dodał...własnie, tak z póltora centymetra. natomiast mozna wyrzucic troche nieba.
Jezeli to własnie polanka ma byc leitmotivem - a jest to pomysł dośc dobry - to warto ja nieco bardziej wyeksponować.
W ogóle taki kadr zrobiłbym trochę duzsza ogniskową. Mz warte pokazania jest swiatłocień na polanie, niz chmurzyska.
borregaard
01-02-2009, 20:23
Jaką ławeczkę Andrzeju ? :)
No taką,na której siedzisz i cykasz odlewej do prawej co 10 sekund kątowych....:mrgreen:
<| MICHAŁ |>
01-02-2009, 20:36
troche dziwne kolory - takie mocno w pastel wpadajace.
kadr OK
troche przypomina mi to moje stare zdjecie (http://plfoto.com/1600118/zdjecie.html)
fajny kontrast między zachmurzonymi górami , a oświetlona słonecznymi promieniami polanką...podoba się :)
jak dla mnie idealnie, tylko sama góra mniej magnety
Megazordon
01-02-2009, 21:00
kurcze, jak dla mnie, to troche sztucznie to wyglada. nie pasuje mi to czarne niebo do slonecznej polany.
To raczej dość pospolite zjawisko w górach.
Zdjęcie mi się podoba. Dobrze wychwycone.
jest dokładnie odwrotnie - to ciemne niebo robi klimat :-D
A mi się marzy taka polanka. Jedni piszą, że mam fajne miejscówki ale ja za to piszę, że cholernie brakuje mi takiej miejscówki właśnie, jaką uchwycił Calme.
Niebo było przed burzą a polanka od czasu do czasu między przebłyskami w chmurach się rozświetlała - taka pogoda po prostu - maj.
Takie właśnie, czasem bardzo krótkie chwile, ekscytują, są wręcz bajkowe.
Super wypatrzone i złapane:-D
downunder
01-02-2009, 23:39
Świetnie złapane! :D
Bardzo ładne, też zawsze poluję na takie plamy światla...