Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Moje oczy są...
Oststnie zdjęcie ze starego setu. Zdjęcie zostało wykonane w moim mieszkanku przy świetle zastałym. Makijaż został wykonany przeze mnie. Blur jest zamierzony, nieład artystyczny a głowie również jest celowy. Jeśli chodzi o kompozycje, jest planowana.
Ostatnie moje wstawione foto, przed pojedynkiem z Hanibalem. Więc ostatnie foto w starym stylu :)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img216.imageshack.us/my.php?image=dsc3024kl1.jpg)
...to ja poczekam na coś w "nowym" stylu... :)
Skoro wszystko takie zamierzone i przemyślane, to ja mogę odpowiedzieć tylko w jeden sposób:
Nie podoba mi się.
MIchałKonrad
31-01-2009, 16:37
Mnie też się średnio podoba :)
Szymon-00
31-01-2009, 16:43
...piękne oczy...
superkomornik
31-01-2009, 16:44
Blur zamierzony, czy nie...nie wygląda najlepiej :)
Czekam na nowy styl :)
p.s.
sama się malujesz? :)
ale mi sie podoba, zaraz przeszukam Twoje posty i oblookam inne :)
Blur zamierzony, czy nie...nie wygląda najlepiej :)
Czekam na nowy styl :)
p.s.
sama się malujesz? :)
Tak sama robie wszystko :) Makijaż też..
a propo make up, to mam obsesje na pkt wymownych oczu, reszta moze nie istniec, ale OCZY...
to foto porpostu.. ah :)
hani, hani... co Ty na to?
Weź wrzucaj 800 pixeli na dłuższej krawędzi a nie sie trzeba przyglądać itp.
jak dla mnie to jest twoje kolejne zdjęcie które jest nieostre
Mnie się bardzo podoba, fajny makijaż, blur mi też bardzo pasuje, po prostu coś innego. Ja przy tej fotce zatrzymałem się na dłużej-o to chodzi w fotografii, moim oczywiście, i tylko moim zdaniem.
standardowo i przewidywalnie. duża głowa, mały i zdeformowany korpus - tak się niestety na ostatniej fotce zaprezentowałaś...
Weź wrzucaj 800 pixeli na dłuższej krawędzi a nie sie trzeba przyglądać itp.
jak dla mnie to jest twoje kolejne zdjęcie które jest nieostre
Przepraszam na tym komputerze mam tylką taką wersje tego zdjęcia.
standardowo i przewidywalnie. duża głowa, mały i zdeformowany korpus - tak się niestety na ostatniej fotce zaprezentowałaś...
Napisałam wyżej że to ostatnie foto w tym stylu :) Spokojnie... bez nerwów zobaczysz coś innego na bitwie :)
Do tego czasu nie wstawie nic innego (nowego) ...
przychodzi hanibal zeby pochwalic.... :P
hi hi :P
ech - to kumoterstwo :P
novika - mam nadzieję że coś zmienisz bo nudaa przeokropna. Wejście mocne, a potem już w równałaś w dół IMHO :)
no dobra zeby nie bylo kupoterstwa napisze cos o zdjeciu
przeszkadzaja mi wlosy na czole....
kadr ok spojrzenie ciekawe
oceniam Twoje zdjecie to a nie na podstawie tego o juz widzialem.... z Twoich prac...
to zdjecie jest ciekawe
obrobka w miare ok ladnie podkresla oczy i makijarz...
jest ok novika mnie sie podoba
ech - to kumoterstwo :P
novika - mam nadzieję że coś zmienisz bo nudaa przeokropna. Wejście mocne, a potem już w równałaś w dół IMHO :)
Nie martw się jeszcze cię zaskocze :P i siebie też...
czytaj, czytaj i zaskakuj :)
jeśli skupiasz się na oczach, to staraj się je bardziej ożywić. Przy czym "życie" oczom nadają bliki- na TYM zdjęciu coś tam się na rogówce odbija- ale za słabo- oczy wyglądają matowo. W takiej konwencji nie powinny
jeśli skupiasz się na oczach, to staraj się je bardziej ożywić. Przy czym "życie" oczom nadają bliki- na TYM zdjęciu coś tam się na rogówce odbija- ale za słabo- oczy wyglądają matowo. W takiej konwencji nie powinny
Czytam :) i dziękuje....
To jeszcze zdjęcie ze starego setu...
a mi sie podoba - patrząc na poprzednie autoportrety Autorki widać poprawę (większe panowanie nad nieostrościami).
no dobra zeby nie bylo kupoterstwa napisze cos o zdjeciu
przeszkadzaja mi wlosy na czole....
kadr ok spojrzenie ciekawe
oceniam Twoje zdjecie to a nie na podstawie tego o juz widzialem.... z Twoich prac...
to zdjecie jest ciekawe
obrobka w miare ok ladnie podkresla oczy i makijarz...
jest ok novika mnie sie podoba
czyli po staremu - kumoterstwo :) :D
jak dla mnie ta fota jest mocno zniekształcona perspektywa - bo nie sądze być miała taką wieeeeeelką głowę...
A w portrecie, jakim autoportret niewątpliwie jest - takie zniekształcenia przeszkadzają. Obróbka przesadzona - po co aż taki blur, makijaż O.K. Portret to tez oczy - tu ich brak.
Kraftsman
31-01-2009, 20:47
moim zdaniem efekt końcowy całkiem dobry. Zastanawia mnie ogniskowa - 18mm, trochę nietypowa dla portretu :-) Rozumiem, że nożyce i blur poszły w ruch.
Tak zdjęcie jest przycięte i jest blur. Zdjęcie zrobiłam z ręki..
moonrage
31-01-2009, 23:19
ładne oczy masz, komu je dasz.....?
mnie się podoba ale bez rozmycia bym wolał
Oczy już jednemu oddałam :) Więc wiesz... :P
W Twoich zdjęciach martwi mnie jedna rzecz - brak ostrości, jak to opanujesz to będzie całkiem znośnie, a na razie jest tak sobie...
O ostrość na moich pracach się nie martw :) Pracuje nad nią.. a efekty będą 21 :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img120.imageshack.us/my.php?image=56459404sr8.jpg)
Tak wygląda surowa wersja tego zdjęcia, bez blura.
miksturka
01-02-2009, 02:25
Ja napiszę że trochę przeszkadza mi w kompozycji ta linia, którą tworzy kosmyk na twarzy, bo przechodzi w linię ust... Ale to drobiazg. :)
Makijaż piękny... cudnie wygląda. Jestem pod wrażeniem, masz dużą wprawę i oko do tego...
Zazdroszczę umiejętności. ;)
Udanego pojedynku.
Kadr, oczy, makijaż, nieład, usta - wszystko mi się podoba :)
Troche mnie drażni ten brak ostrości.
paparazzo
01-02-2009, 16:36
ja pochwalę tylko za makijaż oczu - super! (choć wolałabym by brew nie była pomazana cieniami)
zdjęcie wywołało 4 str. komentarzy - tzn. nie jest nijakie :)
już wszystko zostało napisane, ja również czekam na pojedynek :)
Zdecydowanie podpisuję się pod słowami kolegi, dobrze prawi ... można jedynie dopisać, że te bliki możesz powyciągać w PS czyli głębszą obróbką...
Praca zdecydowanie ze wszystkich twoich najlepsza jak dla mnie ... przynajmniej widać że nie pstryknięte a dobrze przemyślane. Nic na początku nie wychodzi perfect ale przecież po to się ćwiczy i uczy ...
Jedna koleżanka również zauważyła kosmyk włosów układający się w linię z ustami ... to mnie również troszkę razi ponieważ jakoś tak wydłuża usta ...
Te pojedyncze włoski w oku też troszkę burzą mój zastany ład ...
Ogólnie fajnie i tym razem udało się bez większych ekscesów ... Chociaż da się zauważyć, że niektórzy jako że są polakami nie wiedzą kiedy dać sobie spokój.
Pozdrawiam Paweł
mi bardziej przeszkadzaja kosmyki na czole ten na buzi jets do przyjecia
debata na temat kosmyków - czy podbijanie wątku w górę ? :D
debata na temat kosmyków - czy podbijanie wątku w górę ? :D
Ty go właśnie podbiłeś do góry a juz myslałam ze zginie gdzies w tłumie :)
każdy watek kiedyś ginie w tłumie :)
Zgadza sie... naturalna selekcja. :)