Zobacz pełną wersję : Sigma 18-50 f/2.8 warto kupic?
Witam! mam problem! wiem, że bylo juz ...naście tematów na ten temat ale ja mam jeszcze jedno pytanie. Moge kupic nowa Sigme 18-50 f/2.8 za 1300zł tzn w rozliczeniu zostawiam Nikkora 18-55 f/3.5-5.6. Myslicie ze jest to dobre rozwiazanie?czy lepiej zaplacic 1500 za sigme i samemu probowac sprzedac Nikkora? Czy lepiej kupic Nikkora 17-70 kit od d70??
BlingBling
04-08-2006, 20:31
TomK mysle ze dobre. O niebo lepsze :)) sam stoje rpzed takim wyborem, gdzie dokonalbys transakcji? ja dokladnie tak samo tez oddaje swojego 18-70
To sie dobrze zdecydowalem :lol: Juz nawet dzisiaj chcialem kupowac ale najpierw zadzwonilem i okazalo sie ze na stanie maja tylko z bagnetem do Canona:( w poniedzialek mam sie dowiadywac czy juz przyslali. Bede kupowal w KDM Foto w Lublinie.
Ja na Twoim miejscu bralbym Tamrona 17-50, albo czekal na Tokine. Tamron ma znacznie lepsze opinie od Sigmy...
Polecam. To dobre szkiełko za nieduże pieniądze. Sam kożystam od grudnia.
...tyle tylko, że sigma o jasności 2.8 na długim końsu ma 50 zamiast 55 jak napisałeś w tytule tematu...
wiem ze 50mm pomylilo mi sie:) Zamykamy temat bo juz po sprawie:)