Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] miasto via 50mm

anchel
30-01-2009, 00:42
Według założeń pojedynków tam maks wymiar to 700 na długim boku. Tymczasem tryptyk w takich rozmiarach nie wygląda najlepiej delikatnie mówiąc. Dla ciekawych jak wygląda Wrocław przez moje 50mm większa wersja:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img98.imageshack.us/img98/4063/50mmanchelrc6.jpg)

Rob123
30-01-2009, 08:34
Pozornie zwykłe kadry pozornie z przypadkowych miejsc jakiś rowerek w jakieś kamienicy, ktoś coś sprzedaje na chodniku, nowoczesna bryła budynku politechniki. Możecie mi wytłumaczyć dlaczego te zdjęcia są bardzo dobre i dobrze do siebie pasują ? Po prostu nie wiem dlaczego bardzo mi się podoba Twój tryptyk :)
Chyba że nie zgadacie się ze mną i niepodobna wam się ten tryptyk ale wątpię..:)

adrian
30-01-2009, 08:46
Mnie też się bardzo podoba. To na niego głosowałem w bitwie. Podoba mi się to zestawienie, trzy różne zdjęcia, które współgrają ze sobą i są ładnie skomponowane.

lechupe
30-01-2009, 10:05
ja wprawdzie nie widziałem zdjec w bitewnym watku, ale te zestawiwnie bardzo mi sie podoba.

Padło pytanie, dlaczego te zdjecia do siebie pasuja, pomimo pozornego braku związku.
Moja teoria jest taka, ze one pasują poniewaz sie ze sobą nie gryza ;-)

Ponadto kompozycja dwóch pierwszych ma przewagę układów pionowych, podczas gdy 2 i 3 z kolei mają także wspólłgrające płaszczyzny.

Wazna jest kolejnośc, gdyby budynek umiescic jako pierwszy w kolejności, tryptyk byłby mniej harmonijny.

Ale mysle, ze prede wszystkim ten zestaw robia dwa pierwsze zdjecia z bardzo poprawnym kadrem, z prawdziwym streetowym zacięciem i przekazem i doskonałe technicznie.

anchel
30-01-2009, 11:42
Dobrze kombinujecie. Jestem ciekaw waszych interpretacji. Przyznam (podpowiedź), że dla mnie kolejność jest ważna ;]

velaskez
31-01-2009, 23:14
Anchel, czy mi się wydaje czy to pierwsze od lewej jest jakieś takie zmasakrowane w porównaniu to klarownych nr 2 i 3?

PS Miło zobaczyć znajomą okolicę:)

pawel
31-01-2009, 23:32
Dobrze kombinujecie. Jestem ciekaw waszych interpretacji. Przyznam (podpowiedź), że dla mnie kolejność jest ważna ;]
Kolejność jest ważna, bo przede wszystkim kompozycyjnie tak najlepiej się układają i to pod kilkoma względami, jeśli chodzi o jakąś interpretację, to może się nie wysilę ale widać np. chronologię: stare - stare z nowym - nowe ;)
głosowałem :)

anchel
31-01-2009, 23:48
Kolejność jest ważna, bo przede wszystkim kompozycyjnie tak najlepiej się układają i to pod kilkoma względami, jeśli chodzi o jakąś interpretację, to może się nie wysilę ale widać np. chronologię: stare - stare z nowym - nowe ;)
głosowałem :)

A tak ;]

velaskez ano pierwsze trochę pojechane na wysokim iso.
ale nie chciało mnie się rozstawiać statywu
przez ten rzyg na pierwszym planie :mrgreen:
strasznie śmierdział...

Ps. Kto zgadanie dlaczego prawe to fejk temu browar ;]

morzon
04-02-2009, 13:04
Bardzo mi się podoba.