Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Tym razem fotografia dosłownie: uliczna
Strajk kierowców TIR nieopodal granicy z Białorusią, 2008
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (www.fotosik.pl)
Fajny motyw, podoba się :)
ray_knox
30-01-2009, 02:25
czyżby okolice Kuźnicy? ;)
czyżby okolice Kuźnicy? ;)
Bingo!
... no i teraz można spokojnie i bezpiecznie na szosie pokopać piłkę
moonrage
01-02-2009, 18:38
ciekawe czy tirówki też strajkowały...
Wolałbym w BW, ale dzieciak musiałby nie być na tle ciężarówki bo nie będzie się odcinał
Lagunman
05-02-2009, 10:52
hhhmm ale o co kaman ? a gdzie obróbka ? jakieś nie wiem przyłożenie się ? co wszyscy tacy pobłażliwi się stali ? pozdrowionka ;)
MZ nie trzeba tu żadnej obróbki. B&W by nie wyglądało dobrze, kolorki są naturalne, kadr w miarę OK...
W końcu to reportaż i i tak nie będzie niósł wartości artystycznej...
arturpop
19-02-2009, 14:13
W końcu to reportaż i i tak nie będzie niósł wartości artystycznej...
O, to ciekawe. :) A jeśli można wiedzieć, to w jakim rodzaju fotografii dopuszczalna jest wartość artystyczna?
arturpop, wiesz dobrze o co mi chodzi. a na zaczepki nie reaguje, przykro mi.
arturpop
19-02-2009, 19:26
arturpop, wiesz dobrze o co mi chodzi. a na zaczepki nie reaguje, przykro mi.
To nie jest zaczepka, po prostu zwrócenie uwagi, że napisałeś kosmiczną bzdurę.
Dobra, wytlumacze o co mi chodzilo
W tym reportazu nie chodzi o piekny zachod slonca, czy o portret zapierający dech w piersiach.
Zdjęcie mialo przedstawiac konkretna sytuacje, tak jak wygladala w rzeczywistosci.
Ktoś spytał 'Gdzie obróbka'. A ja pytam, czy obecnie, w dobie dominacji fotografii cyfrowej od kazdego zdjecia trzeba wymagac obróbki? Zdjecia prosto z puchy nie maja już miejsca?
I zeby uniknąć zaczętego przez Ciebie zresztą OT, co wg Ciebie powinna wnieść obróbka tego zdjęcia? O B&W była już mowa, że nie teges, więc co? Wyostrzyć to trzeba? Wykadrować? Kolorki 'podciągnąć' ??
Pisz konkretnie, a nie czepiaj się moich sformułowań