Zobacz pełną wersję : D90 vs. SB-26
Takie szybkie pytanko:
Czy są szanse na właściwa współpracę pomiędzy młodzieniaszkiem D90 a niemłoda juz lampą sb-26?
Z góry dziekuje za podpowiedzi.
E, jeszcze w A powinna działać.. :D
...nie powinna, lecz musi działać. Chyba że walnięta.
A czy bedzie dzialala w trybie TTL? (z d90)
Jesli nie, czy to oznacza kazdorazowe ustawianie parametrów zdjecia w menu lampy?
Czy warto wydać na nia okolo 400 pln?
Pytania moze lekko naiwne, no ale .. kto pyta nie bladzi.
A czy bedzie dzialala w trybie TTL? (z d90)
Jesli nie, czy to oznacza kazdorazowe ustawianie parametrów zdjecia w menu lampy?
Czy warto wydać na nia okolo 400 pln?
Pytania moze lekko naiwne, no ale .. kto pyta nie bladzi.
Nie bedzie dzialac w TTL. Kazdorazowo bedziesz musial ustalic przyslone. ISO ustalasz na poczatku i nie da sie go zmienic bez wylaczenia i ponownego wlaczenia lampy.
Jezeli sobie ustawisz stala przyslone i ISO w aparacie, nie jest to problemem. Jezeli chcesz czesto zmieniac przyslone i ISO, korzystanie z takiej lampy pewnie stanie sie dosc klopotliwe.
Kielce? SB26 ? czy to nie ty kupiłes ja wczoraj na allegro ?
ISO ustalasz na poczatku i nie da sie go zmienic bez wylaczenia i ponownego wlaczenia lampy.
Nie jest to prawdą, iso możesz zmienić w każdej chwili. Mam tą lampę więc wiem co piszę.
E, czepiasz sie ;p
ale fakt moglem napisac ze bedzie dzialala ale bez TTLa :)
driftmen
30-01-2009, 22:58
Kurde już się pogubiłem z tymi lampami. Czy dobrze rozumuje, że jeżeli będę ustawiał ręcznie sam przesłonę i ISO to ta lampa będzie działała tak jakby w TTL tylko ze sam będę musiał do niej wprowadzać ustawienia, tak? Jak może to niech ktoś mi to wytłumaczy jak krowie na miedzy, bo się zamotałem.:???:
Jak sam wprowadzisz ustwienia to nie bedzie TTL ;)
Poczytaj o tym calym ttlu.