Zobacz pełną wersję : Uszkodzony nikon 18-55 vr !!
Po upadku aparatu wypial sie z niego obiektyw (czytaj wyłamał) na szczescie ucierpial tylko on a nie body.
W obiektywie sa trzy "łopatki" ktore go trzymaja w body. 2 sie ułamały....
Ten "pierścień" z łopatkami jest przykręcony 3 śrubkami... wyglada to jak dla mnie na wymiane tylko tej cześći.
Gdzie można kupić takie części w Wawie albo gdzie można to zanieść do naprawy (najlepiej gdyby to było miejsce gdzie ktoś coś oddawał).
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Postępu 14...
P.S. a podobno platikowe bagnety nie są takie złe...
Postępu 14...
... o ile sa traktowane odpowiednio to wcale nie są złe. Aparat to nie model szybowca - nie powinien uczyć się latać. No chyba, że ktoś może pozwolić sobie na luksus "upadania" lustrzanki. Ale czy w takiej sytuacji można mieć pretensje do bagnetu? ;)
Takie sytacje nie powinny sie zdarzac :/ TO FAKT
Jedyne szczescie w nieszczesciu to to ze to plastik (dla body).
Nie chce myslec co by sie zdarzylo gdyby upadl z wpietym 70-300VR gdzie ta czesc jest metalowa...
Valdek_Tychy
29-01-2009, 21:24
Postępu 14...
Pewnie,że nie , miał mu się wyłamać bagnet w korpusie ?
miał mu się wyłamać bagnet w korpusie ?
Nic mu się mogło nie wyłamać :p
Ja kojarzę dwa przypadki na forum aby korpus się uszkodził. A o obiektywach co chwilę taki wątek... i nie mówcie, że obiektywy z plastikowym bagnetem tylko spadają.... ;)
Malgoska
05-02-2009, 00:19
ketibz daj proszę znać czy dostałeś tę część, przytrafiło mi się coś podobnego...
Ketstian
06-02-2009, 14:26
Ja też się mogę podpiąć pod ten temat. Na szczęście mam dodatkowe ubezpieczenie od takich sytuacji. Tylko trzeba będzie trochę poczekać...
W nastepnym tygodniu z tym ide dopiero... dam znac jak bede znal kosztorys.
Pozdrawiam